Su sızdırması hk.

İsim
Dağhan Bulanık
Araç
8.5
Herkese günaydın.
Sabah çocuğu okula bıraktıktan sonra farkettim. Sol arka kapi tarafından su sızıntısı olmuş. Yan döşemede ıslaklık yok ama kapi içi ve resimde gösterdiğim yerler ıslak. Paspasa dahi gelmiş.
Kapılar ve camlar sorunsuz kapanmış konumdaydı. Önerilerinizi bekliyorum.
Syg.

Ekli dosyalar

• 1000068998.jpg
    1000068998.jpg
    245.8 KB · Görüntüleme: 98
  • 1000068997.jpg
    1000068997.jpg
    76.5 KB · Görüntüleme: 97
  • 1000068996.jpg
    1000068996.jpg
    69.1 KB · Görüntüleme: 94
  • 1000068995.jpg
    1000068995.jpg
    111.8 KB · Görüntüleme: 93
  • 1000068994.jpg
    1000068994.jpg
    104.1 KB · Görüntüleme: 96

Herkese günaydın.
Sabah çocuğu okula bıraktıktan sonra farkettim. Sol arka kapi tarafından su sızıntısı olmuş. Yan döşemede ıslaklık yok ama kapi içi ve resimde gösterdiğim yerler ıslak. Paspasa dahi gelmiş.
Kapılar ve camlar sorunsuz kapanmış konumdaydı. Önerilerinizi bekliyorum.
Syg.
Merhaba
ıslak yerleri kurulayıp kapıyı kapatın ve su dökün aracı yıkıyormuş gibi..
bi süre bekleyin sonra kontrol edin sızıntı varsa büyük ihtimal kapı fitilinden dir.

kapı tarafındaki conta tam oturuyor mu. Kapının en altında.

kapı tarafındaki conta tam oturuyor mu. Kapının en altında.
detaylı akşam bakacağım ama kapının üst bölümleri, yani kilik mekanizmasının yukarısı da ıslanmış. Ya fitil ya da kapı ayarı gibi geliyor.

8.5 yok paspasa kadar akmıyor. kapı içi gövde rengi kısımları su oluyor
Araba 2 gündür aynı yerde yatıyordu. Diğer kapıların oraları kupkuru. Evet tazzikli suyla yıkadığımda kapı içi gövde renkli kısımlar bende de oluyor ama yağmurda hiç olmazdı. Ayrıca manisada çok bi yağmur da yağmadı yani.

az önce sol arka kapıyı açtım tıpa tıp aynı yerden benim de su sızmış nasıl oldu bu? fitillere su testi yaptım gram sızdırmadı. dün 1 saat sağnak yağışta kullandım o zaman da bir şey yoktu.

az önce sol arka kapıyı açtım tıpa tıp aynı yerden benim de su sızmış nasıl oldu bu? fitillere su testi yaptım gram sızdırmadı. dün 1 saat sağnak yağışta kullandım o zaman da bir şey yoktu.
Servise randevu almıştım ama son detaylı kontrol yapıp gitmek istedim. Her tahliye alanını ve fitilleri kontrol ettim sorun yoktu. Hocam şu oluyor; yoğunluğu yüksek yagmur veya yıkamada su birikiyor kapıyı açtığımızda direk içeriye damlayabiliyor. Bazen kapıyı açarken üzerimize, oradan da içeriye de gelebiliyor. Şu bir kaç gün yoğun yağmurlarda yine test ettim. Dışarıdan baktığımda ya da tersi kapıyı açıp girdiğimde sorun yok. İçiniz ferah olsun.

Servise randevu almıştım ama son detaylı kontrol yapıp gitmek istedim. Her tahliye alanını ve fitilleri kontrol ettim sorun yoktu. Hocam şu oluyor; yoğunluğu yüksek yagmur veya yıkamada su birikiyor kapıyı açtığımızda direk içeriye damlayabiliyor. Bazen kapıyı açarken üzerimize, oradan da içeriye de gelebiliyor. Şu bir kaç gün yoğun yağmurlarda yine test ettim. Dışarıdan baktığımda ya da tersi kapıyı açıp girdiğimde sorun yok. İçiniz ferah olsun.

Son düzenleme:
Mk7 de kapı içi su dolup da tahliye edemediği zaman hoparlörün oradan sızıyordu ince ince.
Benzer bir şey olabilir mi?
Araçlarınız garantili gerçi sizin servis açıp bakacaktır. Ama sorunun teşhisi ile gidince belki işler kolaylaşır hızlanır.

Biraz araştırdım, kronik hoparlör silikonunun sızdırmasından kaynaklı görünüyor.
Araç daha çok yeni ayrıca kapı içine cam fitilinden sızan su hoparlörle muhatab oluyorsa bu bir tasarım hatasıdır.Su alan tarafı kaldırıma çıkartarak parketme durumu var mı merak ettim

Geri
Üst Alt