Arka koltuk Emniyet kemeri sesi

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Arkadaşlar merhaba benim aracım arka koltuk emniyet kemeri bağlanmasa ötüyor bunu kapatma şansımız var mı ?

Son düzenleme:

Evet gizli ozellik ile kapanir. Sadece bunu istiyorsaniz cogu esnaf ucretsiz yapar zaten.

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba benim aracım arka koltuk emniyet kemeri bağlanmasa ötüyor bunu kapatma şansımız var mı ?
sağ koltuk minderini tutup alttan yukarı kaldırırsanız altta bir soket var ben o soketi sökerek ötme sesini kaldırmıştım airbag lambasıda yakmıyor :)

Upvote 0
Peki araç garantiden çıkmıyormu bu işlem sonucunda ?

Upvote 0
Ön sağ koltuğa montumu bırakıyorum. Montun ağırlığı ne ki emniyet kemeri takmayı istiyor. Bazı özellikler gelişmeli bence

Upvote 0
Ben üç tane basit kemer tokalarından aldım uçlarını resimdeki gibi kestim arka koltuk kemerlerine taktım.

Ekli dosyalar

• toka.jpg
    toka.jpg
    37.7 KB · Görüntüleme: 16
  • kemer.jpg
    kemer.jpg
    39.9 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Upvote 0
Ben üç tane basit kemer tokalarından aldım uçlarını resimdeki gibi kestim arka koltuk kemerlerine taktım.
Hocam böyle yapınca araç arka koltukta yolcu var zannedecek ve kaza anında arkadaki yolcuları korumak için kazada sadece ön 2 airbag açılacakken hepsi açılacak. Airbag mekanizması emniyet kemeri sistemine bağlı diye biliyorum.
Airbaglerin tamamının açılması extra masraf extra iş olucak

Upvote 0
bunlar daha sıkıntı oturana batıyo
İnce kesik tarafı üstte olacak şekilde takıldığında aparat seviyesinde oluyor, çıkıntı olmuyor yani.
Hocam böyle yapınca araç arka koltukta yolcu var zannedecek ve kaza anında arkadaki yolcuları korumak için kazada sadece ön 2 airbag açılacakken hepsi açılacak. Airbag mekanizması emniyet kemeri sistemine bağlı diye biliyorum.
Airbaglerin tamamının açılması extra masraf extra iş olucak
Haklısınız , hatta aparatlar takılıyken aracın dışardan kilitlenmesi de sıkıntı yaratır gibime geliyor. Çünkü içerde yolcu var sanabilir araç. Arkaya oturan kişiler kemeri takamıyor veya çok geç takma olayı da bu tip çarelere yönlendiriyor insanı.

Upvote 0

Emniyet kemeri sesi kesinlikle kapatılmamalı...
Arızalı ise tamir ettirilmeli...
En azından birisi bindiği zaman kemer takmak zorunda olduğunu bilmeli...

İleri ve güvenli sürüş eğitimlerinde gösterilen videolarda genelde kaza anında arkada oturan kişinin kemer takmamasından dolayı fren esnasında havalanarak önde oturan kişilerin beyincik noktasına alınları ile vurarak öldürdüğü veya sakat bıraktığı vuran kişinin yaşadığı yada arkadaki kişinin ön koltuk başlığına alınları çarpıp kafalarını cama vurarak öldüğü görülüyor...

Bu nedenle kimse sesi kesmesin yaşlı tavsiyesi...

Bir kaç video;

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri