vwgolff
Yeni Üye
Abiler merhabalar sorum biraz garip gelebilir size ama autohold kullanmadan direkt yokuş kalkış desteği ile GOLF8.5 impression aracımı kullanabilir miyim ?Çok dik olmayan yokuşlarda kaymamak adına soruyorum
peki debriyajın kavramasını almadan kalkmak araca zarar verir mi ?hocam auto hold kullanabilirsin yokuşlarda, 2 aydır kullanıyorum aracı alıştığın zaman bulunmaz nimet olduğunu anlıyorsun. Çok kullanışlı gerçekten.
Onun dışında yokuş kalkış desteği yok araçta auto hold kapalıysa yokuşta kayar, sen debriyajın kavramasını aldığın için kaymıyordur araç, diğer manuel araçlarda da aynı şekilde kavramayı alırsan kaymaz.
hocam onun daha gelişmişi, yokuş kalkış olan araçlarda araç boştayken freni bırakırsan 3-4 saniye aracı tutar sonra aracı serbest bırakır. Auto hold sen gaz verene kadar aracı sabit tutar, istediğin kadar bekleyebilirsin.Auto hold aynı zamanda yokuş kalkış desteği görevi de görmüyor mu ?
Evet hocam ona kavramayı almak deniyor kavramayı alarak aracın geri kaymasını önlüyorsun. Bir zararı var mı bilmiyorum ama sanmıyorum pek olacağını. Ama benim demek istediğim auto holda biraz alışırsanız kavramayla vs hiç uğraşmanıza gerek kalmıyorpeki debriyajın kavramasını almadan kalkmak araca zarar verir mi ?
Benim de üç hafta oldu alışmaya çalışıyorum. Ama ilk başka sormak istediğim soruyu siz anladınız autohold kapalıyken ayağımı debriyajın en üstünde tutarak kalktığımda araç zerre kaymıyor en dik yokuşta bile işte buna debriyaj kavramasını alma deniliyor herhalde
Aslında Autohold ile kalkıyordum fakat bir iki kez bırakmadı aracı stıp ettim o yüzden kullanasım gelmediEvet hocam ona kavramayı almak deniyor kavramayı alarak aracın geri kaymasını önlüyorsun. Bir zararı var mı bilmiyorum ama sanmıyorum pek olacağını. Ama benim demek istediğim auto holda biraz alışırsanız kavramayla vs hiç uğraşmanıza gerek kalmıyor
ilk kullanırken bende de öyle olmuştu hocam alışması zor biraz, ama alışınca çok kullanışlı ve konforlu. Yine de siz bilirsiniz tabii ama denemeye değer benceAslında Autohold ile kalkıyordum fakat bir iki kez bırakmadı aracı stıp ettim o yüzden kullanasım gelmedi
Kullanım sıklığınız arttkça alışırsınız.Aslında Autohold ile kalkıyordum fakat bir iki kez bırakmadı aracı stıp ettim o yüzden kullanasım gelmedi
Evet hocam ona kavramayı almak deniyor kavramayı alarak aracın geri kaymasını önlüyorsun. Bir zararı var mı bilmiyorum ama sanmıyorum pek olacağını. Ama benim demek istediğim auto holda biraz alışırsanız kavramayla vs hiç uğraşmanıza gerek kalmıyorM