1.6 TDI AdBlue Arızası

LaBrise

Üye
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Selamınaleyüm herkese iyi haftalar, iyi forumlar.

Aracım AdBlue arızası vermeye başlamıştı sonrasında ben aldırış etmeden binmeye devam ettim 900 km' ye kadar düştü. Servise götürdüm AdBlue takviyesi yapıldı depo dolduruldu fakat arıza geçmedi. Araç serviste 1 gün kaldı sorun düzeldi dediler aracı teslim aldım ve cuma günü yine aynı hatayı verdi. Hata: AdBlue azaldı 1000 km sonra motor çalışmaz diyor depo dolu olduğu halde.

Hiç başına gelen oldu mu?

Merhabalar, dün benim de başıma geldi 2019 1.6 TDI Golf. Muhtemelen Adblue bitmek üzere diye Opet Adblue pompasından pompa atıncaya kadar yaklaşık 12 lt civarı dolum yaptırdım. Dolum sonrası 20 30 km yol yaptım halen sönmedi. Kılavuzda aşağıdaki bilgiler var. Ne yapılması gerek sizce.
Sarı kontrol lambaları
media
media
yanar.

AdBlue hatası! XXX km’de motor çalıştırması yok.

SCR sistemi arızalı veya standarda uygun olmayan AdBlue® doldurulmuş.

• Aracınızı derhal bir yetkili servise sürün.
  • Sistemi kontrol ettirin. Diyor.
Ben her zaman servisten aldığım halde böyle uyarı veriyor

Upvote 0

Araçla ilgili haber geldi Parça + İşçilik + KDV olarak 40.000 TL masraf çıkardırlar depo değişimi için. Depoyu değiştirdikten sonra ekstra çıkarsa eğer 20.000 TL civarında enjektör çıkar dediler ama bu ihtimalmiş belki çıkmayadabilir dediler

Upvote 0
Aracın AdBlue deposu değiştirildi. 56.000 TL' den 41.700TL' ye indirim yapmışlar KDV+ işçilik + parça

Upvote 0
Geçmiş olsun, şamandırası bozuldu muhtemelen kristalleşmeden dolayı, tekrar olmaması için üst mesajlarda belirttiğim ürünlerden kullanırsanız tekrar yaşanacağı zannetmiyorum.

Upvote 0
Aracın AdBlue deposu değiştirildi. 56.000 TL' den 41.700TL' ye indirim yapmışlar KDV+ işçilik + parça
Geçmiş olsun hocam, umarım böylelikle sorununuz çözülür. Bir daha tekrarlamaması dileğiyle...

Peki bu sorunun neden kaynaklandığını, bir daha yaşanmaması için kullanımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar mı?

Upvote 0
Geçmiş olsun, şamandırası bozuldu muhtemelen kristalleşmeden dolayı, tekrar olmaması için üst mesajlarda belirttiğim ürünlerden kullanırsanız tekrar yaşanacağı zannetmiyorum.
Çok teşekkür ederim hocam o ürünleri kesinlikle alacağım. Hatta direk servise götürdüğüme pişman oldum çünkü ürünlerin yorumlarını okudum birisinde aynı benim gibi geçmeyen hata varmış servis depo değişecek demiş o arkadaş bu üründen kullanmış 50km falan kullandıktan sonra sorunu çözülmüş büyük masraftan kurtulmuş

Son düzenleme:
Upvote 0
Geçmiş olsun hocam, umarım böylelikle sorununuz çözülür. Bir daha tekrarlamaması dileğiyle...

Peki bu sorunun neden kaynaklandığını, bir daha yaşanmaması için kullanımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar mı?
Çok teşekkür ederim hocam aracı daha almadım yarın almaya gideceğim. Açıklamayı ilk aracı götürdüğüm zaman yapmışlardı. Normalde AdBlue 2000km uyarısı vermeye başladığında takviye edilmesi gerekiyordu. Benimde vakitsel problemlerim vardı aracı bi AdBlue almaya götüremedim sonrasında sağlıklar sorunlar oldu öyle böyle derken 950km kaldı uyarısına kadar düştü. Servise götürdüm yazılımla sildiler ama 50 km sonra yine uyarı verdi sonra tekrar götürdüm yine sildiler yine uyarı verdi artık deponun değişmesi gerektiğini söylediler ve birdaha araç 2000 km AdBlue uyarısı verdiği zaman altına düşmemesi gerektiğini söylediler. Ama detaylı açıklamayı yarın öğreneceğim nasip olursa. Öğrendiğimde buraya tekrar yazarım hocam

Upvote 0
@csgz Bu bahsettiğin ürünü kullanıp sorunumu düzeltip acaba bana senin deponu değiştirdik derler mi?

Upvote 0
Bence degistirmişlerdir, eski çıkan deponuzu isteyebilirsiniz servisten.

Adblue sorunları genelde benim gördüğüm kadarıyla sıvının zamanla kristalleşip katı bir hâl almasından oluşuyor. Benzinliklerdeki pompa şeklinde olan dolum ağızlarında fark etmişsinizdir belki. Depodaki sıvı miktarı düşünce, hemen eklenmeyince veya az km. yapan araçlarda şamandıra çok alt seviyede uzun süre beklerse şamandıra hareketsiz kalıp donan adblue nedeniyle sıkışıp yükselemediği için sistem tarafından depo boş olarak algılanıyor muhtemelen.

İçi açılabilir bir sistem mi bilmiyorum, açılıp temizlenme şansı olsaydı/varsa sorun düzelirdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Upvote 0
@GolfTutkulu Hocam aracımı teslim aldım 100-150km civarında test sürüşü yapmışlar bende 60 km kadar test ettim şimdilik sorun görünmüyor.

-AdBlue 2.000 km altına düşer düşmez AdBlue takviyesi yapmam gerektiğini söylediler
-Uzun yol yapılmadığı sürece araç çoğunluk olarak durağan olacaksa eğer AdBlue kristalleşmesini önleyici sıvı kullanmamı önerdiler, Antifriz mantığı yani

Bunların dışında ekstra bişey söylemediler

Upvote 0
Bence degistirmişlerdir, eski çıkan deponuzu isteyebilirsiniz servisten.

Adblue sorunları genelde benim gördüğüm kadarıyla sıvının zamanla kristalleşip katı bir hâl almasından oluşuyor. Benzinliklerdeki pompa şeklinde olan dolum ağızlarında fark etmişsinizdir belki. Depodaki sıvı miktarı düşünce, hemen eklenmeyince veya az km. yapan araçlarda şamandıra çok alt seviyede uzun süre beklerse şamandıra hareketsiz kalıp donan adblue nedeniyle sıkışıp yükselemediği için sistem tarafından depo boş olarak algılanıyor muhtemelen.

İçi açılabilir bir sistem mi bilmiyorum, açılıp temizlenme şansı olsaydı/varsa sorun düzelirdi diye düşünüyorum.
Sıvı koyup denemişler fakat yine çözüm olmamış
Depoyu aldım hocam en kısa zamanda içini açtırıp kontrol edeceğim burada paylaşırım yine.

Upvote 0

Geri
Üst Alt