Golf 7 Ön Salıncak Burçları Değişimi Tavsiye

OnurGolfMK7

Yeni Üye
İsim
Onur
Araç
Golf MK7
Merhabalar arkadaşlar,

Golf 7 aracımda tümseklerden geçerken ön takımdan gelen gıcırtı sesleri mevcut ve sanırım artık çözümünün ne olduğu herkesce bilinen bir sorun. Ustama da gösterdiğimde salıncak burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Asıl sorum şu ki daha önce burçları değiştiren arkadaşlar hangi markayla değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseler sevinirim, hangi markayla değiştirdiniz / değişimden sonra tekrar bu gıcırtı sesleriyle karşılaştınız mı yardımcı olabilir misiniz.

Ustamın söylediği markalar SWAG ve LEMFÖRDER ancak yaşadığım yerdeki stok durumundan dolayı sanırım SWAG takmak durumunda kalacağım marka hakkında bilgisi olanlarla iyi midir kötü müdür bilgilerimizi paylaşalım.

Bu burçların değişim işlemi için normal oto servise mi gitmek lazım? Ya da direk tornacıya falan mı? Hangisi daha mantıklı?

Upvote 0

Lemförder çok muhtemel o burçların orijinal üreticisi. Bence doğru tercih.

Swag ise Alman bile olsa yan sanayi. Kötü de olmayabilir ama durum bu.

Ben olsam boşluk vb yoksa sese katlanır, illa değişecekse Lemförder için şartları zorlardım.
Swag neden yan sanayi ki?

Upvote 0
S
Swag neden yan sanayi ki?

Orjinal parça olarak fabrikada araca SWAG üretimi herhangi bir parça takılmadığı için.

-OE parça: "Orijinal Ekipman" Fabrikada araca takılmak için Markanın bir üreticiye ürettirdiği parça: Mann tarafından üretilen VW logolu yakıt filtre bileşenleri.

-OEM parça: "Orijinal Ekipman Üreticisi: Yukarıdaki OE parçayı üreten firmanın aynı parçayı kendi markasıyla üretip piyasaya bağımsız olarak sattığı aynı parça. VW logosu yok. İlla yanı kalitede olacak kaidesi yok ama genel olarak orijinal ile bire bir aynı veya yakındır. Örnek: Mann yakıt filtresi

-Yan sanayi: Fabrikada montaja ürün vermek için VW ile anlaşmamış, anlaşamamış veya layık görülmemiş herhangi bir firmanın OE parça yerine kullanılmak üzere şekil ve özellik olarak uyumlu ürettiği parça. Örnek: Swag (febi) yakıt filtresi.

Bu durumda SWAG yan sanayi oluyor. Ha, bi ürünün yan sanayi olması illa kötü olacak anlamına gelmiyor. Ama Lemförder varken Swag bence biraz hafif kalır.

Upvote 0
S

Orjinal parça olarak fabrikada araca SWAG üretimi herhangi bir parça takılmadığı için.

-OE parça: "Orijinal Ekipman" Fabrikada araca takılmak için Markanın bir üreticiye ürettirdiği parça: Mann tarafından üretilen VW logolu yakıt filtre bileşenleri.

-OEM parça: "Orijinal Ekipman Üreticisi: Yukarıdaki OE parçayı üreten firmanın aynı parçayı kendi markasıyla üretip piyasaya bağımsız olarak sattığı aynı parça. VW logosu yok. İlla yanı kalitede olacak kaidesi yok ama genel olarak orijinal ile bire bir aynı veya yakındır. Örnek: Mann yakıt filtresi

-Yan sanayi: Fabrikada montaja ürün vermek için VW ile anlaşmamış, anlaşamamış veya layık görülmemiş herhangi bir firmanın OE parça yerine kullanılmak üzere şekil ve özellik olarak uyumlu ürettiği parça. Örnek: Swag (febi) yakıt filtresi.

Bu durumda SWAG yan sanayi oluyor. Ha, bi ürünün yan sanayi olması illa kötü olacak anlamına gelmiyor. Ama Lemförder varken Swag bence biraz hafif kalır.
Almanyanın yan sanayisi olabilir ama Türkiyede nice yan sanayi ürün gördükten sonra bana göre orjinal sayılır. :D

Bilgi için teşekkürler.

Upvote 0
Almanyanın yan sanayisi olabilir ama Türkiyede nice yan sanayi ürün gördükten sonra bana göre orjinal sayılır. :D

Bilgi için teşekkürler.

Aynen öyle.

Aklıma geldi. Asmetal diye bir yerli "yan sanayi" var. Adamların logosu Lemförderin aynısı, tek farkı lemförder kuşu yerine benzer şekilde penguen var. Şimdi, bu logoyu soğuk pres ile metalim üstüne vurunca kuşla pengueni kimse ayırt edemez.

Bu durumu sahibinin oğluna söyledim. Adam, "yok biz Lemförder'in çakması değiliz, aklımıza bile gelmedi" dedi. Yersen :)

Upvote 0
Konu içerisinde marka isimleri geçiyorken bir şey danışmak istedim. Febi ürünleri yerli marka ürünlere yakın fiyata satılıyor. Febi markası ithal bir malzeme değil midir? Bikaç parçacı yerli üretim olup (teknorot ya da ayd dediler) buradan yurtdışına gidiyor geri febi markası adı altında ithal ediyoruz dediler. Ama biraz sallamasyon geldi. Febi markası hakkında yorumlarınız nedir?
Aynı şekilde biliyorsanız Delphi markasıyla ilgili yorumlarınızı da rica edeceğim.

Upvote 0
Aynen öyle.

Aklıma geldi. Asmetal diye bir yerli "yan sanayi" var. Adamların logosu Lemförderin aynısı, tek farkı lemförder kuşu yerine benzer şekilde penguen var. Şimdi, bu logoyu soğuk pres ile metalim üstüne vurunca kuşla pengueni kimse ayırt edemez.

Bu durumu sahibinin oğluna söyledim. Adam, "yok biz Lemförder'in çakması değiliz, aklımıza bile gelmedi" dedi. Yersen :)
Teknik bilgi bilmeyen vatandaş ayırt etmez.

Upvote 0
Zamanında Skoda forumlarında görmüştüm. Aynı sorundan muzdarip biri poliüretan burçlar ile değiştirmişti ve çok memnundu. Bunları deneyimleyen oldu mu?

Örnekleri aşağıdaki linkte var. Sitenin adı da manidar bu arada :)

Teminde zorluk olmazsa yapasım var.

Aman diyeyim araba at arabası kıvamına gelir, poliüretan burçlar hiçbir esneme özelliği göstermeyen burçlardır, esneme ve süspansiyon açılarının hiç bozulması istenmediği durumlarda, pist kullanım ağırlıklı süspansiyon sistemleri varken kullanımı doğrudur.

Upvote 0
Aman diyeyim araba at arabası kıvamına gelir, poliüretan burçlar hiçbir esneme özelliği göstermeyen burçlardır, esneme ve süspansiyon açılarının hiç bozulması istenmediği durumlarda, pist kullanım ağırlıklı süspansiyon sistemleri varken kullanımı doğrudur.

Evet, konuyu araştırdım. Genelde spor-yarış kullanımı içinmiş. Özellikle konfor odaklı imal edildiğini yazan satıcı da var. Bir maceraya girip onu almaya niyetlendim ama adamalrın sitesinde yurtdışındaki uygun kontak adresime gönderim için kargo hesaplatamayınca vazgeçtim.

Yağ bakımı yaptırırken bir yağlatırım, iş görmezse viraj demiri lastikjleri de dahil olmak üzere yaza doğru komple değiştiririm herhalde.

Upvote 0
Bu konu benimde takibimde İstanbul Anadolu yakasında varmı bu işlemi yaptıran arkadaş ve hangi marka burç kullanacağımı yorumlarda anlamış değilim :)

Upvote 0

Geri
Üst Alt