Periyodik bakım için marka ve ürün önerisi

caglarsph

Üye
İsim
Çağlar
Araç
Golf
Yağ bakım zamanım geldi birkaç parça ihtiyacım var daha önce tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

📍Kalorifer peteği valeo yada behr marka almayı düşünüyorum bir sitede 3100 fiyatlarında mevcut kullanan öneren var mıdır?

📍Genleşme kabı 650 tl ye behr marka mevcut aynı sitede birde wagen oem parça var oda 1500 bunda tecrübesi olan var mıdır?

📍g13 antifriz fiyatı 1500 civarında motul ve diğer seçenek kfs13 , önermeyenler olmuş sebebini bilmiyorum komple antifriz değişmeyi düşünüyorum

📍Ve tatilden dönerken jantım kırıldı tamirini yaptırmayı düşünüyorum şimdilik. Diğer jantlarında ufak bir düzeltmeye ihtiyacı var.

📍Yağ olarak liquly yada motul düşünüyorum ve man filtre seti

Önerdiklerinizi mümkünse tedarik edebileceğim link ile paylaşırsanız sevinirim
Fikir ve görüşlerinize açığım

Son düzenleme:

Yağ bakım zamanım geldi birkaç parça ihtiyacım var daha önce tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

📍Kalorifer peteği valeo yada behr marka almayı düşünüyorum bir sitede 3100 fiyatlarında mevcut kullanan öneren var mıdır?

📍Genleşme kabı 650 tl ye behr marka mevcut aynı sitede birde wagen oem parça var oda 1500 bunda tecrübesi olan var mıdır?

📍g13 antifriz fiyatı 1500 civarında motul ve diğer seçenek kfs13 , önermeyenler olmuş sebebini bilmiyorum komple antifriz değişmeyi düşünüyorum

📍Ve tatilden dönerken jantım kırıldı tamirini yaptırmayı düşünüyorum şimdilik. Diğer jantlarında ufak bir düzeltmeye ihtiyacı var.

📍Yağ olarak liquly yada motul düşünüyorum ve man filtre seti

Önerdiklerinizi mümkünse tedarik edebileceğim link ile paylaşırsanız sevinirim
Fikir ve görüşlerinize açığım

Ben de sitesinde orijinal olduğunu beyan eden bir siteden Genleşme kabı sipariş verdim.

Ürün bugün elime ulaştı, ancak ilan resminden farklı bir ürün geldi.

Satıcıyı aradım

İlan resmi ile gelen ürün görüntüsü farklı

Gönderdiğiniz üründe G13 ve mit Silikat yazısı yok

oem numarası üst kısmında kazınarak tahriş edilmiş bir bölge var

Orijinal olduğu konusunda şüphelerim var dedim

Resmini çekip önder bakalım dediler

Gönderdim resimleri

Whatapp dan gelen cevap aynen bu şekilde

Orijinallik konusunda problem yok, spot ürün olduğu için logo yeri kazınmış, zaten bire bir orijinal ürün

Ürünün malzeme kalitesi, şekli şemali gayet düzgün ve kaliteli görünüyor,

sağında solunda kalıp çapağı yok, pürüzsüz temiz bir yapıda.

Ya gerçekten orijinal ya da 1. kalite yan sanayi

Net bir karar oluşmadı kafamda.

Kullanayım mı kullanmayayım mı karar veremedim.

https://www.vwyedekleri.com/urun/golf-7-yedek-su-deposu-radyator-5q0121407g-1

ilan resmi.png

Gelen ürün bu şekilde.

1.png

2.png

Son düzenleme:
Upvote 0
Ben de sitesinde orijinal olduğunu beyan eden bir siteden Genleşme kabı sipariş verdim.

Ürün bugün elime ulaştı, ancak ilan resminden farklı bir ürün geldi.

Satıcıyı aradım

İlan resmi ile gelen ürün görüntüsü farklı

Gönderdiğiniz üründe G13 ve mit Silikat yazısı yok

oem numarası üst kısmında kazınarak tahriş edilmiş bir bölge var

Orijinal olduğu konusunda şüphelerim var dedim

Resmini çekip önder bakalım dediler

Gönderdim resimleri

Whatapp dan gelen cevap aynen bu şekilde

Orijinallik konusunda problem yok, spot ürün olduğu için logo yeri kazınmış, zaten bire bir orijinal ürün

Ürünün malzeme kalitesi, şekli şemali gayet düzgün ve kaliteli görünüyor,

sağında solunda kalıp çapağı yok, pürüzsüz temiz bir yapıda.

Ya gerçekten orijinal ya da 1. kalite yan sanayi

Net bir karar oluşmadı kafamda.

Kullanayım mı kullanmayayım mı karar veremedim.

https://www.vwyedekleri.com/urun/golf-7-yedek-su-deposu-radyator-5q0121407g-1

Ekli dosyayı görüntüle 79080

Gelen ürün bu şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 79081

Ekli dosyayı görüntüle 79082
Ben onlineyedekparça dan aldım. Çok dikkat etmedim orjinal değil mahle marka aldım. Triger değişimi sırasında değiştik sorunsuz kullanıyorum. Ama orjinal diye aldığınız ürün bu şekilde ise ben değişimini isterdim yerinizde olsam

Upvote 0
G13 antifrizli araçların genleşme kabında bir silika vardır. (Mit silikat diye yazar). Antifriz içindeki silika eksildikçe bu poşetten tamamlar. G13 antifriz “ömürlük” diye geçer. İlk nesil G13 genleşme kaplarında bu poşet kolayca patlayabiliyor ve başta kalorifer peteği olmak üzere bir yerleri tıkayabiliyordu. Bunları parmakla penseyle falan çıkarabiliyordun. Sonra kabı güncelleyip poşeti daha sağlam ama çıkarılamaz hale getirdiler. En sonunda da G13’ü ve silika poşetini kaldırıp G12 evo’ya geçtiler.

Silikalı kabı düz kap ile değiştirip G12 Evo’ya geçebilirsiniz. Ancak bu durumda antifriz kendini yenilemez olduğundan düzenli değişim gerekecektir.

Ben triger değişimi sonrası KFS13 ve saf su ile değişim yaptım. Silikalı yeni nesil kap var. Riski göze aldım. :) Bunlarda pek patlama riski yok. Araba ne kadar durur bilmem ama normal şartlarda değiştirmem sanırım. Halen pırıl pırıl.

Upvote 0
G13 antifrizli araçların genleşme kabında bir silika vardır. (Mit silikat diye yazar). Antifriz içindeki silika eksildikçe bu poşetten tamamlar. G13 antifriz “ömürlük” diye geçer. İlk nesil G13 genleşme kaplarında bu poşet kolayca patlayabiliyor ve başta kalorifer peteği olmak üzere bir yerleri tıkayabiliyordu. Bunları parmakla penseyle falan çıkarabiliyordun. Sonra kabı güncelleyip poşeti daha sağlam ama çıkarılamaz hale getirdiler. En sonunda da G13’ü ve silika poşetini kaldırıp G12 evo’ya geçtiler.

Silikalı kabı düz kap ile değiştirip G12 Evo’ya geçebilirsiniz. Ancak bu durumda antifriz kendini yenilemez olduğundan düzenli değişim gerekecektir.

Ben triger değişimi sonrası KFS13 ve saf su ile değişim yaptım. Silikalı yeni nesil kap var. Riski göze aldım. :) Bunlarda pek patlama riski yok. Araba ne kadar durur bilmem ama normal şartlarda değiştirmem sanırım. Halen pırıl pırıl.
1.5Tsi evo2 motorlarda hangisi geliyor hocam? (Yuvarlak değilde köşeli kablara geçilenlerde)

Upvote 0
Benim genleşme kabı ve içindeki silikat poşedi gayet temiz ve berrak, poşet şişmemiş, pembe renkte.

Bence silikat poşedi, genleşme kabına çeşme suyu katılırsa kireci kırmaya yarıyor, ama bu sefer de kararıp şişiyor.

eğer hiç çeşme suyu katılmaz, eksildikçe g13 antifriz ilavesi yapılırsa poşetin ve silikatın yapısı bozulmuyor.

7 sene olmasına rağmen poşet gayet sağlıklı. ( 5. senesinde motul G13 kullanıma hazır antifriz ile değişim yapıldı.)

3.png

5.png

Yedek bulunsun diye genleşme kabı ve kapak aldım.

İçinde silikat poşedi yok.

Şüpheli bir durumda değişirim.

Kapağı online yedekparca dan aldım

4.JPG

5.JPG

6.JPG

8.JPG

7.JPG

9.JPG

Son düzenleme:
Upvote 0
1.5Tsi evo2 motorlarda hangisi geliyor hocam? (Yuvarlak değilde köşeli kablara geçilenlerde)

2019 7. ayından itibaren üretilen bütün vag gurubu araçlarda G12 Evo antifriz kullanıldı.

.

Upvote 0
Benim genleşme kabı ve içindeki silikat poşedi gayet temiz ve berrak, poşet şişmemiş, pembe renkte.

Bence silikat poşedi, genleşme kabına çeşme suyu katılırsa kireci kırmaya yarıyor, ama bu sefer de kararıp şişiyor.

eğer hiç çeşme suyu katılmaz, eksildikçe g13 antifriz ilavesi yapılırsa poşetin ve silikatın yapısı bozulmuyor.

7 sene olmasına rağmen poşet gayet sağlıklı. ( 5. senesinde motul G13 kullanıma hazır antifriz ile değişim yapıldı.)

Yedek bulunsun diye genleşme kabı ve kapak aldım.

İçinde silikat poşedi yok.

Şüpheli bir durumda değişirim.

Kapağı online yedekparca dan aldım

Silikat’ın esprisi alüminyum aksamı korumak.

Upvote 0
Ben onlineyedekparça dan aldım. Çok dikkat etmedim orjinal değil mahle marka aldım. Triger değişimi sırasında değiştik sorunsuz kullanıyorum. Ama orjinal diye aldığınız ürün bu şekilde ise ben değişimini isterdim yerinizde olsam

Kazıntı yapılmış bölgeyi gözlük takarak iyice inceleyince AG ibaresi görünüyor

muhtemellen VW AG yazıyordu. Satıcı da spot ürün olduğu için marka logosu silinmiş diyor.

Zaten bidon da gayet kaliteli orijinal görünümde.

ama bir tane de online yedekparça sitesinden almayı düşünüyorum

Mahlenin yanısıra

2 değişik kod ile orijinal genleşme kabı da satıyorlar.

Biri 5Q0121407 G

Diğeri 5Q0121407 M

sanırım M kodlu olan yeni versiyon yine de satıcıya sorup netleştirip satın almak gerek.

https://www.onlineyedekparca.com/urun/skoda-octavia-2013-sonrasi-radyator-yedek-su-bidonu-behr-1

https://www.onlineyedekparca.com/ur...-2021-model-arasi-radyator-su-deposu-orijinal

.

Upvote 0
Kazıntı yapılmış bölgeyi gözlük takarak iyice inceleyince AG ibaresi görünüyor

muhtemellen VW AG yazıyordu. Satıcı da spot ürün olduğu için marka logosu silinmiş diyor.

Zaten bidon da gayet kaliteli orijinal görünümde.

ama bir tane de online yedekparça sitesinden almayı düşünüyorum

Mahlenin yanısıra

2 değişik kod ile orijinal genleşme kabı da satıyorlar.

Biri 5Q0121407 G

Diğeri 5Q0121407 M

sanırım M kodlu olan yeni versiyon yine de satıcıya sorup netleştirip satın almak gerek.

https://www.onlineyedekparca.com/urun/skoda-octavia-2013-sonrasi-radyator-yedek-su-bidonu-behr-1

https://www.onlineyedekparca.com/ur...-2021-model-arasi-radyator-su-deposu-orijinal

.

Bu yeni tip sizin araca uyumlu oluyor mu?

Bir ara etrafında ne yazıyor bakarım.

Ekli dosyalar

• 1000097629.jpg
    1000097629.jpg
    118.5 KB · Görüntüleme: 7
Upvote 0
Bu yeni tip sizin araca uyumlu oluyor mu?

Bir ara etrafında ne yazıyor bakarım.

Yeni tip ten kastım

Yuvarlak eski tip genleşme kabının Yeni versiyonu olan sonu M ile biten ( 5Q0121407M ) silikat poşetsiz versiyonu idi.

Silikat poşetli ilk versiyonların kodu sonu G ile bitiyor. ( 5Q0121407G )

Genleşme M kodlu.png

genleşme 2.png

genleşme G kodlu.png

Upvote 0
Upvote 0

Geri
Üst Alt