Frene basınca gıcırtı sesi

Fizyoterapist

Yeni Üye
İsim
Savaş
Araç
Golf
Aracım 2023 model 5000 km de olmasına rağmen frene basınca sürekli olmasa da gıcırtı sesİ çıkıyor, araç yeni olmasına rağmen balata disklerde problem olabilir mi , normal mi bu

Aracı fazla kullanmıyorsanız, disk yüzeyinde paslanma / karıncalanma oluşur.

Bu oluşumun temizlenip pürüzsüz bir disk yüzeyi oluşması , kısa mesafeli sürüşlerde pek mümkün olmaz.

Ve frene bastıkça haşır - huşur sesler duyulur.

Böyle bir durum yaşıyor olabilirsiniz.

.

Upvote 0
Merhaba bende de bu ses 7bin km'de gelmeye başladı. Servise götürdüm yeni balatalarda asbes olmadığı için bu durumun olduğunu, balata değişse bile bir süre sonra bu sesin geleceğini söylediler. Temizleyip veriyorlar. Bir süre ses olmuyor ama sonra tekrar başlıyor.

Upvote 0
Vatandaş anlamıyor ya, işinden anlamayan, öğrenmek de istemeyen ustamız cahil özgüveni ile rahat rahat sıkıyor.

Balatalardan asbest 90’larda kalktı. Merdivenaltı ürünlerde bile asbest yok artık. OE ve OEM balataların sesi için 2024 yılında asbeste p*k atmasınlar ya. 2015 model aracımın balatası ötmüyordu. Asbestsiz. Demek ki ötmeyebiliyormuş. Başlarından savmanın bahanesi. Hiç de doğal bir durum değil. Gereğini yapmalılar.

Buraları okuyan “teknisyen” , “usta” falan varsa bilsinler, bu ara balatalarda “bakır” yasaklanıyor. 2025 son. Bakırı ağızlarına sakız edebilirler :)

Upvote 0
@Swiftx
Vatandaş anlamıyor ya, işinden anlamayan, öğrenmek de istemeyen ustamız cahil özgüveni ile rahat rahat sıkıyor.

Balatalardan asbest 90’larda kalktı. Merdivenaltı ürünlerde bile asbest yok artık. OE ve OEM balataların sesi için 2024 yılında asbeste p*k atmasınlar ya. 2015 model aracımın balatası ötmüyordu. Asbestsiz. Demek ki ötmeyebiliyormuş. Başlarından savmanın bahanesi. Hiç de doğal bir durum değil. Gereğini yapmalılar.

Buraları okuyan “teknisyen” , “usta” falan varsa bilsinler, bu ara balatalarda “bakır” yasaklanıyor. 2025 son. Bakırı ağızlarına sakız edebilirler :)
ne tavsiye ediyorsunuz

Upvote 0
ben ate aldım balata şuan ses kesildi. orjinal serviste taktırmıştım baya ses yaptı. uzun yoldan sonra baya ses yapıyordu şuan ses kesildi çok memnunum.

banada servis aynı şeyi söylemişti asbetsiz balata nedenli ses yapıyor demişlerdi. ate aldım kurtuldum. hem fşyat orjinalden daha uygun. ama diğer markalardan biraz daha fazla.

Upvote 0
@Swiftx

ne tavsiye ediyorsunuz

Ben araç üstünde gelen dışında şu ana kadar Ferodo, TRW ve Delphi disk/balata kullandım, kullanıyorum. Ses, performans vb sorunu yaşamadım esasen. Şu an arkadaki TRW sette biraz sorunum var ama o da ustanın hıyarlığından. Yeni disk ve balata takarken el freni telini bir çıkıntıya takılı geçirmiş. Araç 5000 km el freni hafif çekili gibi gitmiş.

Tavsiye vermek zor, fren işinde birinin memnun olduğu diğeri için kabus olabiliyor. Bütçe varsa Ate tabii ki bir numara. Ama disk yüzeyini de hafiften tornalatın derim. Balataya sıfır disk gibi alıştırın.

Ne kadar sarf malzemesi olsa da sıfır araç için bu kmde ötme normal değil. Bahane aramadan servis bir çözüm bulmalı (ideal şartlarda) bastırın derim.

Upvote 0
Ben araç üstünde gelen dışında şu ana kadar Ferodo, TRW ve Delphi disk/balata kullandım, kullanıyorum. Ses, performans vb sorunu yaşamadım esasen. Şu an arkadaki TRW sette biraz sorunum var ama o da ustanın hıyarlığından. Yeni disk ve balata takarken el freni telini bir çıkıntıya takılı geçirmiş. Araç 5000 km el freni hafif çekili gibi gitmiş.

Tavsiye vermek zor, fren işinde birinin memnun olduğu diğeri için kabus olabiliyor. Bütçe varsa Ate tabii ki bir numara. Ama disk yüzeyini de hafiften tornalatın derim. Balataya sıfır disk gibi alıştırın.

Ne kadar sarf malzemesi olsa da sıfır araç için bu kmde ötme normal değil. Bahane aramadan servis bir çözüm bulmalı (ideal şartlarda) bastırın derim.
Valla hocam ben baya bastırdım 7 bin km'de balatadan ses gelmez vs diye. Üretici firmanın kesin talimatı varmış, değişim vs yapmıyorlarmış, değiştirsekte bi süre sonra aynı olacak vs vs dediler. Merkezle bile görüştüm öyle söyleyeyim. Bende lanet olsun dedim km artınca kendim değiştiririm dedim.

Upvote 0
Valla hocam ben baya bastırdım 7 bin km'de balatadan ses gelmez vs diye. Üretici firmanın kesin talimatı varmış, değişim vs yapmıyorlarmış, değiştirsekte bi süre sonra aynı olacak vs vs dediler. Merkezle bile görüştüm öyle söyleyeyim. Bende lanet olsun dedim km artınca kendim değiştiririm dedim.

Servis en azından yalan söylememişler.

Stoklarındaki balatanın aynı dandik malzeme olduğunun farkındalar demek ki, değişim yapsalar da 7 - 8 bin km sonra yine ses yapacak.

.

Upvote 0
Golf ‘te (ön fren balatası için konuşuyorum) eskiden 8V0 koduyla başlayan balata kullanılıyordu, ancak son 1 senedir 5Q0 koduyla bir balata kullanılıyor, Bunun kalitede bir farklılığa gitmiş olma ihtimali yüksek.

Upvote 0
Golf ‘te (ön fren balatası için konuşuyorum) eskiden 8V0 koduyla başlayan balata kullanılıyordu, ancak son 1 senedir 5Q0 koduyla bir balata kullanılıyor, Bunun kalitede bir farklılığa gitmiş olma ihtimali yüksek.

Bir de Romanya üretimi 5WA kodlu balata varmış.

Belki de arkadaşın aracında bu balatadan takılı.

5WA kolu balata.png

.

Upvote 0

911'in uzak diyarlarda (kendi anavatanında) bir yetkili serviste değişen frenlerinin öttüğünü gördüm. Yetkili Servis normal dedi. Yalnız çözüm olarak bir kaç kez 100 km/h civarı sert frenleme tavsiyesi verildi. İşe yaramadı. 911 hâlen ötmeye devam etti. Evet kullanıcısı da rahatsız oldu, ama servisleri zan altında bırakmamak lazım. Benimkide ötüyo ve durmaya yakın halka açık piyano çalıyor aracım...

Upvote 0

Geri
Üst Alt