1.6 TDI AdBlue Arızası

LaBrise

Üye
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Selamınaleyüm herkese iyi haftalar, iyi forumlar.

Aracım AdBlue arızası vermeye başlamıştı sonrasında ben aldırış etmeden binmeye devam ettim 900 km' ye kadar düştü. Servise götürdüm AdBlue takviyesi yapıldı depo dolduruldu fakat arıza geçmedi. Araç serviste 1 gün kaldı sorun düzeldi dediler aracı teslim aldım ve cuma günü yine aynı hatayı verdi. Hata: AdBlue azaldı 1000 km sonra motor çalışmaz diyor depo dolu olduğu halde.

Hiç başına gelen oldu mu?

Hiç kimsenin başına gelmedi sanırım

Upvote 0
Taşma seviyesine gelinceye kadar doldurun, daha önce ben de göstergede yazan aralıkta dolum yapmıştım, araç hiç tepki vermedi, birkaç özel servisin önerisi ile ağzına kadar doldurdum, kontağa bastığım anda dolumu algıladı.

Bir de tavsiyem çok fazla km. yapmıyorsanız adblue kristallenmesini önleyici sıvılar var, adblueyu doldurmadan önce gerekli miktardaki katkıyı adblue tankının içine dökerek aracın deposuna bosaltabilirsiniz. bu şekilde kristallenme, şamandıra, adblue enjektör tıkanması gibi olumsuz durumlara karşı da araç korunmuş olur.

Aşağıdaki ürünler kullanılabilir;

JLM AdBlue® AdBlue® Plus kristal oluşumunu önler, temizler ve güvenilir (üre) dozaj sistemlerini ve SCR katalizatörlerini https://amzn.eu/d/6tSmrzW

Upvote 0
Taşma seviyesine gelinceye kadar doldurun, daha önce ben de göstergede yazan aralıkta dolum yapmıştım, araç hiç tepki vermedi, birkaç özel servisin önerisi ile ağzına kadar doldurdum, kontağa bastığım anda dolumu algıladı.

Bir de tavsiyem çok fazla km. yapmıyorsanız adblue kristallenmesini önleyici sıvılar var, adblueyu doldurmadan önce gerekli miktardaki katkıyı adblue tankının içine dökerek aracın deposuna bosaltabilirsiniz. bu şekilde kristallenme, şamandıra, adblue enjektör tıkanması gibi olumsuz durumlara karşı da araç korunmuş olur.

Aşağıdaki ürünler kullanılabilir;

JLM AdBlue® AdBlue® Plus kristal oluşumunu önler, temizler ve güvenilir (üre) dozaj sistemlerini ve SCR katalizatörlerini https://amzn.eu/d/6tSmrzW

[/URL]
çok teşekkür ederim hocam hemen servisi arayıp bu öneride bulunacağım

Upvote 0
Tabi taşırmadan doldurmak lazım, boyalı yüzeye adblue gelirse zarar verebilir, hemen suyla durulamak lazım.

Eğer tam doluma rağmen yine olmazsa menziliniz bitene kadar yukarıda belirttiğim kristallenme önleyici sıvılardan normal dozajdan %50 fazla ekleyerek bir süre daha beklenebilir, mevcut durumda bir tıkanma, adblue enjektöründe kristallenme varsa çözülmesi için.

Upvote 0
çok teşekkür ederim hocam hemen servisi arayıp bu öneride bulunacağım
Servis dediğiniz yetkili servis ise bu sorunu onların çözüyor olması gerekir hocam, sıfırlama yaptıktan sonra arıza durumuna geçmişse yakında fatur çıkarırlar size.

Upvote 0
Servis dediğiniz yetkili servis ise bu sorunu onların çözüyor olması gerekir hocam, sıfırlama yaptıktan sonra arıza durumuna geçmişse yakında fatur çıkarırlar size.
Servis resetleme işlemi yapmış 60-70 km aracı yol testine tabi tutmuşlar sonrasında arıza olmayınca bana teslim ettiler aracı herhangi bir ücret almadılar. Sonrasında ben aracı teslim aldıktan sonra yaklaşık 30. km' de yine hata verdi tekrar servise verdim aracı parça değişimi olabilir eğer parça değişirse maliyet çok çıkar dediler.

Upvote 0
En basit sorunu çözemeyenler nasıl yetkili servis oluyor onu merak ediyorum!
Zaten araç servisten eğer ciddi masraflı şekilde çıkarsa o zaman yaptıkları işlerin kalem kalem çıktısını isteyeceğim ve gerçekten değişmesi gerekiyorsa neden değişmesi gerektiğinin raporunu isteyeceğim. Basit bir işlem için 50.000-90.000 civarında ücretten bahsediyorlar

Upvote 0
Şimdi aradılar servisten yazılım güncellemesi yaparak ve tekrar yazılım atarak sorunu çözmüşler bakalım tekrar aynı sorun yaşanacak mı

Upvote 0
Yine aynı sorun yaşandı WhatsApp Image 2024-10-30 at 10.13.21.jpeg

Upvote 0

Merhabalar, dün benim de başıma geldi 2019 1.6 TDI Golf. Muhtemelen Adblue bitmek üzere diye Opet Adblue pompasından pompa atıncaya kadar yaklaşık 12 lt civarı dolum yaptırdım. Dolum sonrası 20 30 km yol yaptım halen sönmedi. Kılavuzda aşağıdaki bilgiler var. Ne yapılması gerek sizce.
Sarı kontrol lambaları
media
media
yanar.

AdBlue hatası! XXX km’de motor çalıştırması yok.

SCR sistemi arızalı veya standarda uygun olmayan AdBlue® doldurulmuş.

• Aracınızı derhal bir yetkili servise sürün.
  • Sistemi kontrol ettirin. Diyor.

Upvote 0

Geri
Üst Alt