Golf 8.5 yağmur sensörü çalışmıyor (çözüldü)

Benim düşüncem 1 ay sürer daha kararlı bir yazılım gelir bu sorunlar ortadan kalkar

durum nedir üstad gelişme varmı
Üstat Aracı cuma günü servise bıraktım (Avek) orada su döküp denediler çalışmadı. Biz bakalım pazartesi dönüş yapalım dediler .

Bu yazılımın ulaşması ne kadar sürer acaba? Tiguanlara geldiği söyleniyor. Benim arabam bir kere çalışmayıp tahrik sistemi hatası almıştı sonrasında servo fren kısıtlı diye bir hata yandı söndü ambiyans aydınlatmalar devre dışı kaldı. Düşük hızlarda iken frene basınca bir tıkırtı geliyor gibi bunu yaşayan var mı ne olabilir sebebi fren servosu kısıtlı hatasıyla bir alakası olabilir mi
Bu tıkırtı sesi bende var. Özellikle çok düşük hizlarda maksimum 10 km/H a kadar bu ses oluyor. Ama o dediğiniz hatayi vermiyor.

Bu yazılımın ulaşması ne kadar sürer acaba? Tiguanlara geldiği söyleniyor. Benim arabam bir kere çalışmayıp tahrik sistemi hatası almıştı sonrasında servo fren kısıtlı diye bir hata yandı söndü ambiyans aydınlatmalar devre dışı kaldı. Düşük hızlarda iken frene basınca bir tıkırtı geliyor gibi bunu yaşayan var mı ne olabilir sebebi fren servosu kısıtlı hatasıyla bir alakası olabilir mi

Aynı durum geçen ay olmustu araç çalışmamıştı kontak kapadım 10 dk sonra hiç bir sorun yoktu .bir daha karşılaşmadım Servo fren arızası hiç almadım ama dusuk hızlarda frene basınca gelen tıkırtı mi şıkırtı mi tam tarif ettiğin gibi geliyor.

Aynı durum geçen ay olmustu araç çalışmamıştı kontak kapadım 10 dk sonra hiç bir sorun yoktu .bir daha karşılaşmadım Servo fren arızası hiç almadım ama dusuk hızlarda frene basınca gelen tıkırtı mi şıkırtı mi tam tarif ettiğin gibi geliyor.
Arabayı park ettim. Döndügimde start stop çalışmaması bende de oldu. 7 8 kere denedim çalışmadı. Sonra arabayı kapattım kitledim 5 dk başında bekledim. Bindim çalıştı. Bir daha da olmadı. Hem bu olay hem tıkırtı sesi. Genetik sanırım.

Arkadaşlar yağmur sensorü sorunu çözüldü . Cam sensorunuun cama dokunması icin fabrikada montaj esnasında kullanılan jeli koymayi unutmuş Alman mühendisler 😔 servis yaptı . Üretim sonrası kontroller yapılırken gözden kaçırmışlar dedi .

arkadaşlar 2 gün önce yağmur vardı silecekler otomatik çalışmadı, az önce doğuş oto ile görüştüm şöyle bir bilgi verdiler, silecek çalıştırma çubuğunu/mandalını/kolunu herneyse 1.kademede açık tutun, yağmur yoksa çalışmayacaktır zaten, var ise çalışır dedi. İlk fırsatta test edeceğim bilgi veririm siz denerseniz siz bilgi verin size zahmet.

arkadaşlar 2 gün önce yağmur vardı silecekler otomatik çalışmadı, az önce doğuş oto ile görüştüm şöyle bir bilgi verdiler, silecek çalıştırma çubuğunu/mandalını/kolunu herneyse 1.kademede açık tutun, yağmur yoksa çalışmayacaktır zaten, var ise çalışır dedi. İlk fırsatta test edeceğim bilgi veririm siz denerseniz siz bilgi verin size zahmet.
Doğru olabilir, eski şirket aracımda 2021 octavia'da da öyle çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta başka markalarda da öyle

Bekliyoruz ✋

1) Araç/dış/silecekler / yağmurda otomatik sil açık (bu arada default olarak açık geliyor zaten )

2) silecek 1kademe yukarıda (int konumu )

3) hassasiyet tırnağı en sağda

Olacak şekilde kontak açıkken sensör üzerine su döküp deneyin hocam otomatik çalışacaktır .

Benim aracımda sensör ve cam arasında konulması gereken jeli koymamislar .defalarca denememe rağmen çalışmıyordu . başlığı da bu yüzden açmıştım . Yetkili servis yaptı su an çalışıyor. 👍

selamlar; aynen dediğiniz gibi ayarları üstte belirttildiği gibi yaptım ve silecekler gayet güzel çalıştı, hatta tazyik arttırınca hızı baya arttı bilginize.

Geri
Üst Alt