EPC ve Motor Işığı Yakıyor !

emreqoral

Üye
İsim
Emre
Araç
Mk7 - 1.2 - 2016
Herkese merhabalar. Dün sabah 9.30 gibi aracımı park ettim ve bugün öğlen 12 gibi çalıştırdığımda araçta hafif hafif vuruntu farkettim. Hareket ettikten 1-2 dk sonra motor ışığı yanıp sönmeye başladı ve hafif hızlanırken hafif tekleme yapmaya başladı. Özellikle 2000 devir altında. Daha sonra EPC ışığı da yaktı. Start-stop hatası verdi. Birkaç kere durdum ve stop edip tekrar marşa bastım ama sorun devam etti. Sıkıntı neyden kaynaklı olabilir. Bujilerden şüpheleniyorum ama başına gelen var mı acaba ?

Sonuç: Sorun buji kaynaklı olup buji değişimi sonrası herhangi bir sorun kalmadı. Başınıza böyle bir sıkıntı gelirse bilginiz olsun. Herkese teşekkürler.

Hata Kodları:
P030000 - Yanma kesintisi algılandı.
P030400 - Zyl.4 Yanma kesintisi algılandı (4. Silindir sanırım)

Son düzenleme:

Sorun buji kaynaklıymış arkadaşlar. Bujileri değiştirdik sorun kalmadı. Başına gelen olursa bilgisi olsun

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum

Upvote 0

Sorun buji kaynaklıymış arkadaşlar. Bujileri değiştirdik sorun kalmadı. Başına gelen olursa bilgisi olsun

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum
Yetkiliye götürseydiniz ?

Araca 38.800 masraf çıkardı
Yakıt hattı revize olacak falan??
Almanyayla yazışırlardı
Onay gelirse iyi niyete sokucaz 18.500 e inicez derlerdi. (Halbuki yalan....almanyayla iletişime geçtikleri falan yok)
18500 e inince sizin mutluluktan takla atmanızı isterlerdi.

Masaya gelen ilaçlı çaylarla müşteriyi sarhoş edip buna da şükür dedirttiren yalan dolan tiyatrolar.....

Upvote 0
Yetkiliye götürseydiniz ?

Araca 38.800 masraf çıkardı
Yakıt hattı revize olacak falan??
Almanyayla yazışırlardı
Onay gelirse iyi niyete sokucaz 18.500 e inicez derlerdi. (Halbuki yalan....almanyayla iletişime geçtikleri falan yok)
18500 e inince sizin mutluluktan takla atmanızı isterlerdi.

Masaya gelen ilaçlı çaylarla müşteriyi sarhoş edip buna da şükür dedirttiren yalan dolan tiyatrolar.....

2022 model golf 8 araç krank kilitlenmesi sebebiyle motor yedi garanti dahilinde olmasına rağmen (almanya ile iletişime geçicez onaylarsalar garantiden değişecek dendi)

10 dakikalık bir kargaşadan sonra DOŞLANTTAN haber geldi (yersen) işlemler için onay evrağı imzalandı...

Şu almanyayla iletişime geçme olayı iş görüşmesinden sonraki biz size haber vericez klişesine döndü iyice :D :D

Upvote 0
Servise götürmedim hocam. Bulunduğum yerde tavsiye üzerine bir ustaya gittim. Cihaza bağladık ve yanma kesintisi arızası verdi. Öyle olunca bujilere baktık. Kötü durumdaydı. Değiştirdik ve sorun kalmadı

Upvote 0
2022 model golf 8 araç krank kilitlenmesi sebebiyle motor yedi garanti dahilinde olmasına rağmen (almanya ile iletişime geçicez onaylarsalar garantiden değişecek dendi)

10 dakikalık bir kargaşadan sonra DOŞLANTTAN haber geldi (yersen) işlemler için onay evrağı imzalandı...

Şu almanyayla iletişime geçme olayı iş görüşmesinden sonraki biz size haber vericez klişesine döndü iyice :D :D
2 yıllık resmi garantide almanyayı / merkeli / wolfsburg kulüp başkanını arayabilirler ona itirazımız olmaz. Zaten cepten para çıkmayacak.

Ama garanti dışı bir durumda , aracın yetkili servis periyodik bakım devamlılığı/ kullanıcı hatası bir durum olup olmadığı bu yetkili servisin tespitine dayanıyor.(İyi niyete girmek icin??)
Almanya ile ne konusuyorlar neyin iznini istiyorlar . Almanyaya bozuk aracın görüntüsünü mü izlettiriyorlar güvenlik kamerasından da ? Aracın Sekil şemaline eşgaline göre onay mı geliyor?

Upvote 0
2 yıllık resmi garantide almanyayı / merkeli / wolfsburg kulüp başkanını arayabilirler ona itirazımız olmaz. Zaten cepten para çıkmayacak.

Ama garanti dışı bir durumda , aracın yetkili servis periyodik bakım devamlılığı/ kullanıcı hatası bir durum olup olmadığı bu yetkili servisin tespitine dayanıyor.(İyi niyete girmek icin??)
Almanya ile ne konusuyorlar neyin iznini istiyorlar . Almanyaya bozuk aracın görüntüsünü mü izlettiriyorlar güvenlik kamerasından da ? Aracın Sekil şemaline eşgaline göre onay mı geliyor?
Marjinal eşgali var diye garanti dışı bırakmak istediler neymiş jant lastik varmış motor yemiş araba :D Taiwan R line ön tampon ve jantları yüzünden sınıfta kalacaktı az kalsın

Upvote 0
Servise götürmedim hocam. Bulunduğum yerde tavsiye üzerine bir ustaya gittim. Cihaza bağladık ve yanma kesintisi arızası verdi. Öyle olunca bujilere baktık. Kötü durumdaydı. Değiştirdik ve sorun kalmadı
Buji degisimine
Buji?
İscilik ? Maliyet ne oldu acaba ? Sanayi aleminde?

Upvote 0

Geri
Üst Alt