Golf 7 ön cam sağ ön direk su alma problemi

caglark

Yeni Üye
İsim
Çağlar
Araç
Golf 7
Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı. Aracım cam tavanlı golf 7 2015 model, başıma ilk defa geldi çözümü arıyorum ama henüz bulamadım. O yüzden buraya da konu açmak istedim umarım doğru alana açmışımdır, lafı fazla uzatmadan hemen konuya geleyim. aracın sağ ön direk aracı yıkadığım zaman su alıyor, ama damlama falan yapmıyor nem den biraz daha bir iki tık fazla gibi, elinizi sürttüğünüz zaman eliniz nemleniyor hafiften elinize su hissiyatı gibi nem gibi oluyo. bir kaç arkadaşıma sorduğum da ön camın silikonun ömrünün dolduğunu beyan etti. Arkadaşım daha önceki jetta model bir aracında yaşamış ön camın kenarına taş girmiş her gün sabah arabaya bindiğin de ön cam komple bugu oluyormuş sırf o taştan ötürü benim araçta sağ ön alt köşe ıslaklıkta vardı ön cam da benim problemi arkadaşıma gösterdiğim de bu şekil de bir şey anlattı şöyle de bir şey var aracın sunroof çerçevesi sağ ön tarafı tırnak kalınlığı kadar çatlak mevcut bunu yetkili servise sorduğum da daha önce bu olayı yaşamadan önce yani sadece kozmetik olarak gözünüze çarpar onun haricin de su alma durumu olmaz dediler ve kronik olduğunu belirttiler ben de tamam o zaman dedim yaptırmaya gerek duymadım zaten yakından bakıldığı zaman belli oluyor uzaktan belli olmuyor sizce bu su alma problemi nedir daha önce başına gelen arkadaşlar var ise veya tecrübeli arkadaşlar var ise yardımcı olabilir mi rica etsem

Ekli dosyalar

• C651C095-068D-4C54-88C5-F32702AC0004.jpeg
    C651C095-068D-4C54-88C5-F32702AC0004.jpeg
    263.5 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_3126.jpeg
    IMG_3126.jpeg
    60.7 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_3059.jpeg
    IMG_3059.jpeg
    195.3 KB · Görüntüleme: 45

Geçmiş olsun.
A sütun iç trimi yani ıslak görünen parçayı çıkarıp bakınız. Ardından dışarıdan su testi yapınız. Sunroof açıp su giderine su dökünüz araç altına gidiyor mu diye.
Bana göre hasarlı köşeden su alıp gider borusunun dışına az bir miktar su alarak aşağıya doğru sızıntı yapıyor gibi.. yani borunun içinden aşağıya gidecek olan su çatlağın konumu sebebiyle boru dışından boruya tutunarak görünen kısma kadar iniyor.

@ogzogz
Geçmiş olsun.
A sütun iç trimi yani ıslak görünen parçayı çıkarıp bakınız. Ardından dışarıdan su testi yapınız. Sunroof açıp su giderine su dökünüz araç altına gidiyor mu diye.
Bana göre hasarlı köşeden su alıp gider borusunun dışına az bir miktar su alarak aşağıya doğru sızıntı yapıyor gibi.. yani borunun içinden aşağıya gidecek olan su çatlağın konumu sebebiyle boru dışından boruya tutunarak görünen kısma kadar iniyor.
Cevap için çok teşekkür ederim, henüz daha orada parçayı açıp bakamadım ama sunroof giderinden su döktüğüm zaman aracından altın dan akıyor. giderden su gidiyo giderin temiz tıkanma dahi yok, o problemli alanı elimi sürdüğüm zaman tekrar pet şişe ile su döktüğüm de herhangi gibi bir ıslaklık alamıyorum.

@ogzogz
Cevap için çok teşekkür ederim, henüz daha orada parçayı açıp bakamadım ama sunroof giderinden su döktüğüm zaman aracından altın dan akıyor. giderden su gidiyo giderin temiz tıkanma dahi yok, o problemli alanı elimi sürdüğüm zaman tekrar pet şişe ile su döktüğüm de herhangi gibi bir ıslaklık alamıyorum.
Geçmiş olsun.

Bir de şöyle bir durum var, bir düz çizgi düşünün iki köşeleri ıslak ama ortası kuru, eğer sunroof gider boruları hasarlı olsaydı. O kuru olan orta kısım da zaten su aşağıya doğru gittiği için, sunroof gider borusuna tutunup aşağıya doğru giderek her yeri ıslatmaz mıydı.
Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun en sagliklisi yukarida arkdasinda dedigi gibi islanan trimi söküp yukaridan su tutup sizintinin nereden geldigini tespit etmek belki ufaktan bir dayson silikonla bu iş çözülebilir.Ayni durum bazi golf 7 lerde arka bagaj uzerindeki kablo demetinin oldugu yerden arka c stunlarina dogru sizintilar yaptigina sahit olmustuk

Teşekkür ederim, bu gün bir yere götürüp orayı söktürüp deneyeceğim, ben dokunmak istemedim şimdi çıkartırken zarar veririm açısından. Ama aracın sağ alt köşe ön camın da böyle bir durum da var. Bu da araç 1 1.5 saat kapılı halde kaldı, tekrar kontrol ettiğimiz de buranın içten bu şekil olduğunu gördük.
Geçmiş olsun en sagliklisi yukarida arkdasinda dedigi gibi islanan trimi söküp yukaridan su tutup sizintinin nereden geldigini tespit etmek belki ufaktan bir dayson silikonla bu iş çözülebilir.Ayni durum bazi golf 7 lerde arka bagaj uzerindeki kablo demetinin oldugu yerden arka c stunlarina dogru sizintilar yaptigina sahit olmustuk

Ekli dosyalar

• IMG_3145.jpeg
    IMG_3145.jpeg
    154.7 KB · Görüntüleme: 35
Teşekkür ederim, bu gün bir yere götürüp orayı söktürüp deneyeceğim, ben dokunmak istemedim şimdi çıkartırken zarar veririm açısından. Ama aracın sağ alt köşe ön camın da böyle bir durum da var. Bu da araç 1 1.5 saat kapılı halde kaldı, tekrar kontrol ettiğimiz de buranın içten bu şekil olduğunu gördük.
Araçta cam degisimi oldu mu?

Yok ön can veya diğer camların hepsi orijinal fabrika çıkışlı
Yukaridaki cam fotoğrafinda sanki camin ordan giriyor gibi geldi bana orijinal serviste degistirilmis olabilir tramerde falan cikmaz detayini sigorta şirketleri görebiliyor belki haberiniz yoktur bende kaskodan serviste orijinal cam ile degistirtmistim eger iyi yalismadiysa o yüzden olabilir tamamen tahmini söylüyorum alakasi da olmayabilir

Tekrardan merhaba, daha önce bütün bakımları serviste yapılmıştı. aracın en son bakımı da sunroof bakımı da yapıldı, ama camcıya gittiğim de silikonlarını kontrol etti, suları döktü ama ön cam su almıyor. Sunroof dan su döktüğün de, giderler deki fazlalık içeriye aktardığını söyledi. Şimdi tekrar servise bunu ilettim giderlere ve trimlere bakılacak dedi.
Yukaridaki cam fotoğrafinda sanki camin ordan giriyor gibi geldi bana orijinal serviste degistirilmis olabilir tramerde falan cikmaz detayini sigorta şirketleri görebiliyor belki haberiniz yoktur bende kaskodan serviste orijinal cam ile degistirtmistim eger iyi yalismadiysa o yüzden olabilir tamamen tahmini söylüyorum alakasi da olmayabilir

Aslında siz şöyle bir test yapabilirsiniz. Aracın dışından köpüklü su dökün camın olduğu bölüme. içeriden de bir yıkamacıdan köşe bölgeye trimin olduğu yere hava tutturun. Camın dışındaki köpük döktüğünüz yerde baloncuklaşma varsa. Camın arasından su alıyordur.

su dökünce hemen içeri almaz sizin su kaçağı silikonların arasındaki mikro deliklerden kaynaklıdır. Camcı ne kadar test ederse etsin köpüklü su ve hava tutturup test edin. En ufak bir baloncuk gördüğünüzde direk işiniz çözülür.

Şöyle sunroof’un üst tarafından su döküldüğün de sağ a sütün daki aşağıya doğru giden borudan, güneşlik ile biten yerin birleşimin den damlatma yapıyo fotoğrafta işaretlediğim yerden, ama kafada şöyle bir soru işareti var. Peki sütünün orta kısmı neden su değil madem su alıyor, köşeler su da orta kısım neden kuru diye düşünmüyor değilim. Şimdi aracı servise bıraktım ve şöyle söylediler, her iki tarafın da giderleri temizlenecek, çamurluklar tarafının kontrolü ve temizliği yapılıp. Tüm mekanizmaların, kontrolü yapılıp temizlendikten sonra tekrar testleri yapılacak dediler. Ayrıca sadece sunroof için sadece bakan ustamız yapacak belirtmesi yaptılar.

sunroffun kasasında çatlak olabilir bundan kaynaklı içeriye su alır. Servis bakıp incelesin ne bulacaklar merak ediyorum

Ekli dosyalar

• IMG_3146.jpeg
    IMG_3146.jpeg
    229.3 KB · Görüntüleme: 5

Geri
Üst Alt