Yardım: Komşu gürültüsü

SCC

Katılımcı Üye

İsim
Serhat C
Forumumuzun üyelerinin yaş ortalamasını göz önünde bulundurduğumuzda bu tip olayları görüp geçirmiş olabileceğinizi düşündüm. Tavsiyelerinize ihtiyacım var dostlar.

Alt dairemizde sanat lisesine giden bir ergen var. Gün içerisinde müziği kökleyip darbuka ve davul vs çalıyor. Ev resmen başımıza yıkılıyor. O kadar gürültü geliyor ki toplantı yaptığımda karşı taraf dahi duyuyor. Eşim de çalışamıyor ve sinirden başı ağrıyor.

Apartman grubundan babanın numarasını alıp aradım. Yerin dibine giriyor ama "sözümü dinlemiyorlar" diyip çözüm üretemiyor. "Ben evde değilken çalıyor inip konuşun" diyor tıpkı yönetici gibi.

İndim konuştum. Çocuk mahcup oldu ve çalmayı bıraktı. Kapının arkasından annesi "ama ders çalışıyor" vs diye geveledi oralı olmadım (bu kadın daha önce eşimle aynı konu nedeniyle tartışmış ve alt kattan bağıra bağıra hakaretler etmiş).

3 saat sonra hiç konuşmamışız gibi aynı gürültü! Babayı aradım, yöneticiye haber verdim soluğu tekrar aşağıda aldım. Sinirden elim ayağım titriyor. Bunu gören ergen çekindi fakat hâlâ annesiyle beraber zırvalıyor. Özür dilemek yerine böyle bir hakları olduğunu ve ısrarla onları idare etmemiz gerektiğini söylüyorlar. Fakat gürültü idare edilebilecek seviyede değil. Karşımdakileri hâlâ insan zannedip üsteleye üsteleye, orta yolu bulmak adına belli günlerde belli saatte çalsın diye söz alıyorum.

Bir daha da bu kapıya inmeyeceğimi, bundan sonra kolluk kuvvetleriyle muhatap olacaklarını üstüne basa basa söyleyip ayrılıyorum.

Gelelim sizden tavsiye istediğim bölüme. Karşı tarafın aynı şekilde devam edeceğine ve polisin bir çözüm olmayacağını biliyorum. Çünkü polis gelene kadar çalmayı bırakacak ve polis gürültüye tanık olamayacak.

Bir şahitle savcılığa gidip suç duyurusunda mı bulunmalıyım? Desibel ölçer alıp evde ölçüm yapıp bunu kaydedip karakola mı gitmeliyim? Ne yapmalıyım? Nasıl çözüm bulabilirim?

Benzer sorunu yaşayıp çözüm üretebilen varsa dinlemek isterim; kendimi kaybedeceğim ve elimden bir kaza çıkacak diye çok korkuyorum. Yaşayanlar bilir.
Umarım kimse böyle bir durumla karşı karşıya gelmez. Gerçekten ev alma komşu al...

geçmiş olsun...
bizde müzik değilde bizim çaprazda kirada oturan öğretmen bayan ve eşi sürekli bağırıyor çocuklar çığlık atıyor adamda şiddet falan var uyardık bizi sürekli rahatsız ediyordu onlardan gelen sesler site güvenliğini çağırdık ama eğitmen olan bir bayanın eğitmesi gerektiğine karar verdik...
biz karttakiler o dairenin üstü ve altı site yönetimine şikayet ettik...
site yönetimleri 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu 25.madde olabilir ve bu mahkemeye gitmeden uyguladı...
eğer bizimki gibi bir site yönetimiz yok ise apartman yöneticisi imza toplayacak bu kanuna göre mahkemeye verecek böylece kurtulacaksınız...

Yönetmelikte gürültü cezası var. Ortak alanınız yok mu ? Yönetici orada ilgili kanuna göre düzenlenen yönetmelikteki gürültü cezasını uyarı olarak yayımlasın. Bizim sitede böyle.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@SCC benzer durumları sadece yazı olarak okurdum. Sizden böyle bir durum gelince ben yaşamış gibi oldum.

Aşağıdaki gençlerin yöntemden farkı yok gibi..
Önceden oluşan bir olumsuzluk nedeniyle bu rahatsızlık, daha doğrusu rahatsız oluyorlarsa devam et mantığı ile devam ediliyor gibi görünüyor.
Ben de bana nasıl geliniyorsa aynı şekilde gitme gibi bir çözümüm var. Bir elektro gitar alıp missilleme yapmak istesem de bazen anlaşma da iyi gelebiliyor.

Benim de müzikle aram iyidir. Önceden yaşanan bir durumun devamı olmamış olsaydı yanına dinlemeye giderdim. Ergenle anlaşmak kolaydır. Kural sevmeyeceklerinden onu anlayarak istenilen sonuca ulaşmak da çözüm olabilir.
alternatif çözüm üretmek gerekirse elektronik davul ve kulaklıkla dinlemek gibi basit bir çözüm iş görebilir.
Belirli yaşlarda özellikle ergenlikte bazı şeyleri dışa vurmak maalesef gürültüden geçebiliyor. Trafikte de böyle oluyor maalesef.
Ama aşağıdaki gibi bir durumu yaşamak da keyif verebilirdi..

Elbette toplu yaşamda olacak iş değil. Umarım resmiyete dökülmeden sağlıklı bir çözüm bulursunuz.
Geçmiş olsun.

bu ülkede herseyin temeli egitimsizlik ve bununla beraber;cehalet,saygisizlik,bencillik ne ararsan var bu nedenle mecbur kalmadikca insan icine cikmamaya gayret ediyorum.benim evin altinda da dukkanlar var çoğu zaman yukaridan mudahale ediyorum fakat rahatsizlik surekli devam ederse polisi Ararim uğraşmaya değmez bence siz de oyle yapin kapiya polis gelmesi caydirici olacaktir ben de muzisyenim evde enstrüman calip kimseyi rahatsiz etmiyorum gidip studyo kiralasinlar boyle bir bahane olamaz.

Bu tarz gürültülü müzik yapması gerekenler odaya özel ses yalıtım sistemleri yapmalı ki çevresi rahatsız olmasın.
Katlanmak zorunda olan için gerçekten zor durumlar.
Geçen sene ders çalışırken gürültüden kurtulmak için çift kulaklık ders çalışıyordum. Silikonlu iç kulaklık ve üzerine takılı kulakları kapatan dış kulaklıklardan...
O da yetmezse Spotify dan white noise açıyordum.
Kulağıyla duymasa bile göğsü ile insan hissediyor bazı sesleri ancak ne kadar azaltırsam kâr gözüyle bakmıştım.

Forumumuzun üyelerinin yaş ortalamasını göz önünde bulundurduğumuzda bu tip olayları görüp geçirmiş olabileceğinizi düşündüm. Tavsiyelerinize ihtiyacım var dostlar.

Alt dairemizde sanat lisesine giden bir ergen var. Gün içerisinde müziği kökleyip darbuka ve davul vs çalıyor. Ev resmen başımıza yıkılıyor. O kadar gürültü geliyor ki toplantı yaptığımda karşı taraf dahi duyuyor. Eşim de çalışamıyor ve sinirden başı ağrıyor.

Apartman grubundan babanın numarasını alıp aradım. Yerin dibine giriyor ama "sözümü dinlemiyorlar" diyip çözüm üretemiyor. "Ben evde değilken çalıyor inip konuşun" diyor tıpkı yönetici gibi.

İndim konuştum. Çocuk mahcup oldu ve çalmayı bıraktı. Kapının arkasından annesi "ama ders çalışıyor" vs diye geveledi oralı olmadım (bu kadın daha önce eşimle aynı konu nedeniyle tartışmış ve alt kattan bağıra bağıra hakaretler etmiş).

3 saat sonra hiç konuşmamışız gibi aynı gürültü! Babayı aradım, yöneticiye haber verdim soluğu tekrar aşağıda aldım. Sinirden elim ayağım titriyor. Bunu gören ergen çekindi fakat hâlâ annesiyle beraber zırvalıyor. Özür dilemek yerine böyle bir hakları olduğunu ve ısrarla onları idare etmemiz gerektiğini söylüyorlar. Fakat gürültü idare edilebilecek seviyede değil. Karşımdakileri hâlâ insan zannedip üsteleye üsteleye, orta yolu bulmak adına belli günlerde belli saatte çalsın diye söz alıyorum.

Bir daha da bu kapıya inmeyeceğimi, bundan sonra kolluk kuvvetleriyle muhatap olacaklarını üstüne basa basa söyleyip ayrılıyorum.

Gelelim sizden tavsiye istediğim bölüme. Karşı tarafın aynı şekilde devam edeceğine ve polisin bir çözüm olmayacağını biliyorum. Çünkü polis gelene kadar çalmayı bırakacak ve polis gürültüye tanık olamayacak.

Bir şahitle savcılığa gidip suç duyurusunda mı bulunmalıyım? Desibel ölçer alıp evde ölçüm yapıp bunu kaydedip karakola mı gitmeliyim? Ne yapmalıyım? Nasıl çözüm bulabilirim?

Benzer sorunu yaşayıp çözüm üretebilen varsa dinlemek isterim; kendimi kaybedeceğim ve elimden bir kaza çıkacak diye çok korkuyorum. Yaşayanlar bilir.
Umarım kimse böyle bir durumla karşı karşıya gelmez. Gerçekten ev alma komşu al...
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. zor durum. insan evinde de huzur bulamayınca psikolojisi allakbullak oluyor sizi anlayabiliyorum.
ikinci olarak polisten umudunuzu kesmeyin. mahalle karakolu varsa yazılı dilekçe ile şikayetçi olup tutanak tutturabilirsiniz. Apartman yöneticisinden de benzer tutanak tutturarak devam etmesi durumunda savcılığa yine yazılı başvurabilirsiniz. Gencin babası işbirliği halinde ise çözüm bulmaya çalışacak gibi anlıyorum. o noktada evinde hangi yöntem ve malzemeler ile yalıtım yapılacağı konusunda ben yardımcı olabilirim. ama herşeyden önce zor olsa da sakin ve aklı selim hareket etmenizi önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: SCC
böyle bir durumda gürültüye gürültüyle karşılık veriyorum ses sistemimi yarısına kadar açarsam camlar titriyor sonra kimse gıkını çıkarmıyor ben öyle çözdüm

Geri
Üst Alt