Dsg şanzıman yazılım güncellemesi hakkında

Herkese iyi geceler iyi forumlar

daha önce defalarca konu açıp sizi sıktıysam affola fakat bi sorum daha olucak bilgili arkadaşlar yanıt verirse çok sevinirim

1.6 tdi dsg 2015 model golf aracımda şanzımanın vites geçişleri hiç iyi değil
özet geçicek olursam 147 binde bakım amaçlı fo... motorsta güçlendirilmiş tüp ve şanzıman&mekatronik yağı değişimi yapıldı teste git gel dediler araba zımba gibiydi dükkana geri döndüm temel ayar yapılcak dediler film orda koptu

daha öncesinden vites geçişlerinde hiç bi sorun olmayan araba zamanla geç doldurma ve kavrama sorunları yaşamaya başladı

vites geçişleri berbat durumda nası desem bi aptallık var vites düşürmesi gerekirken yüksek viteste devam ediyor gaza basmama rağmen boğula boğula yüksek viteste gidiyor eskiden gaza dokunmamla beraber hemen vites düşürürdü

2-3 hafta önce ümraniyede idris usta ile tanıştım ölmez otomotiv sağolsun yoğun olmasına rağmen baktı arabama

şase numaramı istedi ve bu hafta başına randevu verdi şanzıman ve motor yazılımı güncellenip temel ayar yapıcakmış

bu yazılım güncellemesini yaptırıp sonuç alan oldumu?

vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum

not: aracım her şeyiyle stock durumda dsg optimizasyon yazılımı vs yok
Geçmiş olsun keşke yaptırmasaydın bu işlemleri tekrar ayar falanda yaptırmayın bi işe yaramaz hatta daha kötü olur
Kavrama ve tüp değişecek yeni dsg ayarı yapılacak durumunuz var ise yetkili serviste yaptırın

Geçmiş olsun keşke yaptırmasaydın bu işlemleri tekrar ayar falanda yaptırmayın bi işe yaramaz hatta daha kötü olur
Kavrama ve tüp değişecek yeni dsg ayarı yapılacak durumunuz var ise yetkili serviste yaptırın
hocam güncel olarak yazıyorum yaklaşık 1 haftadır arabayı sert kullanıyorum bi kaç sefer de 4. vites 3000 devir sabit 20 dakika kullandım + olarak gizli özelliklerden gaz pedalı sport moddaydı onu normale çektirdim dün bi yol yapıp geldim araba %95 düzelmiş çok nadir aptallaşma yapıyor yine de 1-2 ay sonra kavrama volantımı değiştiricem kafam rahat olsun

hocam güncel olarak yazıyorum yaklaşık 1 haftadır arabayı sert kullanıyorum bi kaç sefer de 4. vites 3000 devir sabit 20 dakika kullandım + olarak gizli özelliklerden gaz pedalı sport moddaydı onu normale çektirdim dün bi yol yapıp geldim araba %95 düzelmiş çok nadir aptallaşma yapıyor yine de 1-2 ay sonra kavrama volantımı değiştiricem kafam rahat olsun
Sürekli sert kullanmakta iyi değil
Arada 3 bin devir yapılmalı tabi partikül temizliği için dediğim gibi tekrar yazılım işine falan girmeyin herkes usta olmuş ama yapılan işlerde ortada

Sürekli sert kullanmakta iyi değil
Arada 3 bin devir yapılmalı tabi partikül temizliği için dediğim gibi tekrar yazılım işine falan girmeyin herkes usta olmuş ama yapılan işlerde ortada
normalde sakin kullanıyorum şanzımandaki aptallık gitsin diye biraz sert kullandım umarım eski haline gelmez

normalde sakin kullanıyorum şanzımandaki aptallık gitsin diye biraz sert kullandım umarım eski haline gelmez
Büyük ihtimal çok bişey değişmeyecek eski hali devam edecek sorun yağ tüp değişimi ve yapılan temel ayar

Sizin konunuzu okumuştum umarım normale dönmüştür.
Aracı sert kullanma konusunda yeri geldimi hiç acımam haftanın 3 4 günü de mutlaka gazlamaya çıkarım geceleri KMO na araç stage1 dsg jetta şuan güncelleniyor dp+egr iptal stage1 plus olarak. Sakınan göze çöp batarmış:)
Boş yol buldum 3 4k devir yapıştır gitsin hocammm:)

Sizin konunuzu okumuştum umarım normale dönmüştür.
Aracı sert kullanma konusunda yeri geldimi hiç acımam haftanın 3 4 günü de mutlaka gazlamaya çıkarım geceleri KMO na araç stage1 dsg jetta şuan güncelleniyor dp+egr iptal stage1 plus olarak. Sakınan göze çöp batarmış:)
Boş yol buldum 3 4k devir yapıştır gitsin hocammm:)
bi ara dr ecu da bende stage 1+ yazılım yapmıştım biraz km yaptıktan sonra enjektörlerim şakırdamaya başladı iptal ettim bende stock biniyorum 1-2 aya kavrama volant komple değiştiricem mevzu çözülmezse komple şanzımanı söküp çöpe fırlatmayı düşünüyorum canıma tak etti artık :D

bi ara dr ecu da bende stage 1+ yazılım yapmıştım biraz km yaptıktan sonra enjektörlerim şakırdamaya başladı iptal ettim bende stock biniyorum 1-2 aya kavrama volant komple değiştiricem mevzu çözülmezse komple şanzımanı söküp çöpe fırlatmayı düşünüyorum canıma tak etti artık :D
Benimde Dr ecu hocam 1 yıl oldu şükür sorun yok 😀 maşallah diyelim de

40-50 bine kavrama değişimi abartılı geldi. Ben kavrama vs vs leri değiştirmeden sizin o for,,,n motora dediğiniz yerden fiyat almıştım pahalı gelmişti, 25 bine çok rahat kavramanız değişir

40-50 bine kavrama değişimi abartılı geldi. Ben kavrama vs vs leri değiştirmeden sizin o for,,,n motora dediğiniz yerden fiyat almıştım pahalı gelmişti, 25 bine çok rahat kavramanız değişir
hocam bi tek kavrama değil ki volantta değişmesi gerekiyor yoksa kavrama 12-13 bin arası değişiyor en baba 10 binde işçilik versem dediğiniz fiyata değişir aslında volant revizyonu yapan bir yer var fiyat almıştım 5 binde volanta versek 30 a kapatırız gibi

Geri
Üst Alt