4 Mevsim lastik önerisi

Maywen

Üye
İsim
Egemen
Araç
Golf 5
Arkadaşlar merhaba, halihazırda kullandığım michelin primacy 4lerden şehir değişikliğinden dolayi 4 mevsim lastiğe geçicem.

Michelin Crossclimate 2: 3700tl
Continental All season contact 2: 2950t
Goodyear eagle sport 4 mevsim: 2200tl
olarak fiyat aldim.

Goodyearin yorumlarini pek begenmedim. Onerdiginiz 4 mevsim lastik var mi?
Olculerim 195/65/15 İzmirden Bandirmaya tanisiyorum sert karlı bir kış olmadigi icin 4 mevsimi daha mantikli buldum sizlerin yorumlari nedir tavsiyeniz var mi?

205 55 r16 olarak Michelin CC2 kullanıyorum. Henüz kış performansını deneme fırsatı olmadı ama yazlık kullanımından çok memnunum. Bir kere son derece sessiz. Conti yerine Michelin almamın sebebi buydu. Çok doğru karar vermişim. Conti de çok iyi lastik, yerine göre Cc2’den de iyi ama sesi çok fena.

Yazın Mersin sıcağında da kullandım. Öyle agresif kullanmadığımdan bir şikayetim olmadı. Konforu da gayet iyi.

Eksik diyebileceğim yönü yakıtı biraz artırması. O da beklenen bir şey zaten.

Ben Michelin veya Continental alırdım. Testlerde hep bu ikisi ilk ikide. Good Year bence kadro dışı.

Merhaba, bende 65.000 KM 2 tonluk aracimda Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 var. Eagle Sport bilmiyorum, ama Vector lar ADAC de iyi notu aldılar. Ben çok memnun kaldım. Uzun ömürlü ve iyi olmalarından. Yazın sıcaklığında iyiler, kışın karda orta. Yani Kar lastiği gibi performans sergilemiyor. Ama Erzurumda oturmuyorsanız ve aracınızda çok ağır değilse, ben tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba, halihazırda kullandığım michelin primacy 4lerden şehir değişikliğinden dolayi 4 mevsim lastiğe geçicem.

Michelin Crossclimate 2: 3700tl
Continental All season contact 2: 2950t
Goodyear eagle sport 4 mevsim: 2200tl
olarak fiyat aldim.

Goodyearin yorumlarini pek begenmedim. Onerdiginiz 4 mevsim lastik var mi?
Olculerim 195/65/15 İzmirden Bandirmaya tanisiyorum sert karlı bir kış olmadigi icin 4 mevsimi daha mantikli buldum sizlerin yorumlari nedir tavsiyeniz var mi?
Hocam merhaba,

Bandırma'da ikamet ediyorum.
4 mevsim lastiği pek tavsiye etmem açıkçası.
Burda son yıllarda sıcaklık ortalaması gittikçe artıyor ülke genelinde olduğu gibi. Ayrıca kar hemen hemen hiç yağmıyor. Tabi bu sene nasıl olacak belli olmaz ama yazın sıcaklıklar çok yükseliyor. İzmir kadar olmasa da 4 mevsim lastiği mantığı için bence çok sıcak. 4 mevsim lastiğin hamuru fazla yumuşak ve çok hızlı aşınıyor.
Bence 4 mevsim lastik yoğunluklu olarak serin geçen bir yıl için tasarlanmış bir lastik. Sıcak ağırlıklı geçen şehrimizde yaz lastiği almanızı tavsiye ederim.
7 derece altında eğer çok fazla şehir dışına çıkamayacaksınız da kış lastiği ilçe içinde ihtiyacınız olmayacaktır.

205 55 r16 olarak Michelin CC2 kullanıyorum. Henüz kış performansını deneme fırsatı olmadı ama yazlık kullanımından çok memnunum. Bir kere son derece sessiz. Conti yerine Michelin almamın sebebi buydu. Çok doğru karar vermişim. Conti de çok iyi lastik, yerine göre Cc2’den de iyi ama sesi çok fena.

Yazın Mersin sıcağında da kullandım. Öyle agresif kullanmadığımdan bir şikayetim olmadı. Konforu da gayet iyi.

Eksik diyebileceğim yönü yakıtı biraz artırması. O da beklenen bir şey zaten.

Ben Michelin veya Continental alırdım. Testlerde hep bu ikisi ilk ikide. Good Year bence kadro dışı.
Tesekkurler oneriniz icin. Bende michelin dusunuyorum almisken tam olsun lastik onemli sonuc olarak

Merhaba, bende 65.000 KM 2 tonluk aracimda Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 var. Eagle Sport bilmiyorum, ama Vector lar ADAC de iyi notu aldılar. Ben çok memnun kaldım. Uzun ömürlü ve iyi olmalarından. Yazın sıcaklığında iyiler, kışın karda orta. Yani Kar lastiği gibi performans sergilemiyor. Ama Erzurumda oturmuyorsanız ve aracınızda çok ağır değilse, ben tavsiye ederim.
Batida oldugum icin kar kis gormuyorum. Vector 4 season’i bilmiyorum aama eagle sport’un yol tutusundan cok sikayet etmisler. Tercihim michelin olacak muhtemelen tesekkurler

Hocam merhaba,

Bandırma'da ikamet ediyorum.
4 mevsim lastiği pek tavsiye etmem açıkçası.
Burda son yıllarda sıcaklık ortalaması gittikçe artıyor ülke genelinde olduğu gibi. Ayrıca kar hemen hemen hiç yağmıyor. Tabi bu sene nasıl olacak belli olmaz ama yazın sıcaklıklar çok yükseliyor. İzmir kadar olmasa da 4 mevsim lastiği mantığı için bence çok sıcak. 4 mevsim lastiğin hamuru fazla yumuşak ve çok hızlı aşınıyor.
Bence 4 mevsim lastik yoğunluklu olarak serin geçen bir yıl için tasarlanmış bir lastik. Sıcak ağırlıklı geçen şehrimizde yaz lastiği almanızı tavsiye ederim.
7 derece altında eğer çok fazla şehir dışına çıkamayacaksınız da kış lastiği ilçe içinde ihtiyacınız olmayacaktır.
Hocam Bandirmaya bu sene tasindigim icin iklimini bilmiyorum kar-buz olaylarinin olup olmadigini bilmiyorum acikcasi. Otobuslerin oraya inen dik yokus falan kisin buzlanirsa korkutucu olur gibi geliyor. Siz Bandirmada hangi lastigi kullaniyorsunuz? Bandirmadan daha soguk biryere gitmeyecegim İzmir Bandirma arasi gidip gelecegim sadece ve suanki lastigimden memnunum. 4 mevsim lastige gecisimin tek sebebi Bandirmaydi. Eger lastigi degistirmezsem cevirmede falan lastikten dolayi sorun yasar miyim?

Son 2 - 3 kış ancak 2 - 3 gün kar yağdı. Buzlanma hemen hemen hiç olmuyor. Hatta ben eksi derece gördüğümü pek hatırlamıyorum 2 senedir.
Ben aracın üzerinde gelen pirelli lastikleri kullanıyorum ama şirket aracım da var onda mecburen kış lastiğine geçiyoruz.
Bizim burada lastikten dolayı kontrol çevirme olmaz zaten aracınız ticari değilse mecburi de değil.
Kış lastiğini savunmuyor değilim yanlış anlaşılmasın. Ben 4 mevsim lastiğin uygun iklimlerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çok endişeniz varsa kışlık lastik alın ama pek gerekli olmuyor Bandırma'da dediğim gibi.
Yazın yazlık kışın kışlık lastik kullanılması taraftarıyım. 4 mevsim lastiğinin kış kullanımı ağırlıklı bir lastik olduğunu düşünüyorum dolayısıyla sonbahar kış kullanımı uygun ama sıcak bir yazdan sonra hamuru deforme oluyor. Kayinpederimde michelin crossclimate ilk versiyonu vardı. İki senede lastik çöp oldu. Yeni versiyonu daha da gelişmiş iyi bir lastik olmuş okuduğum kadarıyla ama tekrarlıyorum yazın sıcak olan bir iklimde çok çabuk yıpranıp özelliğini kaydediyor.

o
Son 2 - 3 kış ancak 2 - 3 gün kar yağdı. Buzlanma hemen hemen hiç olmuyor. Hatta ben eksi derece gördüğümü pek hatırlamıyorum 2 senedir.
Ben aracın üzerinde gelen pirelli lastikleri kullanıyorum ama şirket aracım da var onda mecburen kış lastiğine geçiyoruz.
Bizim burada lastikten dolayı kontrol çevirme olmaz zaten aracınız ticari değilse mecburi de değil.
Kış lastiğini savunmuyor değilim yanlış anlaşılmasın. Ben 4 mevsim lastiğin uygun iklimlerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çok endişeniz varsa kışlık lastik alın ama pek gerekli olmuyor Bandırma'da dediğim gibi.
Yazın yazlık kışın kışlık lastik kullanılması taraftarıyım. 4 mevsim lastiğinin kış kullanımı ağırlıklı bir lastik olduğunu düşünüyorum dolayısıyla sonbahar kış kullanımı uygun ama sıcak bir yazdan sonra hamuru deforme oluyor. Kayinpederimde michelin crossclimate ilk versiyonu vardı. İki senede lastik çöp oldu. Yeni versiyonu daha da gelişmiş iyi bir lastik olmuş okuduğum kadarıyla ama tekrarlıyorum yazın sıcak olan bir iklimde çok çabuk yıpranıp özelliğini kaydediyor.
O zaman simdilik lastik masrafina girmekten vazgeciyorum hocam eger lazim olacak olursa cozumu var zaten yada birkac gun kullanmam olur biter. Ben kisi karli geciyor saniyordum. Tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Musait oldugunuz bir zaman tanismak isterim hocam. iyi aksamlar

o

O zaman simdilik lastik masrafina girmekten vazgeciyorum hocam eger lazim olacak olursa cozumu var zaten yada birkac gun kullanmam olur biter. Ben kisi karli geciyor saniyordum. Tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Musait oldugunuz bir zaman tanismak isterim hocam. iyi aksamlar
Kesinlikle mantıklı hareket bu olur. Siz de müsait olduğunuzda görüşelim tabi mutlaka. İyi akşamlar.

4 mevsim lastikleri uzun süre inceledim. Crossclimate ilk serisinden tutun, plus olanına ordan cc2'ye varıncaya kadar hepsini kullanma fırsatım oldu. Bir ara Goodyear vector 4 season da deneyimleme fırsatım oldu.
İstanbul beylikdüzünde oturuyorum ve iş yerim Halkalıda. CrossClimate lastiklerle istanbulda yağan karlarda beni hiçbir zaman yolda bırakmadı.
Cross Climate ilk serisinde tabanda kopmalar oldukça fazlaydı. Lastik görüntü olarak sizi tedirgin edebiliyordu.
Cross Climate + serisinde bu sıkıntı ortadan bir nebze de kalktı fakat bu seferde lastik çok erken bitti.
Son serisi CrossClimate 2 şuan Golf 7 aracımda (225x45x17) 35bin km oldu. Yukarıda saydığım olumsuzluklar yok. Yanılmıyorsam sıfır diş derinliği 8mm idi. Geçen ölçtüğümde 5.2mm gibi bir diş derinliğine sahip.
Lastiğin genel performansı vesaire gibi konularda internette bir çok bilgi mevcut. O yüzden oralara değinmedim.
Ilıman bir kuşakta yaşıyorsanız hafif kar yağışlarında sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Bir olumsuz yanı ses biraz fazla. Yüksek süratte kendisini belli ediyor.
Konfor olarak da michelin normal yaz lastiğinden biraz daha sert olduğunu düşünüyorum.

Karşı çıkanlar olabilir ama 4 Mevsim lastik tamamen para tuzağıdır.
Sıfır Cross Climate da kullanmış (2016) birisi olarak çöp diyorum.

Çokta iyi bir marka olmayan Kleber Quadraxer 2 kullanmıştım yaklaşık 4 yıl kadar. Tutupta 10 cm karda kullanmayacaksan gayet iş görür. İstanbul gibi yerler için nimet bir lastik türü bence. Yeni tutmuş karda bile gayet yokuş çıktığımı bilirim bu lastiklerle ancak yazlık lastik olsaydı asla çıkamazdı

Goodyear eagle sport şikayetler biraz fazla, sanırım kullanıcılar memnun değil, EfficientGrip Performance veya Asymmetric serileri güzeldir, ben EfficientGrip Performance serisini kullanıyorum ,memnunum güzel lastik,

Geri
Üst Alt