Golf 8 kapı sesi

Tlg190306

Üye
İsim
Tolga
Araç
Golf 8
Merhaba arkadaşlar buraya yeni katıldım. 2. El bir golf 8 aldım araç 28 bin km de ama sürücü ve yolcu kapısını açıp kapatırken kıt kıt ses yapıyor. Sanırım kapı gergisinden geliyor. Arka kapılarda bu ses yok.Bu durum normalmi sizin araçlarınızdada varmı.çözümü nedir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

KApı Gergisi.jpeg
Araç benim değil, internetten bulduğum bir resim. Ok ile gösterdiğim yerleri önce yumuşak fırça ile temizliyorum, sonrasında alt resimde iz belli, oraya kadar ince bir tabaka ile beyaz gres sürüyorum. İlk zamanlar elinizden kaçacakmış gibi oluyor kapı, sonrada alışıyor insan.

Ben resimde görünen kapakları tavsiye etmiyorum, korozyon başlangıcını gizler, hava alması ve temiz olması benim için önemli. Bilgilerinize.

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 78828
Araç benim değil, internetten bulduğum bir resim. Ok ile gösterdiğim yerleri önce yumuşak fırça ile temizliyorum, sonrasında alt resimde iz belli, oraya kadar ince bir tabaka ile beyaz gres sürüyorum. İlk zamanlar elinizden kaçacakmış gibi oluyor kapı, sonrada alışıyor insan.

Ben resimde görünen kapakları tavsiye etmiyorum, korozyon başlangıcını gizler, hava alması ve temiz olması benim için önemli. Bilgilerinize.
hocam ben direkt o menteşeye wd40 sıktım. problem olur mu

Upvote 0
Wd40 akıllı vida gibi oldu, her yere kullanıyoruz. Tavsiyem ince şekilde gres uygulamak, daha uzun soluklu olur. Yine de sizin tercihiniz.
Wd40 uyuşturucu gibi, sıkılan yerde kısa sürede tekrar sıkılmasını gerektiriyor hep.

Upvote 0
WD 40

YAĞLAR: Ürünün içeriğindeki kayganlaştırıcı maddeler, geniş bir şekilde dağılarak tüm hareketli parçalara sıkıca tutunur.
NÜFUZ EDER: WD-40 Çok Amaçlı Ürün, pas ve metal arasındaki bağı gevşeterek sıkışmış, donmuş veya paslanmış metal parçalarını serbest bırakır.
KORUR: Ürün, aşınmaya dayanıklı malzemeler sayesinde metal yüzeyleri koruyarak nem ve diğer aşındırıcı unsurlara karşı koruma sağlar.
ORTADAN KALDIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün kir, pasak ve yağın altına nüfuz eder. Ürün, alet, ekipman ve araçlardaki yapışkan maddelerin giderilmesinde kullanılır. Sıvı haldeki (örn. galon) WD-40 Çok Amaçlı Ürün, yapıştırıcıları çözerek yüzeye tutunan fazla yapıştırıcının kolayca uzaklaştırılmasına olanak sağlar.
NEMİ UZAKLAŞTIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün nemi uzaklaştırarak elektrik sistemlerini hızla kurutur, böylece nemden kaynaklanan kısa devreleri ortadan kaldırır.

Burdan yola çıkarak @yavuzbattal abinin dediği gibi beyaz gress kullanmak daha uygun olur. Wd40 ve turevleri genel maksat pas çözme yağlama vs gibi işlerde daha çok kullanılır.

Upvote 0

Geri
Üst Alt