DashCam Olarak Geri Görüş Kamerasını Kullanmak

ahmetkoc90

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Araç
VW Polo Comfortline 1.0 TSI DSG 2018
Merhabalar,
Geçenlerde bi yerde okudum. Mevcut olarak araca bağlı olan geri görüş kamerasını dashcam olarak kullanan uygulamalar varmış.
Navmii AI dashcam diye bir uygulama gördüm ancak deneme fırsatım olmadı.
Bununla ilgili bir tecrübesi veya bilgisi olan varsa bizi de aydınlatsa ne güzel olur :)

1732214721152.png

Merhabalar,
Geçenlerde bi yerde okudum. Mevcut olarak araca bağlı olan geri görüş kamerasını dashcam olarak kullanan uygulamalar varmış.
Navmii AI dashcam diye bir uygulama gördüm ancak deneme fırsatım olmadı.
Bununla ilgili bir tecrübesi veya bilgisi olan varsa bizi de aydınlatsa ne güzel olur :)

Ekli dosyayı görüntüle 79776
Merhaba.
Nereden okudunuz?
Muhtemelen aracın geri görüş kamerası değildir.

Merhaba.
Nereden okudunuz?
Muhtemelen aracın geri görüş kamerası değildir.
Hocam XDA diye yabancı bir forum var orada okumuştum, biraz ararsam entry de bulabilirim ama şu an bulamadım.

TS10 model çin malı bir multimedya ile birlikte gelen sıradan bir balıkgöz kamera. Aracın orijinal bir kamerası değil.

1732216432540.png

Hocam XDA diye yabancı bir forum var orada okumuştum, biraz ararsam entry de bulabilirim ama şu an bulamadım.

TS10 model çin malı bir multimedya ile birlikte gelen sıradan bir balıkgöz kamera. Aracın orijinal bir kamerası değil.

Ekli dosyayı görüntüle 79777
Elinizdeki verileri öncesinde verirseniz sonuca daha kolay ulaşılır. Aksi halde orijinal geri görüş kamerasına kayıt özelliği ekleme olabilir mi durumunu sormuş gibi olursunuz.

Bahsettiğiniz program görünüşe göre aracınızın multimedyası tarafından destekleniyorsa ve Universal bir geri görüş kameranız varsa ve uygulama bunu vaad ediyorsa olma durumu yüksek.

Verimli ya da kullanışlı olup olmama durumunu denemek gerekiyor. Bunu da ancak sonradan takılan aynı işlemcili multimedyaya sahip kullanıcılar net sonuç verebilir.

İmkan varsa ayrı bir araç kamerası almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Ben de ufak bir cahilliğimi anlatayım.

Android Autoyu telefonun ekranını olduğu gibi aracın ekranına yansıtıyor ve her uygulama çalışıyor sanıyordum.
Öyle bir araca sahip olunca sadece sınırlı uygulama kullanılabildiğini görünce şok olmuştum :)

Bu bence sonradan takılan aliexpress malı ürünlere falan entegre olabilir ancak.
Orijinal sistemlerin kameralarına erişim yapıp aynı zamanda kayıt yapacak yetkiye ve modülasyona sahip olacaklarını sanmıyorum.
En iyisi ön-arka güvenlik kamerası alıp geçmek.
Ben Viofo kullanıyorum, dün diğer araç için DDPAI N5 Dual diye bir model sipariş ettim, obdye bağlanıyor, radar hareket sensörü vs eklenebiliyor. Geldiğinde detayları paylaşabilirim, yardımcı olması açısından.

VW de dediginiz islemin olmasi mumku degil
Iyibir dashcam alip montajini yapmaniz on ve arka icin orjinal vw urunleri de var direk elektrige baglanan
Asagida ki ornek kameranin vw icin olani mesela

Ekli dosyalar

• IMG_1930.jpeg
    IMG_1930.jpeg
    62.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_1929.jpeg
    IMG_1929.jpeg
    712.5 KB · Görüntüleme: 12
Cevaplar için çok teşekkürler.

Ancak normal dashcamler bana estetik olarak biraz itici geliyor.

Aşağıdaki linktekine benzer bir cihaz daha şık olabilir diye düşünüyorum ama yurtdışı ürünü olduğu için güvenemiyorum.
Uyumluluğu konusunda da şüphelerim var açıkçası. Kullanan biri olsa ve deneyimlerini paylaşsa çok güzel olur.

https://fitcamx.com/products/fitcamx-dash-cam-for-volkswagen-tiguan

1732381356367.png

Cevaplar için çok teşekkürler.

Ancak normal dashcamler bana estetik olarak biraz itici geliyor.

Aşağıdaki linktekine benzer bir cihaz daha şık olabilir diye düşünüyorum ama yurtdışı ürünü olduğu için güvenemiyorum.
Uyumluluğu konusunda da şüphelerim var açıkçası. Kullanan biri olsa ve deneyimlerini paylaşsa çok güzel olur.

https://fitcamx.com/products/fitcamx-dash-cam-for-volkswagen-tiguan

Ekli dosyayı görüntüle 79830
Ayni camera dan arkadasimin aracinda var gayet guzel calsiyor ekstra tesisat cekmeye de gerek yok normal dascam ler gibi cakmakliktan yada sigorta dan elektrik almaya da gerek yok ayni ustu lambada n palettin icinden cikan soketle baglanti yapiliyor guzel calisiyor montaji kolay

Bu bence sonradan takılan aliexpress malı ürünlere falan entegre olabilir ancak.
Orijinal sistemlerin kameralarına erişim yapıp aynı zamanda kayıt yapacak yetkiye ve modülasyona sahip olacaklarını sanmıyorum.
En iyisi ön-arka güvenlik kamerası alıp geçmek.
Ben Viofo kullanıyorum, dün diğer araç için DDPAI N5 Dual diye bir model sipariş ettim, obdye bağlanıyor, radar hareket sensörü vs eklenebiliyor. Geldiğinde detayları paylaşabilirim, yardımcı olması açısından.
DDPA son zamanlarda benim de dikkatimi çekiyor. Tabi Viofo da bilinen iyi markalardan.

Ürününüz gelip deneyince ufak kıyas yorumunuzu beklerim.😊

Ayni camera dan arkadasimin aracinda var gayet guzel calsiyor ekstra tesisat cekmeye de gerek yok normal dascam ler gibi cakmakliktan yada sigorta dan elektrik almaya da gerek yok ayni ustu lambada n palettin icinden cikan soketle baglanti yapiliyor guzel calisiyor montaji kolay
Hocam peki araya bir kablo çoklayıcı takılıyor dikiz aynasının elektriğinden, bu durum aynanın çalışmasında elektriksel açıdan bir yetersizlik oluşturur mu, yani beslemeyi 2 ye bölüp çoğaltmış oluyoruz.

Ben de Fitcamx almayı düşünüyodum, tesisata ara kablo vs eklemeyim, belki elektrik beslemesinde vs sıkıntı olur diye düz standart ürünlerden aldım.

Dip not: Elektrikten pek anlamıyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

DDPA son zamanlarda benim de dikkatimi çekiyor. Tabi Viofo da bilinen iyi markalardan.

Ürününüz gelip deneyince ufak kıyas yorumunuzu beklerim.😊
Tabii .
Ben Viofo dan uygulaması haricinde çok memnunum. Online olarak video aktarımı çok uzun sürüyor çünkü.
DDPAI yı Serhat İnci nin YT kanalında gördüm, oradan yola çıkarak sipariş ettim.
Test ettiğim de bir kıyaslama fotoğraflı olarak yaparım.

Geri
Üst Alt