Shell mi Castrol mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thelordof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yetkili servis hangi yağı seçersiniz?

• Castrol

Kullanılan: 15 36.6%
  • Shell

Kullanılan: 26 63.4%

• Kullanılan toplam oy
    41

Shell değil, Shell Helix.

VW logolu yağları Shell Helix tarafından dolduruluyor.
Yakıtı Shell'den alıyorsak yağının Shell Helix olması gayet olumlu bir seçim olur.
Ayrıca spesifikasyon olarak bakılınca Shell Helix Ultra Prof.0W-30 , Castrol 5W-30'a göre daha geniş bir aralığa sahip.
yag_1-jpg.25335

Seçme olanağınız var aslında.
Servisi arayarak hangi yağ kullandıklarını sorabilirsiniz.

50700VWSH Shell Helix
50700VWCA Castrol
50700SVW-LA Lubex olduğu anlaşılıyor.

images

vOlkSwaGen, yeni yağ hayırlı olsun..

Hazır konusu geçmişken yeni duyduğum yerli yağımıza detay ekleyelim..

Bilindiği üzere ve yukarıda alıntı yaptığım Shell Helix'un araçlarımız ile uyumlu olan 0w30 ile Castrol 5w30 detaylarını daha önce olduğu gibi buraya da eklemiştim.
Yeniden ekleyelim.
yag_1-jpg.25335

Karşılaştırabilmek adına Lubex 5w30 yağ spesifikasyonlarını da ekleyerek durumu biraz daha detaylandırabiliriz..
IMG_20250103_115741.jpg

Sıralayacak olursam ;
1. Shell Helix
2. Lubex
3. Castrol

Kısaca teknik verilere göre yeni yağ Castrol'den daha iyi performans verecek gibi duruyor.

Servisin uygun fiyatlı olarak sunacağını pek zannetmiyorum..
Ne diyelim , yeni yağ hayırlı olsun.

En iyisi yetkili bayiden 0w30 Lique olur motul olur mobil olur.. ama castrol yarı fiyata verse artık almam o paraya shell ect alır petrolde değişim ücreti de ödemem (bahşiş ne koparsa) yarı fiyata çözmüş olurum.. sanayiye giderek zaman kaybetmeye de gerek yok.. hava polen mazotu itinayla kusursuz temizleyerek takıyorum.:)

Tabii Az kullana için 10 bin 18 Ay kuralı uyma şartıyla .. günde 30/40km ortalama iş günü hesabıyla yıla denk geliyor.

Dizelde 15/20 bini görecek yağ tanımıyorum günde işe git gel 30km 200 kere dur kalk.. Yeni düşük hacimli benzinli araçlarda belki 4-5 değişime kadar sorun olmayabilir. Zaten onlarda 15 binde gittiğinizde bile yağ çok kararmamış çıkıyor..

Yetkili serviste Almanya Shell konusunda dikkatli davranıyor dediler. Shell ve Castrol harici yağ koyulmasının büyük yaptırımları oluyormuş servislere. 200 bin km aracım, her bakım serviste yapıldı ve Shell yağdan oldukça memnunum.

Yetkili serviste Almanya Shell konusunda dikkatli davranıyor dediler. Shell ve Castrol harici yağ koyulmasının büyük yaptırımları oluyormuş servislere. 200 bin km aracım, her bakım serviste yapıldı ve Shell yağdan oldukça memnunum.
Nasıl bir yaptırım oluyormuş? Tecrübe etmişler mi bunu servis yoksa dışarıdan yağ almayalım diye ürettikleri müşteriye sundukları bahane mi?

Nasıl bir yaptırım oluyormuş? Tecrübe etmişler mi bunu servis yoksa dışarıdan yağ almayalım diye ürettikleri müşteriye sundukları bahane mi?
Yetkili servisler kontrol ediliyormuş. Shell ve Castrol dışı yağ kullanılmıyor yetkili servislerde dediler. Zaten ben de farklı marka kullanan bir servise denk gelmedim. Yetkisi elinden alınıyor dediler.

Yetkili servisler kontrol ediliyormuş. Shell ve Castrol dışı yağ kullanılmıyor yetkili servislerde dediler. Zaten ben de farklı marka kullanan bir servise denk gelmedim. Yetkisi elinden alınıyor dediler.
Lubex yağ kullanan servis aramızdan ayrıldı diyebilir miyiz o zaman?

Bilindiği üzere ve yukarıda alıntı yaptığım Shell Helix'un araçlarımız ile uyumlu olan 0w30 ile Castrol 5w30 detaylarını daha önce olduğu gibi buraya da eklemiştim.
Yeniden ekleyelim.
yag_1-jpg.25335

Karşılaştırabilmek adına Lubex 5w30 yağ spesifikasyonlarını da ekleyerek durumu biraz daha detaylandırabiliriz..
Ekli dosyayı görüntüle 81067

Sıralayacak olursam ;
1. Shell Helix
2. Lubex
3. Castrol

Kısaca teknik verilere göre yeni yağ Castrol'den daha iyi performans verecek gibi duruyor.

Sonuç olarak yetkili servis LUBEX yağı koyarsa ? Kabul edecekmisiniz ? Kader kısmet nasip talih yazgı bu yağmış yetkili servis kullanıyosa vardır bu işte de bi hayır deyip gececekmisiniz ?

Yeniden ekleyelim.
yag_1-jpg.25335

Ekli dosyayı görüntüle 81067

Sıralayacak olursam ;
1. Shell Helix
2. Lubex
3. Castrol

Sonuç olarak yetkili servis LUBEX yağı koyarsa ? Kabul edecekmisiniz ? Kader kısmet nasip talih yazgı bu yağmış yetkili servis kullanıyosa vardır bu işte de bi hayır deyip gececekmisiniz ?
Castrol yerine tercih edilebilir.
Shell Helix kullanıyorum.
Konu aşağıda.
https://www.golftutkusu.com/topic/21321-shell-helix-ultra-professional-av-l-nereden-bulunur/

Yetkili servis distribütör izni olmadan yağ markası seçemez.

Distribütör de VAG izni olmadan yağ markası seçemez.

Yoksa garanti işlemleri uygulanamaz.

bu hangi servis faturası ile paylaşılsın. servisi şikayet bombardımanına tutalım.

Geri