EPC ve Motor Işığı Yakıyor !

emreqoral

Üye
İsim
Emre
Araç
Mk7 - 1.2 - 2016
Herkese merhabalar. Dün sabah 9.30 gibi aracımı park ettim ve bugün öğlen 12 gibi çalıştırdığımda araçta hafif hafif vuruntu farkettim. Hareket ettikten 1-2 dk sonra motor ışığı yanıp sönmeye başladı ve hafif hızlanırken hafif tekleme yapmaya başladı. Özellikle 2000 devir altında. Daha sonra EPC ışığı da yaktı. Start-stop hatası verdi. Birkaç kere durdum ve stop edip tekrar marşa bastım ama sorun devam etti. Sıkıntı neyden kaynaklı olabilir. Bujilerden şüpheleniyorum ama başına gelen var mı acaba ?

Sonuç: Sorun buji kaynaklı olup buji değişimi sonrası herhangi bir sorun kalmadı. Başınıza böyle bir sıkıntı gelirse bilginiz olsun. Herkese teşekkürler.

Hata Kodları:
P030000 - Yanma kesintisi algılandı.
P030400 - Zyl.4 Yanma kesintisi algılandı (4. Silindir sanırım)

Son düzenleme:

Buji + bobin

Arkadaşın 2011 tsi jettasında

İlk çalıstırmada vuruntu (6-7 saniye)

Bununla birlikte esp ışığı yakma arızası veriyordu.

Buji + bobinleri değistirdi (sorun çözüldü

Upvote 0
Buji + bobin

Arkadaşın 2011 tsi jettasında

İlk çalıstırmada vuruntu (6-7 saniye)

Bununla birlikte esp ışığı yakma arızası veriyordu.

Buji + bobinleri değistirdi (sorun çözüldü
Teşekkür ederim hocam

Upvote 0
İlk akla gelen yakıt kaynaklı. Eğer yeni yakıt alınca devam eden sorun olursa ateşleme elemanları (buji+bobin)

Upvote 0
Teşekkür ederim hocam
İlk götürdüğü usta
2011 tsi jettaların trigeri zincirli kayış yok yani
Zincir uzaması nedenli demiş
(yavvv tamam araç 2011 ama km 90 bin ? 90 bin km de zincir mi uzar mış?)

Gerçi burası tozlu anadolu cografyası avrupa degil)
Toz+ yıldan zincir uzaması ? (Yersen)

Sonra başka bir ustada buji+ bobinleri degistirdi

Upvote 0
İlk akla gelen yakıt kaynaklı. Eğer yeni yakıt alınca devam eden sorun olursa ateşleme elemanları (buji+bobin)
Teşekkür ederim hocam
İlk götürdüğü usta
2011 tsi jettaların trigeri zincirli kayış yok yani
Zincir uzaması nedenli demiş
(yavvv tamam araç 2011 ama km 90 bin ? 90 bin km de zincir mi uzar mış?)

Gerçi burası tozlu anadolu cografyası avrupa degil)
Toz+ yıldan zincir uzaması ? (Yersen)

Sonra başka bir ustada buji+ bobinleri degistirdi
Yani usta farklı şeyler söylerse uyanık olmakta fayda var diyorsun

Upvote 0
Böyle arıza aramaya başlarsak vay haline o araç sahibinin değişmeyen parça kalmaz 🥲 arıza kaydı neler arıza kodlarını iletin ve sorgulatın ona göre yorumlayalım

Upvote 0
Böyle arıza aramaya başlarsak vay haline o araç sahibinin değişmeyen parça kalmaz 🥲 arıza kaydı neler arıza kodlarını iletin ve sorgulatın ona göre yorumlayalım
Konuyu açma sebebim bu sorunu yaşayıp da çözümünün neler olabileceğini öğrenmek zaten. Tecrübe aktarımı yani hocam. Aynı sorunu yaşayıp çözümlerin farklı olabileceğini paylaşmak…

Upvote 0
Konuyu açma sebebim bu sorunu yaşayıp da çözümünün neler olabileceğini öğrenmek zaten. Tecrübe aktarımı yani hocam. Aynı sorunu yaşayıp çözümlerin farklı olabileceğini paylaşmak…
Böyle bir çözüm sizi maliyetten başka birşeye çekmez hocam. Motor ışığı yanıyor sizce nedendir demenin 2700 farklı sebebi vardır bunların her birinin bir arıza kodu var. Ahmet te yakıt basıncı dır, Mehmet te turbo tölerans dışıdır, alide emme sıcaklığı arızasıdır.

Upvote 0
Böyle bir çözüm sizi maliyetten başka birşeye çekmez hocam. Motor ışığı yanıyor sizce nedendir demenin 2700 farklı sebebi vardır bunların her birinin bir arıza kodu var. Ahmet te yakıt basıncı dır, Mehmet te turbo tölerans dışıdır, alide emme sıcaklığı arızasıdır.
Ben de onu söylemek istiyorum işte. Sorun neler olabilir. Ustaya gittiğimde alakasız bişey söyleyip de salak saçma iş yapmasın.

Upvote 0
Arıza kodlarına bakabildiniz mi hocam?
Cihazınız yoksa ben yardımcı olabilirim..

Upvote 0

Arıza kodlarına bakabildiniz mi hocam?
Cihazınız yoksa ben yardımcı olabilirim..
Bakamadım hocam. Daha cihaz bağlayamadım. Cihazım da yok maalesef. Malum dün pazar olduğu için hiç uğraşmadım. Bugün de çalışıyorum

Upvote 0

Geri
Üst Alt