Golf 7 ön cam sağ ön direk su alma problemi

Tekrardan merhaba, daha önce bütün bakımları serviste yapılmıştı. aracın en son bakımı da sunroof bakımı da yapıldı, ama camcıya gittiğim de silikonlarını kontrol etti, suları döktü ama ön cam su almıyor. Sunroof dan su döktüğün de, giderler deki fazlalık içeriye aktardığını söyledi. Şimdi tekrar servise bunu ilettim giderlere ve trimlere bakılacak dedi.
Anladim insallah hallolur can sıkıcı bir durum

Selam, Sunroof kasasının plastik kısmında çatlak olabilir

Aracın üstüne herhangi gibi bir şey düşmedi ki veya çukurlardan sert geçmedim hiç bir zaman, ediyorum bunlara kullanırken. ama şöyle camcıya gittiğim de camın silikonları sağlam dedi. Sunroof’un sağ tarafına su döktü bolca, direk de ki plastik parçayı açıp birleşim yerinden damlatma yaptı. Ona şöyle cevap verdi, giderden su gidiyor ama tıkalı olduğundan dolayı fazlasını buraya taşırıyor dedi. Araçı aldığımda böyle bir durum yoktu. Önceki sahibin de de böyle durum yoktu. Aracı alalı 5 ay oldu
Selam, Sunroof kasasının plastik kısmında çatlak olabilir

Selam ben bu konuyu İngiltere forumlarında özellikle çok takip etmiştim Volkswagen gruplarında bu sunroof kasasının ön kısmındaki plastik kısımla devamında bir metal kısım var o ikisinin birleşme yerinde alt tarafta yani aracın tavan döşemesine bakan tarafta çatlak olan çok oluyordu onu demek istedim.
Bahsettiğim kısım giderin olduğu köşe tarafı değil biraz daha ortaya doğru olan kısım
Kolay gelsin

Ama öyle olsa o halde döşeme ıslaklık olurdu döşemede yok ki ben de, direk kaplaması ıslanıyor sadece döşeme de ıslaklık oluşmuyor.

Selam ben bu konuyu İngiltere forumlarında özellikle çok takip etmiştim Volkswagen gruplarında bu sunroof kasasının ön kısmındaki plastik kısımla devamında bir metal kısım var o ikisinin birleşme yerinde alt tarafta yani aracın tavan döşemesine bakan tarafta çatlak olan çok oluyordu onu demek istedim.
Bahsettiğim kısım giderin olduğu köşe tarafı değil biraz daha ortaya doğru olan kısım
Kolay gelsin

Arkadaşlar tekrardan merhaba, çok şükür sorunu servis çözümü bulup halletti. Sorun şu yukarıda fotoğrafta işaretlediğim direk deki birleşim yerin de olan tahliye borusu yerinden çıkmış, ardından tekrar yerine takılıp tahliye borularının hepsi, yani tüm makenizmayı temizlemişlermişler sorun ortadan kalkmış. Ama tabi o boru yerinden nasıl çıkmış ben orayı anlamadım tümseklere çukurlara da dikkat ediyorum kasislere de aynı şekil. Durum bundan ibaret arkadaşlar çok şükür başka bir sorun çıkmadı. İnşallah başka hiç bir arkadaşın başına gelmez. Servisten sonra yıkama yapıp denedim herhangi gibi bir sorun oluşmadı çok şükür. İnşallah bundan sonra bir sorun çıkmaz. Herkese yardımları için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar tekrardan merhaba, çok şükür sorunu servis çözümü bulup halletti. Sorun şu yukarıda fotoğrafta işaretlediğim direk deki birleşim yerin de olan tahliye borusu yerinden çıkmış, ardından tekrar yerine takılıp tahliye borularının hepsi, yani tüm makenizmayı temizlemişlermişler sorun ortadan kalkmış. Ama tabi o boru yerinden nasıl çıkmış ben orayı anlamadım tümseklere çukurlara da dikkat ediyorum kasislere de aynı şekil. Durum bundan ibaret arkadaşlar çok şükür başka bir sorun çıkmadı. İnşallah başka hiç bir arkadaşın başına gelmez. Servisten sonra yıkama yapıp denedim herhangi gibi bir sorun oluşmadı çok şükür. İnşallah bundan sonra bir sorun çıkmaz. Herkese yardımları için çok teşekkür ederim.
Hortum yerinden çıkmış olsaydı su aracın altından tahliye olmazdı, tamamı iç kabine akardı., en başta direkteki trim parçasını söküp/söktürüp su kanalıma su dökseydiniz tam olarak neden kaynaklandığını tespit etmiş olacaktınız.

İşte tamamı iç kabine aktarmıyordu, damlatma yapıyordu. Tahliye borusundan aşağıya da su gidiyordu, ama gidemeyenler damlatıyordu. Yerinden tamamen çıkmamıştır belki de yarısı çıkmıştır, ondan ötürü de olabilir. Bana çıktığını belirttiler.

İşte tamamı iç kabine aktarmıyordu, damlatma yapıyordu. Tahliye borusundan aşağıya da su gidiyordu, ama gidemeyenler damlatıyordu. Yerinden tamamen çıkmamıştır belki de yarısı çıkmıştır, ondan ötürü de olabilir. Bana çıktığını belirttiler.
Başta da belirttiğim gibi cevap aşağıda..
Geçmiş olsun.
A sütun iç trimi yani ıslak görünen parçayı çıkarıp bakınız. Ardından dışarıdan su testi yapınız. Sunroof açıp su giderine su dökünüz araç altına gidiyor mu diye.
Bana göre hasarlı köşeden su alıp gider borusunun dışına az bir miktar su alarak aşağıya doğru sızıntı yapıyor gibi.. yani borunun içinden aşağıya gidecek olan su çatlağın konumu sebebiyle boru dışından boruya tutunarak görünen kısma kadar iniyor.
Kısmen doğru tahmin. Başka bir sebep olamazdı zaten.
Geçmiş olsun.

Başta da belirttiğim gibi cevap aşağıda..

Kısmen doğru tahmin. Başka bir sebep olamazdı zaten.
Geçmiş olsun.
Yani evet kısmen doğru tahmin dediğiniz gibi, ama oradaki çatlaktan kaynaklanıyormuş sorun çok şükür. teşekkür ederim yine de yardımcı olduğunuz için, umarım kimsenin başına gelmez inşallah bir daha.

Geri
Üst Alt