2024 Golf 1.5 TSI Impression alınır mı?

Hocam 2 aylık 4.5k km deneyimlerime göre araç gayet tatmin edici golf 7 den geçersen pişman olmazsın otomatik istemiyorsan tabi. Koltuk noktasına değinen arkadaşlar olmuş çok basit görünüyor ama rahat ve destekleri çok iyi. Keşke görüntü olarak biraz uğraşsalar dedirtiyor çünkü ucuz görünüyor. 150 hp’lik üst paketleri de kullandım koltukları aşırı farklı bizimkine göre bel desteği falan çok iyi ama 7.5 dakine denk değil 7.5daki koltuk daha konforsuz. İşin özü araç gayet memnun edebilecek bir seviyede bakma şimdi fiyat böyleyken eleştirisi çok ama yarın bir gün kampanya bittiğinde millet iyi ki almışım diyecek bu piyasada çok satan bir araç.

Ha bir de yakıt tüketimi mevzusu var 110 km hızlarda gidersen otobanda 4.6-4.8 arası şehir içi en baba istanbul trafiğinde 8-9 arası normal trafikte 6-7 karma 5.4. Ben istanbul-hatay ful otoban gittim 5.1 ile hızım 130-150 arasıydı.

teşekkür ederim hocam bende 3 gün önce aldım, ppf kaplamaya bıraktım, katalog incelem şansım olmadı. bir önceki aracım golf 1.4 tsi 125 beygirdi, bu araç biraz hantal geldi bana :)
Hayırlı uğurlu olsun hocam,
Sizin adınıza az bir performans kaybı var evet.
Zamanla alışılır belki.

Merhaba henüz şehir dışı yolculuk yapma fırsatım olmadı genelde şehir içi çok fazla trafiğe girmeden kullanıyorum ortalama 4-5.5 arasında değişiyor. Eski 1.0 aracımdan bir tık daha az yaktığını söyleyebilirim fakat şehir içinde aman aman bir fark yok. Asıl farkın uzun yolda olacağını düşünüyorum çünkü araç akan trafikte gerçekten çok az yakıyor 3.5-4.5 litrelerle Ankara içinde yolculuk yapabiliyorum. Zaten tsi motorların geneli sakin kullanımda az yakıyor bu sebeple yakıtla ilgili sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Eksi olarak söyleyebileceğim geri viteste aynanın inmemesi, arkada kol dayama olmaması ve makyaj aynalarında aydınlatma olmaması vb. unsurlar araca gerçekten yakışmamış insanın gözüne batıyor. Koltukların döşemesine takılmayın 3 tane golf 7.5 aracım oldu hepsi alcantaraydı sürekli sırtım terli geziyordum bu koltukların rahatlık olarak hiç de geri kalır yanı yok ve kumaş olduğu için terletmiyor, tek eksileri görünüşleri. Artı olaraksa bu piyasada bu paraya (özellikle benim aldığım dönem için) piyasaki en mantıklı araçlardan birisi. Sessiz ve konforlu bir araç dolu paketleri tabi ki göze hitap olarak ve donanım olarak çok daha tatmin edici fakat beklentiniz çok fazla donanım değilse bu araç da işinizi görür diye düşünüyorum. Makyajla beraber impression pakete eklenen hız sabitleyici, park sensörü, kararan dikiz aynası gibi donanımlarla şu anda benim işimi hayli görmekte.
Golf 7,5 kasanın koltuklarında hiç bir zaman Alcantara kullanılmadı..!!

Mk7,5 kasanın koltukları (orta kısımlarda) mikro-polar denilen (geri dönüşüm plastik pet / sentetik) karışımı bir malzemeden yapılmışlardı (ArtVelours),

Bahsettiğiniz (Süet /Alcantara) malzeme;
Sadece Golf Mk7 kasanın koltuklarında (orta kısmı) Alcantara malzeme kullanılıyordu ve terletme yapmıyor,

7,5 kasada maliyeti azalmak adına koltukların kumaş kalitesi düşürüldü. ve (ArtVelours) denilen Mikro-Polar malzemeye geçildi,

Sonuç olarak;
Mk7,5 ve Mk8 kasada kullanılan ArtVelours koltuklar ve Mk8,5 kasada kullanılan ArtVelours Eco koltuklar (geri dönüşüm plastik pet / sentetik) karışımı Mikro-Polar denilen bir malzemeden yapılmıştır., Mikro-Polar (ArtVelours) sentetik kumaş malesef terletme yapmaya müsait bir malzemedir.

Mk7,5 kasanın koltukları (orta kısımlarda) mikro-polar denilen (geri dönüşüm plastik pet / sentetik) karışımı bir malzemeden yapılmışlardı (ArtVelours),

Sadece Golf Mk7 kasanın koltuklarında (orta kısmı) Alcantara malzeme kullanılıyordu ve terletme yapmıyor,

7,5 kasada maliyeti azalmak adına koltukların kumaş kalitesi düşürüldü. ve (ArtVelours) denilen Mikro-Polar malzemeye geçildi,

Sonuç olarak;
Mk7,5 ve Mk8 kasada kullanılan ArtVelours koltuklar ve Mk8,5 kasada kullanılan ArtVelours Eco koltuklar (geri dönüşüm plastik pet / sentetik) karışımı Mikro-Polar denilen bir malzemeden yapılmıştır., Mikro-Polar (ArtVelours) sentetik kumaş malesef terletme yapmaya müsait bir malzemedir.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim 🙂

Sonuç olarak;
Benim 7.5 koltuklar alcantara hocam niye bunu öğrettin şimdi bana gece gece üzdünüz. :) pet şişe filan..
Her yerde olmaz bu bilgiler teşekkürler 🙏🏻

Geri
Üst Alt