Motor ve kızdırma bujisi uyarısı

prdx

Yeni Üye
İsim
akın
Araç
2017 golf 7 1.6 tdi
Herkese merhaba. Aracım 2017 golf 1.6 tdi comfortline. Aracımda bir süredir bu işaretler çıkıyor. MArş esnasında bu hataları veriyorsa veriyor. Sürüi esnasında ekstradan çıkmıyor. Yani sadece marş esnasında çıkıyor. Bİr ustaya gördüm iki su pompası ve eksantrik okuyucu değişecek dedi. 9 bin TL iş çilik dahil. Yakıt pompası ise oto eletrikçi bakacakmış onu kendim sormalıymışım. İçime sinmedi bugün başka ustaya gittim. O da G40 sorunu dedi. Aynı motordan bir araç gelirse aracımda deneyecekmıiş. Sizler görüş ve tecrübeleirni bekliyorum. Ne yapmalı bu durumda? Maliyet ne olur?

Ekli dosyalar

• 464918438_8452412981475145_3312413352480089622_n.jpg
    464918438_8452412981475145_3312413352480089622_n.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü_31-10-2024_11533_www.facebook.com.jpeg
    Ekran görüntüsü_31-10-2024_11533_www.facebook.com.jpeg
    220.7 KB · Görüntüleme: 16

Herkese merhaba. Aracım 2017 golf 1.6 tdi comfortline. Aracımda bir süredir bu işaretler çıkıyor. MArş esnasında bu hataları veriyorsa veriyor. Sürüi esnasında ekstradan çıkmıyor. Yani sadece marş esnasında çıkıyor. Bİr ustaya gördüm iki su pompası ve eksantrik okuyucu değişecek dedi. 9 bin TL iş çilik dahil. Yakıt pompası ise oto eletrikçi bakacakmış onu kendim sormalıymışım. İçime sinmedi bugün başka ustaya gittim. O da G40 sorunu dedi. Aynı motordan bir araç gelirse aracımda deneyecekmıiş. Sizler görüş ve tecrübeleirni bekliyorum. Ne yapmalı bu durumda? Maliyet ne
😀😀 o ilk gittiğin ustaya gitme bence bir daha

Upvote 0
O ustaya gitmem hocam ama içgüdüsel olarak böyle bir karar aldım. Bildiğimden değil. Arkadaşların bilgi ve deneyimlerine ihtiyacım var.

Upvote 0
Bunların hepsi aralıklı arıza anlık düşmüş
Sürekli derse müdahale edilir o ustanın yöresinden geçme.
1.yontem maf sensorunu söküp temizliğini yapıyorsun hocam.
Bugün bende de sürüş esnasında birden çıkıyordu maf sensorunu temizledim daha çıkmadı.

Upvote 0
Teşekkürler hocam. Sürekli falan derken anlamıyordum açıkladıgınız ıyı oldu. G40 için ne dyorsunuz?

Upvote 0
Şu arızada yapacağım işlem öncelikle depo içi pompanın değişimi olur, her iki arıza koduda limb mod'a alacaktır, ama şöyle ilerleyebiliriz arızaları silin ve tekrar sürüşe çıkın ilk hangi arıza geliyor ona göre işlemleri detaylandıralım. Mekanik hata veren depo içi pompa zaten %100 değişmek durumundadır.

Upvote 0
oto elktrıkcı baksın demıstı bana onu. tamir edilebilir mi= degısırse malıyetı ne olur bana?

Upvote 0
oto elktrıkcı baksın demıstı bana onu. tamir edilebilir mi= degısırse malıyetı ne olur bana?
Oto elektrikçi anlar dediği ben bu arızayı bilmiyorum sanada bilmiyorum demek istemiyorum seni bir yere yönlendireyim onlarda bilmiyor lafının türkçesi, oto elektrikçilik bir durum yok usta adam nokta atışı tespit yapar böyle o bakacak bu bakacak değil. kendisi ne ustası camcı mı

Upvote 0
2014 model aynı motor kodlu golf var bendede. Sizde gözüken yakıt pompası hatasını bende almıştım ara ara hatayla karşılaşıyordum normal sürüşü etkilemiyordu. Özel serviste sorunun depodaki pompadan olduğunu anladık. Bizim araçlarımızda 2 tane pompa bulunuyor bir tanesi yakıt tankında diğeri ise motorda olan yüksek basınçlı pompa. Ankara'da baya gezmiştim yakıt tankında bulunan yakıt pompasının tamiri için fakat bizim yakıt pompalarımız tamir edilebilen tipten değil. Bu nedenle çözüm depodaki yakıt pompasını değiştirmek. 2023 yılının mayıs-haziran aylarında değiştirmiştim ben pompayı. O zaman yan sanayi 0 pompa 2.500-3.000 TL arasıydı. Ben orijinal çıkma almıştım 4.000 TL ye. Orijinal 0 pompa ise 9.000-10.000 civarıydı o zamanlar.

Değişime gitmeden önce arızaları sildirip bir süre aracı kullanın. Aynı hata kodu tekrar geri gelirse depodaki yakıt pompasının değişmesi gerekebilir.

Upvote 0
Bİr arkadas daha sizin gibi söyledi. Yakıt pompası ve eksantrik mili hatası cıkıyordu. Sildik yine çıktı. En sonuncuda fotoğraf çekmiştim. Diğerlerinde ustanın söylediği bu hatalardı. G40 nedir acaba? Usta bunu denemek istiyor.

Upvote 0
Bİr arkadas daha sizin gibi söyledi. Yakıt pompası ve eksantrik mili hatası cıkıyordu. Sildik yine çıktı. En sonuncuda fotoğraf çekmiştim. Diğerlerinde ustanın söylediği bu hatalardı. G40 nedir acaba? Usta bunu denemek istiyor.
G40'ın ne olduğu hakkında bir fikrim yok maalesef.

Upvote 0
g40 sensör egsantrik önünde bulunur ve g28 krank üzerindeki sensör ile kendini sürekli eşitler, eğer alt ve üst eşleşmeler olmazsa sente ve zamanlama hataları meydana gelir aracı korumaya alır bir nevi zamanlama kontrolü.

Upvote 0
bu hataların çözümü bu olabilir mi sayın hocam? bunu kendimiz nerden alabiliriz?

Upvote 0

bu hataların çözümü bu olabilir mi sayın hocam? bunu kendimiz nerden alabiliriz?
hocam dediğimiz gibi bu bir süreç yakıt pompası ile başlayıp arıza tespit sürecine devam etmemiz lazım teknik işlem olduğu için sizin yapabileceğiniz bir durum yok malesef

Upvote 0

Geri
Üst Alt