Hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

Evin yakınında Shell ve Petrol Ofisinin kendine ait istasyonları var. Genelde hep oradan alırım. Performans ve tüketim gayet iyi. Hiç şikayetim yok. Arada kampanya falan olursa opet ve Bp de olur ama bunlar dışında mümkün değil.

Şehirlerarası yollar üzerinden asla yakıt almam. 30 sene önce kartal sl’ye bolu dağı civarında benİn almıştım. Ankara’ya yaklaşana kadar araba gaz yememişti. O günden beri tövbeliyim.

Lakin son iki seferdir yemini bozdum. Yazlıkta araba yıkadığım bir Bpet istasyonu var. Baktım fırıncı vb çevre esnaf hep oradan alıyor, adamların da esnaflığı tavırları falan iyi. Fiyat da %10 kadar ucuz olunca bir deneyeyim dedim. İki depo katkılı dizel aldım (katkılı diye katkısız vermiş olabilirler gerçi, o ihtimali de göze aldım.). Tüketimde performansta seste falan fark olmadı. Arada kendim de katkı attığımdan çok takılmıyorum. Orada olduğumda hep alacağım artık. İndirim karşılığında bir tane Motul dizel katkısı atsam en baba katkılı yakıtı döver sanıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: SCC

şahıs petrolü olmadıkça ve kuytu köşe istasyon olmadıkça benzinde shell,bp,total kullanıyorum dizelde bp ve shell kullanıyordum

1.4 dizel corolla vardı bende yıllarca opetten aldım yakıtı mazot filtresinde en ufak bir karışım bile yoktu. Şuan benzinli aracım var opet yoksa shell olarak devam ediyorum

6 yıldır shell haricinde almadım. Dizelde sıkıntı yok ama aracımı değiştirdim benzinli araçta shell bence iyi değil yakıt tüketimi bana fazla geldi ve tavsiye üzerine totale geçtim gayet memnunum. Ayrıca %5 alımlarımda puan alıyorum.

Dizel aracım için şehir içi shell uzun yol opet :)
Shell mazot aracın çalışması daha sessiz şehir icinde benzinli araç kadar sessiz çalışıyor aracım..
Opet uzun yol km olarak fazla götürüyor..

TP nasıl peki arkadaşlar. Dizel 2-3 ₺ litrede daha ucuz oluyor.
Genelde Shell,Petrolofisi,Total,TP karışık alıyorum. En son Shell den aldım kesinlikle daha az sesli çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta itibariyle totale başladım. Tüketim biraz daha iyi geldi. Performans olarak rodajda olduğum için net birşey söyleyemiyorum. Daha önceden hep opet alıyordum

• Beğen
Tepkiler: SCC
1.9 Bora’da bu karsilastirmalari cok daha net yapiyordum. Bio dizelle bile giden bir arac oldugundan net fark kullaniciya yansiyor. Shell ve po uzun menzil dusuk performans, opet, total yuksek performans kisa menzil, bir depoda ortalama 50-100 km fark ediyor. Son donem kullandigin yeni nesil diyebilecegimiz common rail sistemlerde asiri fark goremedigimden ayni istasyon ve opet kullaniyorum. Hesabi kitabi biraktim 20 lira zammindan beri zaten, bittikce doldur umursamazligina dustum malesef.

Formentor 1.5 aracım ile 3000 km kadar yol yaparken farklı firmaları depo doldurarak yaptığım denemelerde keni sıralamam şu şekilde oluştu,
1- Po vmax (hem sessiz hem atik hemde az yakıyor)
2- Total excellium (sessiz ve nispeten az yakıyor ancak çekişde hissedilir azalma var gibi geldi)
3- Shell (sesli ve çok yakıyor, performansı iyi)
4- Bp (sessiz, çok yakıyor performansı az geldi)
Araç ile 100-110 km arası hız sabitleyici ile gidiyorum ara ara hızlanmada yapıyorum ancak uzun süre yüksek hızlarda kalmıyorum,
bu 3000 km yolu bir ay içerisinde bursa çanakkale arası haftasonları git gel yaparak yaptım neredeyse her gidişimde farklı firmadan depoyu doldurdum aynı sürüş tarzıyla kullandım, bu haftasonu giderken ve gezerken po ile gittim çok hoşuma gitti çanakkaleye girdiğimde 6.3 yakmıştı araç gezmeyle birlikte 6.7 ile yaklaşık 650 km yol yaptım, dönüşte depo azalınca bpden doldurdum aynı yol aynı sürüş tarzı ile geldiğimde 7.8 litreydi ve performansı da po kadar yok gaz tepkimesi daha ağırdı, diğerlerini de aynı şartlarda denedim en optimum yakıt po bence 1.5 tsilerde kendi açımdan başka firma aramam uzun bir süre, herkese iyi günler dilerim

dizel bp shell
Benzin shell opet

Yarım depo Shell üstüne Opet le fulleyerek kendime ait 1 depo 910 km’lik rekorumu kırdım.
Bundan sonra yarı shell yarı Opet.

Geri
Üst Alt