Golf 8.5 Impression 3 ay 6000 kmlik deneyimlerim, sorunlar, çözümler

Merhabalar hocam, bende aynı araca sahibim 2 ay 1500kmdir kullanıyorum, aynı sorun bende de var.

Özellikle 1 ve 2 ye ararken neredeyse hep takılıyor diyebilirim, sert atmam gerekiyor biraz garç sesini net duyuyorum. 3 ve üzeri viteste denk gelmedim. Araç yeni olduğundan diye düşünüyorum ama hala da bir düzelme yok, sizce servise götürmeli miyim?
Müsait zamanınızda sorabilirsiniz. Çözümleri de yazabilirseniz sonrasında güzel olur

Aracımı değiştirip tekrar Golf’e dönme planları yaparken Forum’a üye oldum, ancak okuduklarım beni resmen şoke etti, araç sorunlar yumağı gibi…en iyisi beklemek sanırım !

Aracımı değiştirip tekrar Golf’e dönme planları yaparken Forum’a üye oldum, ancak okuduklarım beni resmen şoke etti, araç sorunlar yumağı gibi…en iyisi beklemek sanırım !
Aslında pek de bir sorun yok araçta. Maalesef bu forumdaki arkadaşlar biraz heyecandan dolayı bazı durumları sorun olarak görüyorlar. Yağ eksiltme dedikleri bir yağ yakma durumu değil değil araca fabrikada yarım yağ konma olayı. Aracın sağa çekme olayı tamamen yol kaynaklı bir durum. Balatalar yürür akşam yeni, alışana kadar koku normal. Start stop devreye girmiyor diyen arkadaşlar var ancak start stopun devreye girmesi için gerekli koşulları sağlamamış. Ön park sensörü de plakalığı görüyor ondan arada devreye giriyor. Far ayarında zaten sürücü tarafı daha aşağıda olması normali bu işin. Bir kaç multimedya sorunu yaşayan arkadaş var onlar da muhtemelen güncelleme ile çözülecektir. Şimdilik aklıma bunlar geldi.
Özellikle Golf 8,5 bir önceki 8 e göre daha tok. Kaporta sacı, fitiller, tampon kalitesi bir tık daha iyi. Daha sessiz bir araç.

@CyberDriver
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Far ayarı çok basit, bir vidadan sağa sola bir vidadan yukarı aşağı yönlendiriliyor. O yüzden kısa sürede ayarlamışlardır.
Aracıniz üzerinden fotoğrafları gösterir misiniz hangisi yukarı aşağı bı de yukarı yapmak için hangi yöne cevirmeliyiz

Aslında pek de bir sorun yok araçta. Maalesef bu forumdaki arkadaşlar biraz heyecandan dolayı bazı durumları sorun olarak görüyorlar. Yağ eksiltme dedikleri bir yağ yakma durumu değil değil araca fabrikada yarım yağ konma olayı. Aracın sağa çekme olayı tamamen yol kaynaklı bir durum. Balatalar yürür akşam yeni, alışana kadar koku normal. Start stop devreye girmiyor diyen arkadaşlar var ancak start stopun devreye girmesi için gerekli koşulları sağlamamış. Ön park sensörü de plakalığı görüyor ondan arada devreye giriyor. Far ayarında zaten sürücü tarafı daha aşağıda olması normali bu işin. Bir kaç multimedya sorunu yaşayan arkadaş var onlar da muhtemelen güncelleme ile çözülecektir. Şimdilik aklıma bunlar geldi.
Özellikle Golf 8,5 bir önceki 8 e göre daha tok. Kaporta sacı, fitiller, tampon kalitesi bir tık daha iyi. Daha sessiz bir araç.

Hocam bu en son yazdıgınız fitil,tampon kalitesi,kaporta sacı, sessizlik vs gerçekten bir teknik veriyemi dayaniyor yoksa sizin gözleminiz mi ? Bende 8 kullanıcısıyım malzeme kalitesinden pek memnun değilim. Aracın devamlı biryerlerinden ses geliyor ve çözüm yok gibi alişma aşamasındayım.

Hocam bu en son yazdıgınız fitil,tampon kalitesi,kaporta sacı, sessizlik vs gerçekten bir teknik veriyemi dayaniyor yoksa sizin gözleminiz mi ? Bende 8 kullanıcısıyım malzeme kalitesinden pek memnun değilim. Aracın devamlı biryerlerinden ses geliyor ve çözüm yok gibi alişma aşamasındayım.
Gözleme dayalı hocam, 1 yıl Golf 8 kullandım, ön konsolda çıtırdama sesleri vardı, aracı yıkarken kapı, tavan ve kapı sacları içeri doğru göçme eğilimi gösteriyordu. Araç beyaz ve imp. paketti. Ben de pek alışamadım, beklenti yüksekti belki de bilmiyorum. Şimdiki 8,5 life da bu durumlarla karşılaşmadım. Yeni araç metalik boya, tokluğa boya etki yapar mı bilmiyorum. Daha kaliteli hissettiriyor.

Kalite algıya bağlı bir olgu. 1 euronun bile çok önemli olduğu otomotiv sektöründe o yüzden ekleme yerine genelde çıkarma yapılır :)

Araçtan memnun olmak elbette güzel tabi de, sac kalınlığı falan psikolojiktir.

Marka vermeyim, araç çıktıktan sonra eş 8-10 araç pistlere alınır, farklı seviyelerde izolasyonlar azaltılır. Farkedilme durumuna göre limit belirlenir. NVH artık bir tutku haline geldi.

Geri
Üst Alt