Golf 7 Ön Salıncak Burçları Değişimi Tavsiye

OnurGolfMK7

Yeni Üye
İsim
Onur
Araç
Golf MK7
Merhabalar arkadaşlar,

Golf 7 aracımda tümseklerden geçerken ön takımdan gelen gıcırtı sesleri mevcut ve sanırım artık çözümünün ne olduğu herkesce bilinen bir sorun. Ustama da gösterdiğimde salıncak burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Asıl sorum şu ki daha önce burçları değiştiren arkadaşlar hangi markayla değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseler sevinirim, hangi markayla değiştirdiniz / değişimden sonra tekrar bu gıcırtı sesleriyle karşılaştınız mı yardımcı olabilir misiniz.

Ustamın söylediği markalar SWAG ve LEMFÖRDER ancak yaşadığım yerdeki stok durumundan dolayı sanırım SWAG takmak durumunda kalacağım marka hakkında bilgisi olanlarla iyi midir kötü müdür bilgilerimizi paylaşalım.

8 Ay önce değiştirdim. Lemförder takıldı. Şimdilik bir sorun yok ama forumda ilerleyen zamanlarda gıcırtıların tekrarlandığından bahsedenler olmuştu. Gıcırtılar özellikle soğuk havalarda artıyordu bu kış test edicez bakalım geri geleceklermi :)

Upvote 0
Merhabalar arkadaşlar,

Golf 7 aracımda tümseklerden geçerken ön takımdan gelen gıcırtı sesleri mevcut ve sanırım artık çözümünün ne olduğu herkesce bilinen bir sorun. Ustama da gösterdiğimde salıncak burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Asıl sorum şu ki daha önce burçları değiştiren arkadaşlar hangi markayla değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseler sevinirim, hangi markayla değiştirdiniz / değişimden sonra tekrar bu gıcırtı sesleriyle karşılaştınız mı yardımcı olabilir misiniz.

Ustamın söylediği markalar SWAG ve LEMFÖRDER ancak yaşadığım yerdeki stok durumundan dolayı sanırım SWAG takmak durumunda kalacağım marka hakkında bilgisi olanlarla iyi midir kötü müdür bilgilerimizi paylaşalım.

Lemförder çok muhtemel o burçların orijinal üreticisi. Bence doğru tercih.

Swag ise Alman bile olsa yan sanayi. Kötü de olmayabilir ama durum bu.

Ben olsam boşluk vb yoksa sese katlanır, illa değişecekse Lemförder için şartları zorlardım.

Upvote 0
Lemförder ve febi takmıştım. Soğuk havalarda zaman zaman yine ses yapıyor ama eskisi gibi değil tabi. Bende sesten ziyade konforu daha çok toparladı. Değiştirmenizi öneririm, gacır gucur sesle araca bakış açısı değişiyor :)

Upvote 0
Bende de 20-30km öncesinde bu tür gıcırtılar vardı. Sanayideki özel serviste ustaya söyledim, araç liftteyken silikonlu gres (normal gres değil!) sıktı, sorun kalmadı. Aşınma ve boşluk yoksa aynı çözüm sizi masraftan kurtarır. Ustaya kalırsa herşeyi değiştirir! Daha önce bahsetmiştim, bir girişi oksitlenmiş ateşleme bobinini değiştirmişti. Yanıma aldığım çıkan bobini evde incelediğimde, bir girişinin oksitlendiğini gördüm ve oksitlenen kısmı temizleyip yerine taktım, halen sorunsuz çalışıyor.

Upvote 0
Burç olarak aşağıdaki parçayı alırsanız üzerindeki yarık daha küçük olduğundan ses yapma riski de oldukça geç başlayacaktır, yan sanayi almanıza bence gerek yok, servis fiyatı ben aldığımda lemforder'den daha ucuza geliyordu, takarken burcun üzerindeki üçgenlerin salıncak üzerindeki işaretli yere gelecek şekilde takılmasına dikkat edin.

5Q0407183F

Ekli dosyalar

• 1000088462.jpg
    1000088462.jpg
    66.6 KB · Görüntüleme: 47
Upvote 0
Bende de 20-30km öncesinde bu tür gıcırtılar vardı. Sanayideki özel serviste ustaya söyledim, araç liftteyken silikonlu gres (normal gres değil!) sıktı, sorun kalmadı. Aşınma ve boşluk yoksa aynı çözüm sizi masraftan kurtarır. Ustaya kalırsa herşeyi değiştirir! Daha önce bahsetmiştim, bir girişi oksitlenmiş ateşleme bobinini değiştirmişti. Yanıma aldığım çıkan bobini evde incelediğimde, bir girişinin oksitlendiğini gördüm ve oksitlenen kısmı temizleyip yerine taktım, halen sorunsuz çalışıyor.
Vesile ile bir hatırlatma yapalım.Oksitlenme ve sesör arızaları olmaması için asla ve asla motor bölümü yıkanmamalı.Yaklaşık 30 yıldır araç kullanırım bir kere bile motor bölümünü yıkatmadım.Sırf bu yıkatma sebebiyle servis servis gezip arıza bulmaya çalışanlar oluyor yıkamacılar hangi bilgi ve tecrübeyle bu işi yapar anlamak mümkün değil

Upvote 0
Alternatif çözüm arayanlar aşağıdaki konuya bakabilir.
@rager007 dolu burç olayı iyi olmuş.
Keyifli sürüşleriniz olsun.
Parça kodu olarak Golf'e karşılık mı geliyor A3'e mi? Bir de Golf 8 burç yapısını merak ediyorum. Henüz burç sesi şikayetine denk gelmedim. Parça kodları son harfleri değişken. İyileşme ya da dolu burç gibi bir durum var olabilir.

Tesadüf olsa gerek.

Ben de bugün aracı boş olan yağlama yıkama yapan bir yere gittim. Yıkamacılarda olan oluklara aracı ortaladım. Bu arada benim de bir ara orijinal olarak burçlar değişmişti.. neyse..

Aldım elime bir tel. Burç oluklarına ileri geri sokarak tozu kiri yağı almış oldum. Ardından temizlik mendilini tel yardımı ile olduktan geçirip yukarı aşağı asılarak tamamen temizledim. Bezi sadece dış oluğa girdirebildim. İçi temizlenince, esneyecek alan açılınca yağlamaya gerek kalmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 71763

Sonuç.. bu burç olayı basite alınmamalı. Kasaya vurdukça aracın diğer parçalarına zarar verdiğini düşünüyorum. Vites geçişleri dahi etkileniyor.
Sonra ne mi oluyor?..
motor kulakları, aks, direksiyon ,volant, kavrama, mekatronik tüp.. Volkswagen bu işi biliyor..

Şimdi her çukura giresim geliyor..
Zaman ayırıp kendi yapmak isteyen için alternatif çözümlere devam..

Kolay gelsin..

Upvote 0
Burç olarak aşağıdaki parçayı alırsanız üzerindeki yarık daha küçük olduğundan ses yapma riski de oldukça geç başlayacaktır, yan sanayi almanıza bence gerek yok, servis fiyatı ben aldığımda lemforder'den daha ucuza geliyordu, takarken burcun üzerindeki üçgenlerin salıncak üzerindeki işaretli yere gelecek şekilde takılmasına dikkat edin.

5Q0407183F
Teşekkürler, peki bu parçaları nereden temin edebilirim şuan bu konuda sıkıntı yaşıyorum, internette bazı sitelerde büyük-küçük burçlar tekli olarak satılıyor ama özellikle büyüklerin fiyatının piyasasının çok üstünde olduğunu düşünüyorum. (adet fiyatı 1500 TL civarı)

Upvote 0
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

attığınız bu konuda dolu burç diye bir şeyden bahsetmişler ve etkisinin iyi olduğunu söylemişler, ne olduğunu biliyor musunuz bunun?
Rica ederim.

Dolu burç esnemeyi azaltan ancak zamanla boşlukların dolmasıyla oluşan ses vs. olmayan burçtur. Audi TT'de kullanılıyordu diye biliyorum. Ebat olarak uyumlu olan olmalı. Unutmayın ki boşluklar konfor sağlar. O sebeple dolu burç daha sert olacaktır.

Upvote 0
Teşekkürler, peki bu parçaları nereden temin edebilirim şuan bu konuda sıkıntı yaşıyorum, internette bazı sitelerde büyük-küçük burçlar tekli olarak satılıyor ama özellikle büyüklerin fiyatının piyasasının çok üstünde olduğunu düşünüyorum. (adet fiyatı 1500 TL civarı)

Verdiğim parça numarası ile doğrudan yetkili servisten alın, piyasada ürün aramaktan daha kolay, 3 ay önce ben kendim aldım a3 aracıma, yan sanayi ürünlerden daha ucuzdu.

Upvote 0

Geri
Üst Alt