Arka koltuk Emniyet kemeri sesi

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Arkadaşlar merhaba benim aracım arka koltuk emniyet kemeri bağlanmasa ötüyor bunu kapatma şansımız var mı ?

Son düzenleme:
Emniyet kemeri sesi kesinlikle kapatılmamalı...
Arızalı ise tamir ettirilmeli...
En azından birisi bindiği zaman kemer takmak zorunda olduğunu bilmeli...

İleri ve güvenli sürüş eğitimlerinde gösterilen videolarda genelde kaza anında arkada oturan kişinin kemer takmamasından dolayı fren esnasında havalanarak önde oturan kişilerin beyincik noktasına alınları ile vurarak öldürdüğü veya sakat bıraktığı vuran kişinin yaşadığı yada arkadaki kişinin ön koltuk başlığına alınları çarpıp kafalarını cama vurarak öldüğü görülüyor...

Bu nedenle kimse sesi kesmesin yaşlı tavsiyesi...

Bir kaç video;

Hocam haklısınız zaten ötmeyen kemere bile burda herkes takıyor ben zaten kapatmadım gerekte yoktu ama şimdi bebek doğdu bebek çantası falanda bazen ötüyor o yüzden gerek gördüm belki uygun obd cihazları tavsiyesi yada ne bileyim öyle birşey varsa kendim açıp kapatabileyim diye konuyu açmıştım

Upvote 0
Emniyet kemeri sesi kesinlikle kapatılmamalı...
Arızalı ise tamir ettirilmeli...
En azından birisi bindiği zaman kemer takmak zorunda olduğunu bilmeli...

İleri ve güvenli sürüş eğitimlerinde gösterilen videolarda genelde kaza anında arkada oturan kişinin kemer takmamasından dolayı fren esnasında havalanarak önde oturan kişilerin beyincik noktasına alınları ile vurarak öldürdüğü veya sakat bıraktığı vuran kişinin yaşadığı yada arkadaki kişinin ön koltuk başlığına alınları çarpıp kafalarını cama vurarak öldüğü görülüyor...

Bu nedenle kimse sesi kesmesin yaşlı tavsiyesi...

Bir kaç video;

Kesinlikle katılıyorum, sokak arasında düşük hızlarda çarpmalarda bile insan inanılmaz savruluyor araç içinde. 50 - 60 km hızları düşünemiyorum bile.

Kendi aracımda da başkasının aracına bindiğimde de arkaya otursam bile hep kemer bağlarım. "Canın ne kadar kıymetliymiş" derler hep.

Hocam haklısınız zaten ötmeyen kemere bile burda herkes takıyor ben zaten kapatmadım gerekte yoktu ama şimdi bebek doğdu bebek çantası falanda bazen ötüyor o yüzden gerek gördüm belki uygun obd cihazları tavsiyesi yada ne bileyim öyle birşey varsa kendim açıp kapatabileyim diye konuyu açmıştım
Çanta biraz ağırsa kaza sırasında aracın içinde diğer yolculara, bebeğe, çocuğa fırlama ihtimaline karşı onu da kemer ile sabitleyebilirsiniz. Kemeri taktıktan sonra çekiştirip sıkıştırınca güzelce sabitleniyor.

Upvote 0

Geri
Üst Alt