- İsim
- VAG CAR EXPERT
48V araçlarda mevcut, yüksek hızlarda stop eden her sistem için mecburiyettir aslında.Ek yağ pompası e-tsi larda sadece mevcut di mi?
48V araçlarda mevcut, yüksek hızlarda stop eden her sistem için mecburiyettir aslında.Ek yağ pompası e-tsi larda sadece mevcut di mi?
48V araçlarda mevcut, yüksek hızlarda stop eden her sistem için mecburiyettir aslında.
Hocam bunu anlamanın iki yolu var 1 yol motor bakım esnasında yağını boşaltırsanız çalışan elektrikli pompanın içerisinde yağ olmadığı için araç çalışmazken yağ dolumu yaparsanız pompanın bir fil çalıştığını duyabilirsiniz Aksi halde kapattıktan sonra kaputu açıp yedek su bidonunu içerisindeki su akışını gözlemleyebilirsinizMotor kapanınca ki durumu merak ediyordum.
Hocam bunu anlamanın iki yolu var 1 yol motor bakım esnasında yağını boşaltırsanız çalışan elektrikli pompanın içerisinde yağ olmadığı için araç çalışmazken yağ dolumu yaparsanız pompanın bir fil çalıştığını duyabilirsiniz Aksi halde kapattıktan sonra kaputu açıp yedek su bidonunu içerisindeki su akışını gözlemleyebilirsiniz
“Ustaların söylediği” bu cümleden çıkan sonuç ;Hocam yorumunuza saygı duyuyorum ancak bir çok usta motor soğukken yağ seviyesi ölçülür diye belirtiyorlar.
1.5 TSI ACTplus Evo 2 model de yağ çubuğu mevcut hocam. 2024 itibariyle kaldırdılarsa bilemiyorum.“Ustaların söylediği” bu cümleden çıkan sonuç ;
Araç üreticileri ve motoru tasarlayan mühendis ekibi yanlış biliyor, ve bu yanlışı ürettikleri araçların kullanım klavuzunda da yanlış biçimde belirtiyorlar, buna karşın sanayideki ustalar doğrusunu biliyor anlamı çıkıyor.,
15 sene öncesine kadar “premium araç üreticileri” yağ çubuğunun bir yüzünü sıcak ölçüm için, diğer yüzünü soğuk ölçüm olacak şekilde tasarlıyorlar idi,
Ancak artık premium araç üreticileri bile bundan vazgeçti, Sadece çok istisnai özel serilerinde kullandığı V6 / V8 gibi motorlarında veya bazı spor otomobil üreticileri bu şekilde (sıcak-soğuk ölçüm yağ çubuğu) kullanıyorlar. Zaten artık pek çok araç üreticisi yağ çubuğunu komple ortadan kaldırdı.,
Akla gelen ilk örnek ;
1.5 TSI ACTplus Evo 2 ve
1.5 eTSI ACTplus Evo 2 motorlarda yağ çubuğu yoktur.
Artık kaldırıldı., kademeli olarak geçiş yapıldığı için VAG grubundaki her marka ve modele hemen yansımıyor.1.5 TSI ACTplus Evo 2 model de yağ çubuğu mevcut hocam. 2024 itibariyle kaldırdılarsa bilemiyorum.
Tek tipe indirmeleri iyi olmuş.Artık kaldırıldı., kademeli olarak geçiş yapıldığı için VAG grubundaki her marka ve modele hemen yansımıyor.
Motor sıcaklığı ve yağ sıcaklığı ideal durumdayken mi ölçüm yaptınız yoksa park halinde motor soğukken mi ölçüm yaptınız.?1.5 e tsi 5.750 km yağ durumu.
Resimdeki motor soğukken, park halindeMotor sıcaklığı ve yağ sıcaklığı ideal durumdayken mi ölçüm yaptınız yoksa park halinde motor soğukken mi ölçüm yaptınız.?