Jantlardaki siyahlık

LaBrise

Üye
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Selamınaleyküm herkese iyi forumlar,

Benim 2 sorum var bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

1- Ekte yer alan görselde jantların ne halde olduğunu görüyosunuz ve bu çok sık oluyor. Yani frene az veya çok bassamda oluyor bunun nedeni nedir?

2- Baskı balata şubat ayında değişti ve şubat ayından beri frene basınca ıslık çalıyo gibi ses geliyor. Biraz araştırma yaptım ozon tabakasına zarar veren bi parçayı artık kullanmıyorlarmış ondan ses geliyormuş sanırım ama tam olarak kesin bir sonuç bulamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-09-03 at 08.08.50.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-03 at 08.08.50.jpeg
    204.5 KB · Görüntüleme: 62

Aleykümselam.

Balata tozu için bir çözüm bilmiyorum ben açıkcası bilen varsa ve paylaşırsa biz de öğrenelim.

Fren balata ötmesi için ise dediğiniz gibi ozon tabakasından mı yoksa maliyetten kaçmak için mi bilmiyorum balatalarda kullandıkları bir maddeyi azaltmışlar diye duydum. İş yerinden bir arkadaş mk7,5 golf için balata değişimi yapacak şuan araştırma aşamasında, ötmeyen balata arıyor. Değişim sonrası aldığı sonucu paylaşırım. Araştırma sürecinde öğrendiği net bilgi ise "bosch balatalar artık ötüyor" oldu.

Bu sorunu bende yaşıyorum malesef. Hem toz hem ses hem görüntü acayip rahatsız ediyor. Aracı her yıkadığımda jantları ıslatıp ardından demir tozu spreyi sıkıp bekliyorum öyle geçiyor. Balatalara gelince takılan balata sert yapıda olduğundan hem ses hem toz yaparmış. Değiştirecekseniz yumuşak olandan diye belirtirseniz iyi olur.. bosch marka pişmanlıktır. Eski kalitesi yok artık.

@Mecalone Ozon tabakası ya da maliyet değil, kanserojen olduğu ortaya çıktığı için balatalarda "asbest" denilen maddeyi artık kullanmıyorlar.

Debriyaj baskı balatası ile fren balatası farklı ekipmanlar. Fren balatanızı değiştirebilirsiniz. ATE marka balata taktırın. Biraz maliyetlidir ama sorun yaşamazsınız.

Aleykümselam.

Balata tozu için bir çözüm bilmiyorum ben açıkcası bilen varsa ve paylaşırsa biz de öğrenelim.

Fren balata ötmesi için ise dediğiniz gibi ozon tabakasından mı yoksa maliyetten kaçmak için mi bilmiyorum balatalarda kullandıkları bir maddeyi azaltmışlar diye duydum. İş yerinden bir arkadaş mk7,5 golf için balata değişimi yapacak şuan araştırma aşamasında, ötmeyen balata arıyor. Değişim sonrası aldığı sonucu paylaşırım. Araştırma sürecinde öğrendiği net bilgi ise "bosch balatalar artık ötüyor" oldu.
Eğer bulursa yazar mısın hocam teşekkür ederim yorum için de

Bu sorunu bende yaşıyorum malesef. Hem toz hem ses hem görüntü acayip rahatsız ediyor. Aracı her yıkadığımda jantları ıslatıp ardından demir tozu spreyi sıkıp bekliyorum öyle geçiyor. Balatalara gelince takılan balata sert yapıda olduğundan hem ses hem toz yaparmış. Değiştirecekseniz yumuşak olandan diye belirtirseniz iyi olur.. bosch marka pişmanlıktır. Eski kalitesi yok artık.
Tamam hocam teşekkür ederim birdahaki değişim geldiğinde belirteceğim

@Mecalone Ozon tabakası ya da maliyet değil, kanserojen olduğu ortaya çıktığı için balatalarda "asbest" denilen maddeyi artık kullanmıyorlar.

Debriyaj baskı balatası ile fren balatası farklı ekipmanlar. Fren balatanızı değiştirebilirsiniz. ATE marka balata taktırın. Biraz maliyetlidir ama sorun yaşamazsınız.
Tamamdır hocam bilgi için teşekkür ederim ben çok hakim olmadığım için biraz arştırdım herkes başka bişey söylemiş

TRW de iyidir fiyat performans olarak. Biraz fazla Balata tozu döker ama iyi tutar. Onun haricinde güzel bir demir tozu ile jantları elden geçirmek lazım

Peki arkadaşlar bi söylediğiniz markaları servis takıyor mu?
@Canlee @Holigan

@LaBrise Hocam servis vw logolu balata takar. Vw'nin parça ürettirdiği firmalar maliyet nedeniyle her yıl değişiyor. Yanılmıyorsam en son trw çıkıyordu. Bu konuda en iyi bilgiyi @forzaGilles hocam verecektir.

1- Ekte yer alan görselde jantların ne halde olduğunu görüyosunuz ve bu çok sık oluyor. Yani frene az veya çok bassamda oluyor bunun nedeni nedir?

2- Baskı balata şubat ayında değişti ve şubat ayından beri frene basınca ıslık çalıyo gibi ses geliyor. Biraz araştırma yaptım ozon tabakasına zarar veren bi parçayı artık kullanmıyorlarmış ondan ses geliyormuş sanırım ama tam olarak kesin bir sonuç bulamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Teşekkürler
Asbest di sanırım kaldırılan bu materyalın ismi, sorun fren balatanızdan kaynaklı, fren balataları frene her bazıldığında tıpkı silgi tozu gibi balata tozu döker, bu toz bazı balatlarda çok az iken bazı balatalarda da kullanılan materyalden kaynaklı daha fazladır, haliyle balata/demir tozu olan disk yüzeyi frene basıldığında ses yapacaktır.
Fren balatanız henüz çok yeni ise değiştirmenize gerek yok, demir tozu spreyi ile arada bir temizlerseniz sesi azalatacak veya en iyi ihtimalle kesecektir.

Ayrıca balata markasından markasına bu durum değişmekte, örneğin brembo nun balatları sesli çalışır mesela, gibi gibi.

Benim de 2021 yılında serviste değişmiş balatam hem ses yapıyor hem de çok toz yapıyor. Toz meselesinden ben de şikayetçiyim. Ort.25k kullanıldı. Araç 70.000 de bir sonraki işlemde sizce ne yapmayalım bu arada? Full disk, 4 balata değişmeli mi ? Özellikle ön taraf..

Teşekkürler
Parça ucuz olsun diye eko serisi olarak adlandırılan düşük kalite malzeme kullanıyorlar. Bu parçalar çok hızlı eskiyip çok sorun çıkarıyorlar. OEM parçayla değişimini yaparsanız sorun çözülür, siyahlıklar -bir diğer ismiyle demir tozu- için satılan solüsyonlar var yıkama esnasında kullanabilirsiniz.

Benim de 2021 yılında serviste değişmiş balatam hem ses yapıyor hem de çok toz yapıyor. Toz meselesinden ben de şikayetçiyim. Ort.25k kullanıldı. Araç 70.000 de bir sonraki işlemde sizce ne yapmayalım bu arada? Full disk, 4 balata değişmeli mi ? Özellikle ön taraf..
Eğer takılan parça eko serisiyse 2021 ve 25k değişim için doğru zamandır. Disklerde eko olayı yok diye biliyorum. Ancak 4 balata için zaman gelmiş gibi görünüyor. Servise gittiğiniz zaman eko serisi istemediğinizi belirtin, yoksa eko seri takarlar. Aracınız sevisteyken disk kontrollerini yapar, değişimini uygun görürlerse sizi bilgilendirirler. Eko balata çok gereksiz bir şey, sırf üç kuruş daha ucuz diye yapıyorlar.

Servis TRW takıyor yüksek ihtimal eko istenmediği sürece, o da toz yapıyor ancak frenaj olarak gayet iyi. Ferodoları düşünüyorum şimdi spor balata olarak, var mı bir öneriniz?

Geri
Üst Alt