Kazada Kim Haklı ve Öneriler

Skyline

Katılımcı Üye

İsim
Musa
Arkadaşlar, dün küçük bir kaza yaşadık. Trafik çok fazla olduğu için yoldan çıkarken biraz geniş aldım, bu esnada tam dönüş sırasında aracımın sağ arka tarafına benim aracım sürttü. Karşı tarafta çok bir hasar yok, tamponda bira rötuş işi var. Size sormak istediğim, öncelikle sizce kim haklı, ikinci olarak hem tramer oluşmasın hem hasarsızlık bozulmasın diye tutanağı işleme koymayı düşünmüyoruz, karşı tarafta düşünmüyor. Kırmızı araç benim aracım, hasarım göçük düzeltme ile düzeltilebilir sanırım. Kaplama olduğu için araçta boyada hasar gözükmüyor. Ayrıca Ankara’da göçükçü ustası önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_5317.jpeg
    IMG_5317.jpeg
    289.1 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_5319.jpeg
    IMG_5319.jpeg
    331.3 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_5311.jpeg
    IMG_5311.jpeg
    92.4 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_5325.jpeg
    IMG_5325.jpeg
    276.3 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_5338.jpeg
    IMG_5338.jpeg
    187.5 KB · Görüntüleme: 75
  • 2dfd0f87-1d93-4849-8feb-33faefd48b1b.jpeg
    2dfd0f87-1d93-4849-8feb-33faefd48b1b.jpeg
    182.5 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_5324.jpeg
    IMG_5324.jpeg
    362.9 KB · Görüntüleme: 79

Bmw sağa dönmek için beklerken, siz arkasında beklemek yerine sola geçip sağa döndüyseniz Bmw yi sıkıştırmış oluyorsunuz gibi geldi.

Böyle bir çıkış yaparsam, önceliği sağımdaki araca vererek geçmesini sağlıyorum.

Yukarıda Bmw yi hatalı bulan mesaj, sizin düz yolda gittiğinizi düşünülerek yazılmış sanırım.

adam sağa dönecek bekliyor sende yerinde durmadın girdin araya oda vurur tabi

Bmw sağa dönmek için beklerken, siz arkasında beklemek yerine sola geçip sağa döndüyseniz Bmw yi sıkıştırmış oluyorsunuz gibi geldi.

Böyle bir çıkış yaparsam, önceliği sağımdaki araca vererek geçmesini sağlıyorum.

Yukarıda Bmw yi hatalı bulan mesaj, sizin düz yolda gittiğinizi düşünülerek yazılmış sanırım.
BMW benim arkamdaydı hocam, yani önüne geçmedim onun fakat yol çok kalabalık olduğu için geniş alıp dar dönme düşüncesiyle yaptım, yani aslında şeridimden çıkmadım, olay öncesinde ve sonrasında BMW hep arkamdaydı, kamera kaydım da mevcut ama ön kamera olduğu için olay anı gözükmüyor maalesef

BMW benim arkamdaydı hocam, yani önüne geçmedim onun fakat yol çok kalabalık olduğu için geniş alıp dar dönme düşüncesiyle yaptım, yani aslında şeridimden çıkmadım, olay öncesinde ve sonrasında BMW hep arkamdaydı, kamera kaydım da mevcut ama ön kamera olduğu için olay anı gözükmüyor maalesef
Anladım hocam. O zaman siz haklı durumda gibi görünüyorsunuz.

Birkere BMW nin yola çıkış açısı bile ofsayt
Yani endirek sağa döneceğim yola ben o şekilde paralel bir dönüş almazdım daha açılı girerdim.
Bilmiyorum ben herzaman o şekilde yapıyorum bu tarz dönüşleri. Varsa öyle bir şansım

bmw arkadan çarpmış, o hatalı. Sizin dönüşünüzü bekleyip dönmeliydi.

Direkt konuya girip geçmiş olsun demeyi unutmuşuz hocam,
en hafif masrafla atlatırsınız umarım.

oraya bir yeni çıta bide boyacıdan düzleştirdin mi tamamdır

Hocam öncelikle bu kadarla gelmiş geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla çift gidiş olan yollarda 2 araç yan yana sağa dönecekse öncelik sağdaki aracın hakkıdır. Yani bu durumda karşı taraf haklı durumda çünkü önce onun dönmesini bekleyip senin öyle geçmen lazımdı. (Ben böyle biliyorum belki doğru belki yanlış)

Kim carptiysa o hatali gibi bmw çarpmış gibi görünsede belkide o dönerken siz önden girdiniz trafik kurallarina bakmadan söylüyorum geçmiş olsun çözülmeyecek bisey değil

Geri
Üst Alt