Yağ bakımını erken yapmak

mehmet_50

Üye
İsim
mehmet
Araç
golf 7 1.4 TSİ
Yağ bakımına 1.400 km var daha 10 bin km olmadı. Yağdan yana sorunum yok ama filtreler uydurmaca bi marka. Bunun için erken değiştirmeye gerek var mı?

Yağ bakımına 1.400 km var daha 10 bin km olmadı. Yağdan yana sorunum yok ama filtreler uydurmaca bi marka. Bunun için erken değiştirmeye gerek var mı?
Filtreler sıkıntıysa değiştirin. Mann filtreleri kullanın.

Aynen şuan man aldım hepsini yağ lıqui, o bakımı yaparken mann bulamadığım için mecbur uydurmaca marka takmıştkm
Evet Liqui Moly çok güzel yağdır.

Mümkün olduğunca kısa sürede değiştirmeye çalışın.

Eğer çok sıkıştırıyorsanız evet ne kadar erken o kadar iyi ancak çok erkenin de pek bir anlamı yok şahsen normalde her15000km'de veya yılda bir değişilmesi tavsiye ediliyor servis tarafından, sakin kullanıyorsanız 15000 normal görülebilir ancak sıkıştırıyorsanız en iyisi 10000km'de bir değişmek. Yağ ısınıp soğudukça özelliğini kaybetmeye başlar, araç yatarken eğer yağ içinde çok fazla durusa motora zarar verir.

Eğer çok sıkıştırıyorsanız evet ne kadar erken o kadar iyi ancak çok erkenin de pek bir anlamı yok şahsen normalde her15000km'de veya yılda bir değişilmesi tavsiye ediliyor servis tarafından, sakin kullanıyorsanız 15000 normal görülebilir ancak sıkıştırıyorsanız en iyisi 10000km'de bir değişmek. Yağ ısınıp soğudukça özelliğini kaybetmeye başlar, araç yatarken eğer yağ içinde çok fazla durusa motora zarar verir.
Yani yerine göre sıkıştırıyorum yeiene göre sakin kullanıyorum açıkcası yağdan yana korkum yok lıqui var suan daha 8.500 gibi bir km yaptım. Ama filtreler sanayide satılan sıradan bir marka işte. Ama şuanda bu şekilde herşeyi aldım

Ekli dosyalar

• IMG_8347.jpeg
    IMG_8347.jpeg
    180.5 KB · Görüntüleme: 29
Trafikte kalma süreleri uzunsa (sürekli uzun yol yapan araç ile sıkışık trafikte çok kalan aracın aynı km yi farklı çalışma saatlerinde yapacağı gerçeği ile) ve tozlu ortama giriliyorsa (mesela toprak yollara) bakımın erkene alınması fayda sağlar.Temiz yağ ve filtre turbo başta olmak üzere motorun ömrünü arttırır bilindiği üzere

Aynı yağ ile 10 kez kızartılan patates mi 7 kez kızartılan patatesmi lezzetli olur

motor yağı kirlendikçe ve eskidikçe kalınlığı artar ve motor parçalarını etkili bir şekilde yağlayamaz bu nedenle aracınızla yokuş yukarı çıkarken ve yük taşırken aracın daha fazla zorlandığını hissedersiniz motorun zorlanması arttıkça yakıt tüketiminiz de artacaktır

7500-8000 km ideal bence trafikteki dur kalk bekleme kısmını ekleyince 9000 gibi oldu düşünelim

Yani yerine göre sıkıştırıyorum yeiene göre sakin kullanıyorum açıkcası yağdan yana korkum yok lıqui var suan daha 8.500 gibi bir km yaptım. Ama filtreler sanayide satılan sıradan bir marka işte. Ama şuanda bu şekilde herşeyi aldım
Hocam tek seferden bi şey olmaz ama düşündüğünüz gibi erken değiştirmekte fayda var. 10k değişim ideal hocam.

Aynı yağ ile 10 kez kızartılan patates mi 7 kez kızartılan patatesmi lezzetli olur

motor yağı kirlendikçe ve eskidikçe kalınlığı artar ve motor parçalarını etkili bir şekilde yağlayamaz bu nedenle aracınızla yokuş yukarı çıkarken ve yük taşırken aracın daha fazla zorlandığını hissedersiniz motorun zorlanması arttıkça yakıt tüketiminiz de artacaktır

7500-8000 km ideal bence trafikteki dur kalk bekleme kısmını ekleyince 9000 gibi oldu düşünelim
Evet muhtemelen bu hafta değiştireceğim

Aynen şuan man aldım hepsini yağ lıqui, o bakımı yaparken mann bulamadığım için mecbur uydurmaca marka takmıştkm
(Karter tapası ve tapa pulu) temin ettiniz mi.?

Sanayiden alacağınızdan daha uyguna veya aynı fiyata yetkili servisten temin edebilirsiniz.,

Yağ değişimi yapacağınız yerin pislik içindeki dükkanda sağda solda her yerde gezen (yağ hunisi) ile yeni yağ dolumu yapmalarına müsade etmeyiniz. Kendinize 1 milyoncularda satılanlardan bir huni temin etmenizi öneririm.

Sanayiden alacağınızdan daha uyguna veya aynı fiyata yetkili servisten temin edebilirsiniz.,

Yağ değişimi yapacağınız yerin pislik içindeki dükkanda sağda solda her yerde gezen (yağ hunisi) ile yeni yağ dolumu yapmalarına müsade etmeyiniz. Kendinize 1 milyoncularda satılanlardan bir huni temin etmenizi öneririm.
tapa ve pul almadım acıkcası. Huniyi ise alacağım

Eski bir aracımın yağ değişimini yaptırdıktan sonra, araca bindim gideceğim, debriyaja bastığım an pedal ayağımın altından kaydı gitti. Kısa süreli şok... Her yer yağ kir içinde olduğundan ayağımın altı yağ olmuş.

Başka yerde, yine aynı araçla alt takımda ses problemi yaşıyorum. Usta elemanları çağırdı sallayın dedi, açık kapıdan eleman elini sokup direk ve tavan birleşiminden destek alarak sallamış aracı. Kocaman el izini günler sonra farketmiştim.

Aracın dış kaportasındaki kirlenmeyi söylemeye bile gerek yok. Tampon ve çamurluk kenarlarında her yerde el izleri...

Yağdan kirden görünmeyen bir bez var hele, elinde görürsem silme dursun kirli kalsın orası diyorum.

Lift kiralama & self servis bakım her şehirde yaygınlaşır umarım önümüzdeki yıllarda. Yağ değişimi vb basit işleri ben kendim daha özenli yapacağıma eminim.

Geri
Üst Alt