Golf 8.5 Almayı Düşünüyorum Karşılaştığınız Artı ve Eksi Yönleri

Ahmettalha06

Yeni Üye
İsim
Ahmet Talha Er
Hali hazırda 2-3 aydır araştırma yapıyorum Golf 8.5 impression almayı düşünüyorum fiyatlar 1250 den 1350 bandlarında gelmiş durumda aldığımda üzecek bir durumda çok olmasını istemiyorum manuel hali hazırda kullandığım için manuel bir eksi olarak düşünmüyorum ama can sıkıcı bir sorunlarla karşılaşanlar oldu mu ? yada donanımsal olarak keşke şu olsa daha iyi olurmuştu dedikleriniz oldu mu ?

Ben de çok araştırdım, 8 ile 8.5 arasında kaldım arada 300 bin fark vardı. 8.5 almaya karar verdim, önümüzdeki hafta teslim edilecek araç. 1346’ya geldi. Ben çok da donanım arayan biri olmadığım için şu da olsun demedim, açıkcası hız sabitleme, ses yalıtımı ve otobanda 154 sabit beni yormadan gidecek motoru beni en çok cezbeden yönleri arasında.

Hali hazırda 2-3 aydır araştırma yapıyorum Golf 8.5 impression almayı düşünüyorum fiyatlar 1250 den 1350 bandlarında gelmiş durumda aldığımda üzecek bir durumda çok olmasını istemiyorum manuel hali hazırda kullandığım için manuel bir eksi olarak düşünmüyorum ama can sıkıcı bir sorunlarla karşılaşanlar oldu mu ? yada donanımsal olarak keşke şu olsa daha iyi olurmuştu dedikleriniz oldu mu ?
Benim esas olarak merak ettiğim mevzu , golf 8 ve golf 8.5 lerdeki yazılımsal problemler. Bu problemler servis dışında çözülme şansı var mı? Manuel vites olsun , otomatik vites olsun.

Benim esas olarak merak ettiğim mevzu , golf 8 ve golf 8.5 lerdeki yazılımsal problemler. Bu problemler servis dışında çözülme şansı var mı? Manuel vites olsun , otomatik vites olsun.
Hocam ne gibi yazılımsal problemler söz konusu ?

Hocam ne gibi yazılımsal problemler söz konusu ?
Kullanıcılar yazarsa iyi olur , arada okuyorum ama hepsini toparlayamadım. Mesela , anahtar unutması yaşayan birisi vardı , sos tuşu , lane asist uyarısı vs gibi

Ben 19 eylulde aldim 1360 hala duyuyorum 1280 e alan varmiş araç daha 1000 km olmadi yağ 10 cizgiden 7 gösteriyor bi sikintim yol şimdilik cok şükür önünde cok boşluk var radyatorün oldu yerde o can sikici acik cok

Ben 19 eylulde aldim 1360 hala duyuyorum 1280 e alan varmiş araç daha 1000 km olmadi yağ 10 cizgiden 7 gösteriyor bi sikintim yol şimdilik cok şükür önünde cok boşluk var radyatorün oldu yerde o can sikici acik cok
Sıfır km daha 1.000 km’deki araçta yağ seviyesi 10’dan 7’ye düşmüşse.., Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız motor yağını ve yağ filtresini değiştirmenizi öneririm. En fazla aşınma motorun ilk 1.500 km evresinde yaşanır, birbirinden farklı metaller ve hareketli metaller birbirine alışma evresinde ciddi şekilde metal tozu ve çapak oluşumuna sebebiyet verir, şuan yağ karterinde ciddi seviyede metal tozları mevcuttur.

Sıfır km daha 1.000 km’deki araçta yağ seviyesi 10’dan 7’ye düşmüşse.., Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız motor yağını ve yağ filtresini değiştirmenizi öneririm. En fazla aşınma motorun ilk 1.500 km evresinde yaşanır, birbirinden farklı metaller ve hareketli metaller birbirine alışma evresinde ciddi şekilde metal tozu ve çapak oluşumuna sebebiyet verir, şuan yağ karterinde ciddi seviyede metal tozları mevcuttur.
Ben 2 ay önce sıfır teslim alırken 7. Seviyeydi zaten :) şuan 6 falan

Hangi bayiiler eski fiyattan veriyor ben Ankarada 1346 nın aşağısında veren duymadım
Yani rodaj da parça alışırken metal tozu fazla çıkmaz eğer dediğiniz durum olursa kalterdeki yağ çeken süzgeç tıkanır oda yatak sarmaya kadar gider o bir sorun olduğu anlamına gelir ama genelde sıfır otomobillerde ilk bakıma kadar yağ yakma olur tanıdığımda sıfır caddyde bakıma kadar 2 kez yetkili serviste yağ eklettik

Yani hocam o konuda da fabrikanın düşünmeden geçtiğini çok düşünmüyorum TSİ motor özellikle 1.5 TSİ’lar çok sıcak çalışmayı seviyor şuan 96 derece ve üstü sıcaklıkları gördüm radyatörün önünü o yüzden açmış olabilirler bizim forumda retrofit yapanlar olmuş illaki önünden gelen havayı bir miktar kesmiştir yağ sıcaklarını ne alemde takip etmek lazım

Yani hocam o konuda da fabrikanın düşünmeden geçtiğini çok düşünmüyorum TSİ motor özellikle 1.5 TSİ’lar çok sıcak çalışmayı seviyor şuan 96 derece ve üstü sıcaklıkları gördüm radyatörün önünü o yüzden açmış olabilirler bizim forumda retrofit yapanlar olmuş illaki önünden gelen havayı bir miktar kesmiştir yağ sıcaklarını ne alemde takip etmek lazım
golf 8.5 aracım. 107 ye kadar çıktı.

Yokuş çıkarken felan mı gördüğünüz yoksa performanslı düz yol kullanımında mı gördünüz bir de yakıt tüketimi nasıl normal kullanım ve performansı kullanımda neler gördüğünüz ?
Yaz ayı çok sıcak bir havada klima açık öncesi şehir içi turu sonra ufak bir kere basmalı bir durum idi.

yakit tüketimi surekli sıkışık trafikte bilmem ama açık trafikte cok iyi
yalitim cok iyi
bos paket olmasina ragmen donanimlar iyi
1.5 tsi 116hp performansi bana gore cok yeterli
2000km olmak üzere yag seviyesi 7/10 seviyesinde (motorda yağ çubuğu yok ekrandan gorebiliyosun seviyeyi)
koltuklar bana rahat geldi ama baldir desteğide olsaymış super olurdu
motor sicak çalışan bi motormus o yuzden önü açık heralde
radyodayken olmuyo ama usbden muzik dinleyince araci her calistirdiginizda otomatik aciliyo onu sevmedim
serit takipte her calistiginda açık yani benim gibi kullanmayanlar her bindiginde kapatmak zorunda
kullanıcı olarak şu an bu paralara araç alcak olsam samimiyetle ayni arabayi alirdim

Ben 2 ay önce sıfır teslim alırken 7. Seviyeydi zaten :) şuan 6 falan
Hocam koltuklar nasıl uzun yol deneyimi felan yaptınız mı ? biraz sert gibi geldi bayiide binerken baldır desteği vs yok uzun yolda yoruyor mu ?

Geri
Üst Alt