ben bütün arabalarımı 7500 e gelince yaptımYağ bakımına 1.400 km var daha 10 bin km olmadı. Yağdan yana sorunum yok ama filtreler uydurmaca bi marka. Bunun için erken değiştirmeye gerek var mı?
Filtreler sıkıntıysa değiştirin. Mann filtreleri kullanın.Yağ bakımına 1.400 km var daha 10 bin km olmadı. Yağdan yana sorunum yok ama filtreler uydurmaca bi marka. Bunun için erken değiştirmeye gerek var mı?
Aynen şuan man aldım hepsini yağ lıqui, o bakımı yaparken mann bulamadığım için mecbur uydurmaca marka takmıştkmFiltreler sıkıntıysa değiştirin. Mann filtreleri kullanın.
Evet Liqui Moly çok güzel yağdır.Aynen şuan man aldım hepsini yağ lıqui, o bakımı yaparken mann bulamadığım için mecbur uydurmaca marka takmıştkm
Mesela ne gibi?ben bütün arabalarımı 7500 e gelince yaptım
çokta faydasını gördüm
Eğer çok sıkıştırıyorsanız evet ne kadar erken o kadar iyi ancak çok erkenin de pek bir anlamı yok şahsen normalde her15000km'de veya yılda bir değişilmesi tavsiye ediliyor servis tarafından, sakin kullanıyorsanız 15000 normal görülebilir ancak sıkıştırıyorsanız en iyisi 10000km'de bir değişmek. Yağ ısınıp soğudukça özelliğini kaybetmeye başlar, araç yatarken eğer yağ içinde çok fazla durusa motora zarar verir.Mesela ne gibi?
Yani yerine göre sıkıştırıyorum yeiene göre sakin kullanıyorum açıkcası yağdan yana korkum yok lıqui var suan daha 8.500 gibi bir km yaptım. Ama filtreler sanayide satılan sıradan bir marka işte. Ama şuanda bu şekilde herşeyi aldımEğer çok sıkıştırıyorsanız evet ne kadar erken o kadar iyi ancak çok erkenin de pek bir anlamı yok şahsen normalde her15000km'de veya yılda bir değişilmesi tavsiye ediliyor servis tarafından, sakin kullanıyorsanız 15000 normal görülebilir ancak sıkıştırıyorsanız en iyisi 10000km'de bir değişmek. Yağ ısınıp soğudukça özelliğini kaybetmeye başlar, araç yatarken eğer yağ içinde çok fazla durusa motora zarar verir.
Aynı yağ ile 10 kez kızartılan patates mi 7 kez kızartılan patatesmi lezzetli olurMesela ne gibi?
Hocam tek seferden bi şey olmaz ama düşündüğünüz gibi erken değiştirmekte fayda var. 10k değişim ideal hocam.Yani yerine göre sıkıştırıyorum yeiene göre sakin kullanıyorum açıkcası yağdan yana korkum yok lıqui var suan daha 8.500 gibi bir km yaptım. Ama filtreler sanayide satılan sıradan bir marka işte. Ama şuanda bu şekilde herşeyi aldım
Evet muhtemelen bu hafta değiştireceğimAynı yağ ile 10 kez kızartılan patates mi 7 kez kızartılan patatesmi lezzetli olur
motor yağı kirlendikçe ve eskidikçe kalınlığı artar ve motor parçalarını etkili bir şekilde yağlayamaz bu nedenle aracınızla yokuş yukarı çıkarken ve yük taşırken aracın daha fazla zorlandığını hissedersiniz motorun zorlanması arttıkça yakıt tüketiminiz de artacaktır
7500-8000 km ideal bence trafikteki dur kalk bekleme kısmını ekleyince 9000 gibi oldu düşünelim
(Karter tapası ve tapa pulu) temin ettiniz mi.?Aynen şuan man aldım hepsini yağ lıqui, o bakımı yaparken mann bulamadığım için mecbur uydurmaca marka takmıştkm
tapa ve pul almadım acıkcası. Huniyi ise alacağım(Karter tapası ve tapa pulu) temin ettiniz mi.?
Sanayiden alacağınızdan daha uyguna veya aynı fiyata yetkili servisten temin edebilirsiniz.,
Yağ değişimi yapacağınız yerin pislik içindeki dükkanda sağda solda her yerde gezen (yağ hunisi) ile yeni yağ dolumu yapmalarına müsade etmeyiniz. Kendinize 1 milyoncularda satılanlardan bir huni temin etmenizi öneririm.
Eski bir aracımın yağ değişimini yaptırdıktan sonra, araca bindim gideceğim, debriyaja bastığım an pedal ayağımın altından kaydı gitti. Kısa süreli şok... Her yer yağ kir içinde olduğundan ayağımın altı yağ olmuş.(Karter tapası ve tapa pulu) temin ettiniz mi.?
Sanayiden alacağınızdan daha uyguna veya aynı fiyata yetkili servisten temin edebilirsiniz.,
Yağ değişimi yapacağınız yerin pislik içindeki dükkanda sağda solda her yerde gezen (yağ hunisi) ile yeni yağ dolumu yapmalarına müsade etmeyiniz. Kendinize 1 milyoncularda satılanlardan bir huni temin etmenizi öneririm.