Frene basınca gıcırtı sesi

Fizyoterapist

Yeni Üye
İsim
Savaş
Araç
Golf
Aracım 2023 model 5000 km de olmasına rağmen frene basınca sürekli olmasa da gıcırtı sesİ çıkıyor, araç yeni olmasına rağmen balata disklerde problem olabilir mi , normal mi bu

Bu Golf 8 için benim bahsettiğim Golf Mk7 / Mk7,5 için

Konu başından itibaren Golf 8 balata sesinden bahsediliyor zaten.

Konu sahibinin ( Fizyoterapist ) aracı da 2023 model Golf 8 değil mi ?

3 farklı ülke üretimi fabrika montaj ön balata görünüyor

İtalya - 5Q kodlu

Almanya - 5Q kodlu

Romanya - 5WA kodlu

Fabrika montajı Ses yapanlar ve servislerin stoklarında bulunanlar , belki de 5 WA kodlu Romanya üretimi olanlardır.

Benim ön balata da fabrika montaj 5Q kodlu İtalyan üretimi 78 bin km oldu ve balata yarıya ancak geldi hiç ses sorunu yaşamadım.

.

5Q kodlu balata italy.png

5Q kodlu balata germany.png

5WA kolu balata.png

.

Upvote 0
Konu başından itibaren Golf 8 balata sesinden bahsediliyor zaten.

Konu sahibinin ( Fizyoterapist ) aracı da 2023 model Golf 8 değil mi ?

3 farklı ülke üretimi fabrika montaj ön balata görünüyor

İtalya - 5Q kodlu

Almanya - 5Q kodlu

Romanya - 5WA kodlu

Fabrika montajı Ses yapanlar ve servislerin stoklarında bulunanlar , belki de 5 WA kodlu Romanya üretimi olanlardır.

Benim ön balata da fabrika montaj 5Q kodlu İtalyan üretimi 78 bin km oldu ve balata yarıya ancak geldi hiç ses sorunu yaşamadım.

.

Ekli dosyayı görüntüle 78957

Ekli dosyayı görüntüle 78960

Ekli dosyayı görüntüle 78959

.
Hocam merhaba benim araç 2022 golf 7bin km'de ön fren balatalar düşük hızlarda fren yapınca ciyak ciyak ötüyor. Km artınca kendim değiştirmek istiyorum. Mesajınızdan anladığım 5Q kodlu alırsak sanırım sıkıntı yaşamayız. Yada başka marka tercih edeceğiz..

Upvote 0
ben ate aldım balata şuan ses kesildi. orjinal serviste taktırmıştım baya ses yaptı. uzun yoldan sonra baya ses yapıyordu şuan ses kesildi çok memnunum.

banada servis aynı şeyi söylemişti asbetsiz balata nedenli ses yapıyor demişlerdi. ate aldım kurtuldum. hem fşyat orjinalden daha uygun. ama diğer markalardan biraz daha fazla.

Ben de bunca yıldır kullanmanın rahatlığıyla 2019 a3 aracıma yaklaşık 6 ay önce distribütör otosupermarketten ate oyuklu (powerdisc) arka disk ve standart balata alıp aracıma taktırdım, maalesef biraz ısınınca ötme yapıyor, bunca yıldır en iyi marka dediğimiz ve kullandığımız ürün bunu yapıyorsa artık ben de tercih etmeyeceğim.

Geçtiğimiz ay ise ön taraf için ate disk balata satış fiyatına doğuş kartal'da orjinal disk ve balatayı yaş indiriminin de etkisiyle işçilik dahil taktırdım, kafam rahat, ötme vs. şu an için yok ve memnunum. Bir problem olursa da servis garantisi mevcut sonuçta kafam rahat. Ate bile alsak ses sorunu olduğunda ate ses için garanti vermemektedir deyip geçiyorlar, niye tercih edeyim?

Upvote 0

Geri
Üst Alt