Jantlardaki siyahlık

Eski aracımda ATE'nin seramik serisi ön fren balatalarını kullanıyordum arkalar içinse seramik seri bulamadığımdan normal olanı taktırmıştım. Hep ön jantlarım arkalardan daha temiz olurdu 🙂. Toz konusunda ATE seramik serisini tavsiye ederim fiyatı biraz tuzluydu ama hem jant geç kirleniyor hem de yıkarken suyla bile baya tertemiz oluyordu.

Textar nasıldır iyi diye söyleyenler var.

Asbest di sanırım kaldırılan bu materyalın ismi, sorun fren balatanızdan kaynaklı, fren balataları frene her bazıldığında tıpkı silgi tozu gibi balata tozu döker, bu toz bazı balatlarda çok az iken bazı balatalarda da kullanılan materyalden kaynaklı daha fazladır, haliyle balata/demir tozu olan disk yüzeyi frene basıldığında ses yapacaktır.
Fren balatanız henüz çok yeni ise değiştirmenize gerek yok, demir tozu spreyi ile arada bir temizlerseniz sesi azalatacak veya en iyi ihtimalle kesecektir.

Ayrıca balata markasından markasına bu durum değişmekte, örneğin brembo nun balatları sesli çalışır mesela, gibi gibi.
Hoam fren balata şubatta değişti yani 7 aylık daha

Parça ucuz olsun diye eko serisi olarak adlandırılan düşük kalite malzeme kullanıyorlar. Bu parçalar çok hızlı eskiyip çok sorun çıkarıyorlar. OEM parçayla değişimini yaparsanız sorun çözülür, siyahlıklar -bir diğer ismiyle demir tozu- için satılan solüsyonlar var yıkama esnasında kullanabilirsiniz.
Tamamdır hocam teşekkür ederim

Eğer takılan parça eko serisiyse 2021 ve 25k değişim için doğru zamandır. Disklerde eko olayı yok diye biliyorum. Ancak 4 balata için zaman gelmiş gibi görünüyor. Servise gittiğiniz zaman eko serisi istemediğinizi belirtin, yoksa eko seri takarlar. Aracınız sevisteyken disk kontrollerini yapar, değişimini uygun görürlerse sizi bilgilendirirler. Eko balata çok gereksiz bir şey, sırf üç kuruş daha ucuz diye yapıyorlar.
Şubatta değişti daha 7 ay oldu

Hoam fren balata şubatta değişti yani 7 aylık daha
Ben 2021 gibi okumuşum kusura bakmayın, ancak yine de eko serisi balatalar normalden daha hızlı biter. Çok sorun teşkil etmiyorsa daha gidebilir gibi.

Ben 2021 gibi okumuşum kusura bakmayın, ancak yine de eko serisi balatalar normalden daha hızlı biter. Çok sorun teşkil etmiyorsa daha gidebilir gibi.
Estağfurullah hocam ne kusuru, çok sorun teşkil etmiyo sadece görüntü ve ses başka sorun yok

Fabrikasyon balatada da iyi toz çıkıyor. 1 haftada 4 tekerde de ince katman balata toz olmuş. Frende çok kullanmam.

Geri
Üst Alt