Motor ve kızdırma bujisi uyarısı

prdx

Yeni Üye
İsim
akın
Araç
2017 golf 7 1.6 tdi
Herkese merhaba. Aracım 2017 golf 1.6 tdi comfortline. Aracımda bir süredir bu işaretler çıkıyor. MArş esnasında bu hataları veriyorsa veriyor. Sürüi esnasında ekstradan çıkmıyor. Yani sadece marş esnasında çıkıyor. Bİr ustaya gördüm iki su pompası ve eksantrik okuyucu değişecek dedi. 9 bin TL iş çilik dahil. Yakıt pompası ise oto eletrikçi bakacakmış onu kendim sormalıymışım. İçime sinmedi bugün başka ustaya gittim. O da G40 sorunu dedi. Aynı motordan bir araç gelirse aracımda deneyecekmıiş. Sizler görüş ve tecrübeleirni bekliyorum. Ne yapmalı bu durumda? Maliyet ne olur?

Ekli dosyalar

• 464918438_8452412981475145_3312413352480089622_n.jpg
    464918438_8452412981475145_3312413352480089622_n.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü_31-10-2024_11533_www.facebook.com.jpeg
    Ekran görüntüsü_31-10-2024_11533_www.facebook.com.jpeg
    220.7 KB · Görüntüleme: 16

sırasıyla edirne tekirdağ istanbulda bu işten anlayan tanıdık bir ustası olan arkadaş var mıdır?

Upvote 1

araç cihaza bağlanmalı

tdi araclarda kızdırma bujisi arızası 160 bin km lerden başlar.

Cihaza bağlayınca kaç nolu silindirin kaç nolu kızdırma bujisinde sıkıntı olduğu da ortaya çıkar.

Bu senaryolar kızdırma bujisinin arızası üzerinden bu şekilde tespit edilir.

Ne varki bu kızdırma bujisi arıza lambasının yanması arızanın direk kızdırma bujisinde oldugunu göstermez.

Bu lamba aractaki herhangi bir alakasız arızada da direk yanabiliyor (sarı yay lambası)

Upvote 0
sırasıyla edirne tekirdağ istanbulda bu işten anlayan tanıdık bir ustası olan arkadaş var mıdır?
Özel olarak değilde yetkili düşünürseniz keşan mercan vw bi kaç deneyimim oldu bakım-boya-arıza bi sıkıntı yaşamadım. Bi bakın isterseniz en azından arıza tespiti yapılmış olur

Upvote 0
Benim araçımda 1.6 tdi 110 luk 147 binde bazen kızdırma bujisi ışığı yakıp güçden düşüyordu. Ustaya götürdüğüm de devirli kullan turbo kurum bağlamıştır dedi. Şuan ara sıra gazlıyorum 2 bin devirin altınada düşmüyorum 2-3 aydır yakmıyor.

Upvote 0
Sağolun hocam bunu bir deneyeyeyim. Çünkü şehiriçi kullanımı yapılıyor. Şehir dışı çok nadir. Sadece devirli kullanarak mı oluyor yazılımla falan olmuyor mu? Bir de bende ekstradan motor uyarısı da çıkıyor.

Upvote 0
Hocam bu sanayideki ustaların bağladığı şeyden ayrı bir cihaz mı bu bahsettiğiniz?

Upvote 0
Aradım 2700 tl arıza tespiti yapılır. Hasar tespiti sonrası tamiratı onaylamazsanız bu ücreti alırız onaylarsanız almayız dediler.

Upvote 0
Selamın aleyküm arkadaşlar benim araçta da kızdırma buji arıza ışığı yanıyor. Araç devirden düşüyor. Bilgisayara bağladığımız da mazot pompa devir düşük diye çıkıyor. Mazot pompasını değiştirsem sorun çözülür mü. Usta ilk başta mazot pompa müşürüğünü değiştirelim deneyelim diyor. Araçta zor çalışma veya boğulma yok.

Upvote 0
Özel bir serviste impuls sensör ve fuel pump unit değiştirdik. Bugün aracı aldım. Arıza kayıtları silindi. Ama daha önce mevcut olan start stop hatası- ki bundan şikayetçi değildim- devam ediyor. Dünden beri sanayide bekleyen arabayı usta benimle birlikte çalıştırdı. Araç stop ediyor marş basınca. Birkaç marş sonrası ise çalıştı. Tesisat sente triger her şeye bakmış ama yetkili serviste cihaza bağlanıp bakılsın dedi. Düşünceleriniz nelerdir?

Upvote 0

Geri
Üst Alt