Hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Herkese selamlar, Golf 7 1.6 TDI araca sahibim. Yakıtı hep evime yakın olduğundan Petrol Ofisi'nden alıyorum. Siz nereden alıyorsunuz?

Hiç Shellden almadım depom PO yakıtı ile dolu bitince degistirip Shellden devam etmem bir sorun yaratır mı acaba? Yakıt alınan yeri değiştirmemeyi öneriyorlar genelde.

Benzinse istisnasız shell, dizelde vw için tartışmalı gibi shell, bp, po herkes bişeyler öneriyor. Sorunun yoksa değişmeye pek gerek yok gibi, shellden zarar gelmez fakat bi tık yakıtın artar. Vw için shell dizel iyi değil filan diyen de var. Ama araç daha atik gidiyor katkıdan kaçmıyorlar sanırım.

Benzin ve dizelde hala BP. Maşallah diyelim sorunsuz. Sadece bildiğim istasyonlardan**

148 bin kmde sattığım 1.6 Tdi golfte her marka yakıtı bir çok defa depo doldurarak denemiş birisi olarak şahsi sıralamam
1- Total excellium, Shell (Total bence bir tık daha iyi, shell ve total arasında 2-3 depoda bir değiştiriyordum ağırlıklı)
2- Petrol ofisi vmax
3- Bp ultimate

Opet ve diğerleri resmen farklı bir etki yapıyor araca, hele opet traktör gibi sesli çalışıyor ve güçten düşüyordu,

Golften sonra 1.5 Tsi formentorda da aynen bu sıralamayı yapmayı düşünüyorum daha po ve bp almadım deneyeceğim, total shellden daha az yakıyor gibi geldi şimdilik

Genelde shell kullandım benzinli aracımda ama BP görürsem kaçırmıyorum, BP’nin benzini daha kaliteli geliyor bana.

Markadan ziyade istasyon kalitesi önemli. Heryerdeki shell aynı verimlilikte değil. Az alıp denemekte fayda var

Bir önceki aracıma opetten benzin aldım 180 hp araç abartmıyorum 130-140 beygire düşmüş gibi performans sergiledi. Shell harici yakıt almam opeti lastik aldığım için hediye gelmişti o yüzden almak zorunda kaldım :)
Vallahi benim hep aracım benzinliydi. O zaman opettende uzak duralım 😂

Uzun yillar opetten aliyordum benzini son bir yildir Shell bulamazsam Bp den aliyorum genelde arac daha sessiz oldugunu hissediyorum Opetin benzini alinca sanki daha gurultulu oluyor klimayi da acinca bu yaz iyice Opet almamaya basladim.Antalya Aksu cikisinda son benzinlik Opet diye fulledim Bursa ya geldim.Bir kacgun sonra Sarkoye gttim isik yanana kadar benzin almadim Bp gordum fulledim araba sessiz sakin bir hal aldi neden acaba?1.0 tsi dsg 2018 Golf aracim.

Geri
Üst Alt