Araç Güncellemesi ve Sonradan Açılan Özellikler

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Merhabalar, sıfır araç alımı sonrası gizli özellik veya uzun far asistanı / şerit takip(hangisi kapalıysa)
aktifleştirilmesi yaptığımızı varsayalım.

Yetkili serviste de araca yeni güncelleme yüklenince yapılanların gitme durumu var mı?

Merhabalar, sıfır araç alımı sonrası gizli özellik veya uzun far asistanı / şerit takip(hangisi kapalıysa)
aktifleştirilmesi yaptığımızı varsayalım.

Yetkili serviste de araca yeni güncelleme yüklenince yapılanların gitme durumu var mı?

Sıfır araç alımında " gizli özellik açarsanız araç garantiden çıkar " diye bilgilendirme yapılıyor bilgin olsun İstanbul Avek ve Maslak Doğuşta müşterilere araç teslimatın da söylendi... Araç teslim alırken sorun başınız ağrımasın...

Özellik güncellemeden sonra kaybolur, hatta ben de rica etmiştim servise güncelleyin diye, servis gizli özellikleri açmışsınız kaybolmasın diye ellemedik demişti oradan biliyorum.

Özellik güncellemeden sonra kaybolur, hatta ben de rica etmiştim servise güncelleyin diye, servis gizli özellikleri açmışsınız kaybolmasın diye ellemedik demişti oradan biliyorum.
Peki sonradan Dynamic Light Assist açılınca o da gider mi? Multimedya yazılım için yetkili servise bıraktım da. Başka birimlerde de güncelleme var mı şu an için bilgim yok.

Sıfır araç alımında " gizli özellik açarsanız araç garantiden çıkar " diye bilgilendirme yapılıyor bilgin olsun İstanbul Avek ve Maslak Doğuşta müşterilere araç teslimatın da söylendi... Araç teslim alırken sorun başınız ağrımasın...
Benim araç gelirken Dynamic Light Assist kapalıydı. Onu açtırmıştım. Sadece kamera güncellemesi varsa mı silinir o da?

gizli özellik açma golf 8,5 ile artık hayal oldu. vw 20 yıllık programlama dilini değiştirmiş yeni araçlarda özellikler açılamıyor. tabi ki dünyada ve Türkiye'de arkadaşlar boş durmuyordur yeni programlama dilini çözmeye çalışmaları aşlamıştır.

Multimedya güncellemesi sonra hiçbir ayar sıfırlanmamış. Ne multimedya radyo kanallar ne Dlna uzun far.

Genel sıfırlama yapmamaları iyi.

Multimedya güncellemesi sonra hiçbir ayar sıfırlanmamış. Ne multimedya radyo kanallar ne Dlna uzun far.

Genel sıfırlama yapmamaları iyi.
multimedian mib3 mü? serviste update için ne kadar verdin?

Yani özünde servis dışında yapılan tüm yetkisiz müdahaleler garanti dışına çıkar diye yazısız bir kanun var ancak prosedüre göre eğer cihaz sıfırlandığında/fabrika ayarlarına dönüldüğünde herhangi bir özellik opsiyon olmazsa yani kaldırılmışsa garanti kapsamına girer araç.

Tahrik arızası için 2022 de gizli özellik ve park sensörü yüzünden tahrik arızasının garanti kapsamına alınamayacağını belirtti ( maltepe erel ). Tahrik milleri manyetikmiş elektronikmiş müdahale varmış diye direndiler garanti dışına çıkarmak için ancak kontrol ünitesini ve cihazı orijinale dönüp aracı öyle incelediler. İş sonucu gizli özellikler silinmiş,park sensörünü araç tanımıyordu teslim aldığımda ancak garanti dahilinde işlem yapıldı.

Yani özünde servis dışında yapılan tüm yetkisiz müdahaleler garanti dışına çıkar diye yazısız bir kanun var ancak prosedüre göre eğer cihaz sıfırlandığında/fabrika ayarlarına dönüldüğünde herhangi bir özellik opsiyon olmazsa yani kaldırılmışsa garanti kapsamına girer araç.

Tahrik arızası için 2022 de gizli özellik ve park sensörü yüzünden tahrik arızasının garanti kapsamına alınamayacağını belirtti ( maltepe erel ). Tahrik milleri manyetikmiş elektronikmiş müdahale varmış diye direndiler garanti dışına çıkarmak için ancak kontrol ünitesini ve cihazı orijinale dönüp aracı öyle incelediler. İş sonucu gizli özellikler silinmiş,park sensörünü araç tanımıyordu teslim aldığımda ancak garanti dahilinde işlem yapıldı.

Her yetkili servis birbirini tutmuyor vallahi.

Her yetkili servis birbirini tutmuyor vallahi.
Kesinlikle katılıyorum buna. 2021'de gelen Golf Mk8 eTsi araçlarda vites kolu arızası kronik. Bazı servisler kronik olduğunu kabullenerekten parça ücreti almadan değiştiriyorken bazı servisler iskontolu bir fatura çıkarıyor bazısı ne kroniği bizim haberimiz yok denk gelmedik diyip komple fatura bedelini ödetiyorlar iskonto katmadan...

Ama yine de sıfırladıktan sonra her şey orijinale dönüyorsa eğer garantiden çıkaramazlar yetkisiz müdahale diyip başlarından atması çok saçma ancak volkswagen ssh bölümü çoğu zaman şaşırtmıyor.

Başaran Antalya'da Arkadaşımın bir mağduriyeti oldu 2022 Model garanti dahilinde 1.0 tsi ımpression araç garanti süresi dahilinde yetkili servis bakımlı 12.000 kilometredeyken krank kitliyor ve araç motor yiyor. Garanti kullanıcı hatası dedi ve başaran yetkili servis karşılamadı ilk başta red verdi daha sonra allem ettiler kallem ettiler de anca motor değişimini onayladılar. Sanayiden beter oldu artık yetkili servis prosedürleri

Geri
Üst Alt