ahmetkoc90
Yeni Üye
- İsim
- Ahmet
- Araç
- VW Polo Comfortline 1.0 TSI DSG 2018
Merhaba.Merhabalar,
Geçenlerde bi yerde okudum. Mevcut olarak araca bağlı olan geri görüş kamerasını dashcam olarak kullanan uygulamalar varmış.
Navmii AI dashcam diye bir uygulama gördüm ancak deneme fırsatım olmadı.
Bununla ilgili bir tecrübesi veya bilgisi olan varsa bizi de aydınlatsa ne güzel olur
Ekli dosyayı görüntüle 79776
Hocam XDA diye yabancı bir forum var orada okumuştum, biraz ararsam entry de bulabilirim ama şu an bulamadım.Merhaba.
Nereden okudunuz?
Muhtemelen aracın geri görüş kamerası değildir.
Elinizdeki verileri öncesinde verirseniz sonuca daha kolay ulaşılır. Aksi halde orijinal geri görüş kamerasına kayıt özelliği ekleme olabilir mi durumunu sormuş gibi olursunuz.Hocam XDA diye yabancı bir forum var orada okumuştum, biraz ararsam entry de bulabilirim ama şu an bulamadım.
TS10 model çin malı bir multimedya ile birlikte gelen sıradan bir balıkgöz kamera. Aracın orijinal bir kamerası değil.
Ekli dosyayı görüntüle 79777
Ayni camera dan arkadasimin aracinda var gayet guzel calsiyor ekstra tesisat cekmeye de gerek yok normal dascam ler gibi cakmakliktan yada sigorta dan elektrik almaya da gerek yok ayni ustu lambada n palettin icinden cikan soketle baglanti yapiliyor guzel calisiyor montaji kolayCevaplar için çok teşekkürler.
Ancak normal dashcamler bana estetik olarak biraz itici geliyor.
Aşağıdaki linktekine benzer bir cihaz daha şık olabilir diye düşünüyorum ama yurtdışı ürünü olduğu için güvenemiyorum.
Uyumluluğu konusunda da şüphelerim var açıkçası. Kullanan biri olsa ve deneyimlerini paylaşsa çok güzel olur.
https://fitcamx.com/products/fitcamx-dash-cam-for-volkswagen-tiguan
Ekli dosyayı görüntüle 79830
DDPA son zamanlarda benim de dikkatimi çekiyor. Tabi Viofo da bilinen iyi markalardan.Bu bence sonradan takılan aliexpress malı ürünlere falan entegre olabilir ancak.
Orijinal sistemlerin kameralarına erişim yapıp aynı zamanda kayıt yapacak yetkiye ve modülasyona sahip olacaklarını sanmıyorum.
En iyisi ön-arka güvenlik kamerası alıp geçmek.
Ben Viofo kullanıyorum, dün diğer araç için DDPAI N5 Dual diye bir model sipariş ettim, obdye bağlanıyor, radar hareket sensörü vs eklenebiliyor. Geldiğinde detayları paylaşabilirim, yardımcı olması açısından.
Hocam peki araya bir kablo çoklayıcı takılıyor dikiz aynasının elektriğinden, bu durum aynanın çalışmasında elektriksel açıdan bir yetersizlik oluşturur mu, yani beslemeyi 2 ye bölüp çoğaltmış oluyoruz.Ayni camera dan arkadasimin aracinda var gayet guzel calsiyor ekstra tesisat cekmeye de gerek yok normal dascam ler gibi cakmakliktan yada sigorta dan elektrik almaya da gerek yok ayni ustu lambada n palettin icinden cikan soketle baglanti yapiliyor guzel calisiyor montaji kolay
Tabii .DDPA son zamanlarda benim de dikkatimi çekiyor. Tabi Viofo da bilinen iyi markalardan.
Ürününüz gelip deneyince ufak kıyas yorumunuzu beklerim.