Yeni aldığım Golf 7 aracımda siyaha yakın duman ve yağ eksiltme(GUNCELLENDI YARDIM)

Aaabig09

Yeni Üye
İsim
İlker
Araç
Golf 7 2014 Model
Öncelikle herkese Merhaba ilk defa konu açıyorum yanlış yaptığım bir şey varsa affola.
2014 1.2tsi 125bin km aracımda görseldeki gibi siyaha yakın duman atma ve yağ eksiltme problemi var exper alırken söylemedi .Turbodan kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizinde düşüncerizi almak isterim.oncesinde yazilimla kullanildigini tahmin ediyoruz.
Motorda sesli gürültülü çalışma yok ayrıca bujilerde yağlanmada mavcut
-güncel durum:kompression testi yapıldı test düzgün çıkınca turbo kontrol edilip arızalı çıktı usta yağ karteline de bakıp segman kırmadıgını garanti altına almak istediğni söyledi ben yokken karteli söktüğünde fotoğraflarda ki parçaları buldu sizce bunlar nerenin parçası.

Ekli dosyalar

• IMG_4063.jpeg
    IMG_4063.jpeg
    94.4 KB · Görüntüleme: 199
  • IMG_4065.png
    IMG_4065.png
    554.1 KB · Görüntüleme: 193
  • 15f5f148-f9f5-4d3d-85c2-22ea815477ca.jpeg
    15f5f148-f9f5-4d3d-85c2-22ea815477ca.jpeg
    64.6 KB · Görüntüleme: 33
  • aa380332-fc7d-4041-956a-c391534db9e7.jpeg
    aa380332-fc7d-4041-956a-c391534db9e7.jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_5683.png
    IMG_5683.png
    482.6 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Geçen sene bende bi hevesle aldığım 230 binde 2013 model 1.2 tsi aracım 500 kilometrede 1 litre yağ yakıyor ve egzozdan siyah duman ve bagaja kurum atıyor diye soğumuştum binmiyordum en sonunda turbo olabilir dediler söktürüp turboya baktırdım turbo sağlammış sökmeye de 4 binden aşşağı almıyolar bende turbo bakımını yaptırdım hazır teste sokmuşken şimdide motor rektefiye olucak usta yarın açıcak bakalım ne maliyet çıkıcak. Anlayacağın karşı tarafın bunları bizden saklamasından dolayı uğraştığımız işler. İnsanı arabadan soğutuyolar
Hocam ikinci el araba alımlarında 6 ay devlet tarafından verilen garanti süresi var. Eğer arabayı alırken satıcı arabnın bo sorunu ile ilgili bilgi vermeyip bununla ilgili sana bir kağıt imzalatmadıysa dava açabilir ve olabilecek masrafın tamamını temin edebilirsin.

Upvote 0

Hocam ikinci el araba alımlarında 6 ay devlet tarafından verilen garanti süresi var. Eğer arabayı alırken satıcı arabnın bo sorunu ile ilgili bilgi vermeyip bununla ilgili sana bir kağıt imzalatmadıysa dava açabilir ve olabilecek masrafın tamamını temin edebilirsin.

Bu garantinin detaylarını içeren kaynağı paylaşabilir misiniz?

Upvote 0
4 yıl önce 1.4 tsi aracımda aynı sorun vardı. yazılım sıfırlandı, buji bobin değişti, turbo kontrol edildi. Sorun düzelmedi motor kapağını açınca anlaşıldı ki motor 90 binde bitmiş. Sıfır sandık motor aldım şu anda 45 binde ama çok şükür sorun yok.

Upvote 0
4 yıl önce 1.4 tsi aracımda aynı sorun vardı. yazılım sıfırlandı, buji bobin değişti, turbo kontrol edildi. Sorun düzelmedi motor kapağını açınca anlaşıldı ki motor 90 binde bitmiş. Sıfır sandık motor aldım şu anda 45 binde ama çok şükür sorun yok.
Yağ EEksiltmemiz kadardı bende de var motor sökeceksin segman diyorlar

Upvote 0
Bu 2013-2014 Golf 7 hep böyle bi kronik sorun var sanırım 1.2 TSİ Vardı uzun bi yola cıktığımızda şehirler arası en az 1-2 litre yağ ekliyorduk aniden yağ lambasını yakıyordu devirdaim pompası cabası onu yazmıyorum 2 araçta o pompa arıza yapıyordu aynı şekil 1.4 TSİ geçtik ondada eksiltmeler vardı oda uzun yolda en az 1 litre yağ yakıyordu onunda devirdaim pompası patlamıştı en son servise yağ eksiltmeyi sorduğumda normal diyordu aracı sattığımızda eksper arkadaş alt taraftan yağ sızmalarının olduğunu terlettiğini söyleyince anladıkki gerçekten bu 13-14 serilerinde hep bi sorun olduğunu alan arkadaş galericiydi sorun etmedi ama eminim son kunllanıcı alacak olsa orda o kaçakları gördüğünde hızla uzaklaşacaktı araçtan

Upvote 0
Motor bitmiş derken ne olmuştu ustam segman faln sordurmadınmı

Upvote 0
üstat geçmiş olsun sandık motor fiyatları neydi araçtırmışmıydın yani faturalı servisten olan sanayi işi değil,
bazılarıda bu katkı maddelerinden atıyor pek anlaşılmıyor durumlar bide alakasız iseniz iş farklı yerlere gidiyor geçen aracı muayneye götürmüştüm f30 3.20 geldi adamın egsozdan yağ komple boşalıyor sanki ,

bilinçsiz yazılım ve sıcaklık turbo benzinli araçlar için ciddi sorun oluyor

Upvote 0
Hocam merhabalar, bende yaklaşık 5 ay önce golf 7,5 Rline dönüşüm 2013 1.2 tsi aldım. Bende siyah duman yoktu fakat yağ yakma vardı. Aldığım arkadaş samimim olduğum tamirci olan bir arkadaşımdı. Verirken dedi ki kronik yağ yakıyor 5 binde 1 yağ eklersin dedi tamam dedim expere sokmadım aracı. İlk 5 binden sonra aracı periyodik bakıma soktum tüm yağı boşalttılar falan bakımdan sonra araba 1000-2000 km'de bir yağ istemeye başladı. Benzin kadar yağ istiyordu neredeyse. Neyse sonra bir gün arabada güçten aşırı düşme ve tekleme oldu. Buji yağlama yaptığı için bunun sonucunda sıcak yağdan sonra buji eritmiş araba. 3 kere böyle buji değiştirdim sonrasında araba rektefiyeye gitti. Benim arabada 5 farklı yazılım ve 200 bg yapmışlar arabayı ççok fazla da dikkatli kullanmışlar araba bende 10 bin km yapmadan rektefiyeye gitti. Silindir kapağının üstünde bıjilerde yağlanma varsa ilerleyen süreçte bu silindir içine yağ alıyor normalde almaz nasıl alıyor segman deforme oluyor hatta kırılıyor silindir içine yağ giriyor öylece. Yağ girdikten sonra silindir içinde basınç oranı değişiyor çok fazla artıyor bunun sonucunda piston kırılıyor. Çok yüksek hızlarda blokta kırabilir. Eğer arabanda şakır şakır ses geliyorsa bil ki segmanların kırılmış. Vakit kaybetmeden götür rektefiyeye hasarın boyutu artmadan piston kırmadan daha az maliyetle kurtarırsın rektefiye işini. Benim segmanlar, pistonlar, gömlekler, devir daim, triger değişti rektefiyede. Gömlekleri benim arabaya özel ürettirdim. Orjinal malzemelerle güzel işçilikle 93 bin e kapattık rektefiyeyi. Şimdi rodaj süresindeyim. Eski yazılımı 7 bine sildirdim araba şuan fabrikasyon halinde. Rodaj bitsin uyumlu arabayı boğmayacak bir yazılım atacağım. Belki turboyu hibritlerim. Arabada şuan sadece downpipe var.
93bin masraf
Hocam yazılıma ne gerek var

Upvote 0
Sonunda arabayi ustaya gosterebildim hem turbo hemde motor sıkıntılı çıktı kompression testi düzgün çıkmasına ragmen usta yanıltabilceğini düşünüp yağ kartelini açıp bakmak istedi bu parçaları bulduk sizce bunlar nerenin parçaları segmanın mı
15f5f148-f9f5-4d3d-85c2-22ea815477ca.jpeg

Upvote 0
Sonunda arabayi ustaya gosterebildim hem turbo hemde motor sıkıntılı çıktı kompression testi düzgün çıkmasına ragmen usta yanıltabilceğini düşünüp yağ kartelini açıp bakmak istedi bu parçaları bulduk sizce bunlar nerenin parçaları segmanın mı
Ekli dosyayı görüntüle 81006
Sıfır sandık motor veya rektefiye olacak başka düzelmez

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 81006
Son durum nedir ustam bilgilendirirmisn

Upvote 0

Geri