Turhan
Üye
- İsim
- Turhan Atasoy
- Araç
- Golf 1.4 TSI-BMT 125 Highline 2015
Arkadaşlar bugün İzmir dönüşü İzmir otobanında bir olayla karşılaştım,sol şeritte 154km hızla giderken hafif bir viraj sonrası sol şeritte duran halde bakım aracı çıktı karşıma,gidiş ve dönüş yolu arasındaki bitkilere bakım yapıyordu çalışanlar.Bitkiler epey yüksekti zor bela aralarından viraj öncesi bakım aracının üstündeki büyük plakanın çakar şekilde yanan ledlerini farkettim.Araç öncesi hiçbir önlem alınmamıştı,yani duba felan hiçbirşey yoktu,yani dönüyorsun ve hop önünde sabit duran koskocaman bakım aracı.Ben şirket aracınlaidim,onda herhangi bir sürüş sistemi yardımcısı yok,ama aklıma hemen şu geldi,ya Acc'yi açmış,şetit takip vs sistemleri devrede ilerliyor olsaydım neolacaktı?Hadi ben aradan güç bela uyarı okunu gördüm,ve kendimi orta şeride attım,ama sistemler bunu görmeyecekti,virajı dönünce ya ani fren yapacaktı yada sağ kaçmaya çalışacaktı ama ya sağdada araç varsa busefer kesin durmaya çalışacaktıki bence o hız ve o mesafede kurtarması imkansız.Bu sistemler güzel evet ama onlara 100%güvenmemek lazım,dikkati biran olsun bırakmamak lazım.Herkese kazasız belasız sürüşler.