Yetkili Servis İlk Bakım - Hava Polen Filtre Sorunsalı

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Merhabalar , ilk bakım da malum hava ve polen filtresi değişmiyor?

1) Parçayı yetkili servisten alıp dışarda taktırabilir miyim? ( Garanti bozulur mu?)

2) Dışardan Mann filtre alıp dışardan değiştirebilir miyim? ( Garanti bozulur mu)

3) Yetkili servis have ve polen filtre işçiliğini tahmini ne kadar ekliyor ?

Şu anki plan uzun süre kullanacağımız için değiştirmek istiyorum. Kısa sürede satarsam hiç değiştirmeyi düşünmem.

Merhabalar , ilk bakım da malum hava ve polen filtresi değişmiyor?

1) Parçayı yetkili servisten alıp dışarda taktırabilir miyim? ( Garanti bozulur mu?)

2) Dışardan Mann filtre alıp dışardan değiştirebilir miyim? ( Garanti bozulur mu)

3) Yetkili servis have ve polen filtre işçiliğini tahmini ne kadar ekliyor ?

Şu anki plan uzun süre kullanacağımız için değiştirmek istiyorum. Kısa sürede satarsam hiç değiştirmeyi düşünmem.

İlk bakıma soktuğunda 30bin km ikinci yıl bakımı istiyorum dersen sorunu baştan çözersin ben öyle yaptım...

1- sorun olmaz orjinal parça.
2- değiştirebilirsin fakat bir sonraki bakımda eskiyi takarak git yoksa dışarıdan müdahale orjinal olmayan parça var denerek işlem yapılabilir.
3-Ekim2024 ilk bakım fakat isteğim üzerine 30binkm bakımı.
IMG_2102.jpeg

Son düzenleme:
Dün Doğuş oto'dan 30 bin bakımı için teklif aldım. Cumartesi günü için de randevu oluşturduk. Fiyatlar aşağıdaki gibi..

1730899387770.png

Orjinal urunu kullanirsan sorun olmaz

Bu islemler toplam 1 saat surer alinan iscik 4320 ytl
Yetmezmiş gibi birde henüz 15 aylık aracında fren hidroliklerinide değiştirmeye kalkıp 16.000 ₺ olarak teklif ettiler. Reddettikten sonra normal 30 bin teklifi iletildi.

Yetmezmiş gibi birde henüz 15 aylık aracında fren hidroliklerinide değiştirmeye kalkıp 16.000 ₺ olarak teklif ettiler. Reddettikten sonra normal 30 bin teklifi iletildi.

Fren hidroliğini ben 3.yıl bakımında değiştirmiştim...

Biraz el beceriniz ve alet edevatınız varsa bakımı yaptırdıktan sonra hava ve polen filtresini kendiniz değiştirebilirsiniz, zamanında ben öyle yapmıştım.

Evet bu arada bende polen filtresini nasıl sökerim diye denerken yanlışlıkla torpidonun yavaş açılır mekanizmasını falan dağıttım toparladım. Sonra garantiden mevzu çıkartırlar diye serviste değiştirmeye karar verdim. Kolaylıkla yapılabilecek bir işlem.

İlk bakıma soktuğunda 30bin km ikinci yıl bakımı istiyorum dersen sorunu baştan çözersin ben öyle yaptım...

2- değiştirebilirsin fakat bir sonraki bakımda eskiyi takarak git yoksa dışarıdan müdahale orjinal olmayan parça var denerek işlem yapılabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 79379
fiyat çok yüksek değilmi 1.5-2 ay önce tamaş otomotivde 10 bin tl ye manifold contaları ve egzoz kelepçeleri dahil bakım yaptırdım hava filtresi k&n olduğu için değiştirmiyorum(kutu içi filtreyi herkese öneririm) poleni filtresi de servisteki arkadaşlar takamadığı için kendim takıyorum ayrıca cam suyu gibi şeyleri de çıkarın bence çünkü cam suyu koymuyorlar genelde hortumdan su basıyor 3 defa denk geldim hepsinde ayrı şişeden dur abi getirelim biz dediler sıkıştırınca ayrıca artık vw servislerini anlayamıyorum rutin bakımda değişmesi gereken hiçbir şeyi değiştirmiyor neredeyse yakında yağ da 30 bin km olursa şaşırmam geçen bakım yağ filtresini bile değiştirmemişler kendi taktığım ürünlerin üstüne işaret atarım her zaman çizdiğim çizik olduğu gibi duruyordu :)

fiyat çok yüksek değilmi 1.5-2 ay önce tamaş otomotivde 10 bin tl ye manifold contaları ve egzoz kelepçeleri dahil bakım yaptırdım hava filtresi k&n olduğu için değiştirmiyorum(kutu içi filtreyi herkese öneririm) poleni filtresi de servisteki arkadaşlar takamadığı için kendim takıyorum ayrıca cam suyu gibi şeyleri de çıkarın bence çünkü cam suyu koymuyorlar genelde hortumdan su basıyor 3 defa denk geldim hepsinde ayrı şişeden dur abi getirelim biz dediler sıkıştırınca ayrıca artık vw servislerini anlayamıyorum rutin bakımda değişmesi gereken hiçbir şeyi değiştirmiyor neredeyse yakında yağ da 30 bin km olursa şaşırmam geçen bakım yağ filtresini bile değiştirmemişler kendi taktığım ürünlerin üstüne işaret atarım her zaman çizdiğim çizik olduğu gibi duruyordu :)

Garantili araç bakımları şuan golfte filtreler dahil 12bin civarı filtresiz 9bin civarı...

Garanti kapsamındamı sizin araç...

Garantili araç bakımları şuan golfte filtreler dahil 12bin civarı filtresiz 9bin civarı...

Garanti kapsamındamı sizin araç...
bahsettiğim araç 10 yaşında bi aracım daha var 1.5 tsi passat garantisi yeni doldu oda aynı fiyattan yapılıyor bakımları

bahsettiğim araç 10 yaşında bi aracım daha var 1.5 tsi passat garantisi yeni doldu oda aynı fiyattan yapılıyor bakımları

Genelde zibuzu mu neydi ondan indirim yapıyorlar benim eski aracımın garantisi bittiğinde de yapmışlardı belki ondan düşük olabilir zaten garanti olmasa servisin önünden geçmeyeceğiz bu gidişle...

Ekli dosyayı görüntüle 79379

Teşekkür ederim hocam.

Taktıkları polen filtresi karbonlu polen mi?

Cam suyunu da araç haznesine koymayıp şişe olarak 1 litre verebiliyorlar mı? Şişeyle verince fiyat değişiyor mudur?

Geri
Üst Alt