Golf 7 şifreli bijon açma?

mehmet_50

Üye
İsim
mehmet
Araç
golf 7 1.4 TSİ
Arkadaşlar S.a bugün aracımın sol ön tekri söktüm. Sağ ön tekeri sökmeye gelince şifreli bijonjn anatarı açmadı, öyle bir sıkmışki adam bijonu anahtarı bozoldu. Açamıyorum, zarar vermeden nasıl çıkartabilirim?

Tekrar edelim !

Şifreli bijon
Havalı tabancayla SIKILMAZ / SÖKÜLMEZ.

manuel sekilde istavroz (+) bijon anahtarıyla elle sökülür / takılır.

Diger normal bijonların sıkma ayarının 2/3 kadar sıkma torku uygulanır.

Aksi taktirde bende oldugu gibi 4 tekerden birindeki şifreli bijon dişi kırılır pert olur.

Benim 3 tekerde sifreli bijon var , 4. Tekerde şifreli bijon iptal edilip normal bijon taktık.

Arkadaşlar S.a bugün aracımın sol ön tekri söktüm. Sağ ön tekeri sökmeye gelince şifreli bijonjn anatarı açmadı, öyle bir sıkmışki adam bijonu anahtarı bozoldu. Açamıyorum, zarar vermeden nasıl çıkartabilirim?
Kendin çıkarmak istiyorsan kaynak yaparak çıkarabilirsin biraz riskli, tabiki batarya kutup başını çıkarmalısın . lastikçiye götür onlar yuvaya demir yerleştirip çıkarıyorlar ve ya onlarda kaynak yaparak çıkarıyor

Tekrar edelim !

Şifreli bijon
Havalı tabancayla SIKILMAZ / SÖKÜLMEZ.

manuel sekilde istavroz (+) bijon anahtarıyla elle sökülür / takılır.

Diger normal bijonların sıkma ayarının 2/3 kadar sıkma torku uygulanır.

Aksi taktirde bende oldugu gibi 4 tekerden birindeki şifreli bijon dişi kırılır pert olur.

Benim 3 tekerde sifreli bijon var , 4. Tekerde şifreli bijon iptal edilip normal bijon taktık.

Kırılan nasıl söküldü peki ? Kaynak yapıp çıkarıldığını görmüştüm ama aracın aküsü sökülmeli falan deniyordu.

Şifreli bijon mantığını zaten kabullenemedim bir türlü.

Hırsız ayaküstü 4 jantı ya da tekini yürütecek kadar cesursa zaten aracın camını indirir bagajı da içeriden açar şifreli bijonu da alır pekala...

Her lastik değişiminde şimdi patlayacak, şimdi sıyaracak korkusu jantların çalınma korkusundan daha büyüktür...

Benim tombul yanak 15" lyon u çalıp napsınlar... Bari midline plus a şifreli bijon koymasalardı da ilk defa sevinseydik iyiki yok diye...

Kırılan nasıl söküldü peki ? Kaynak yapıp çıkarıldığını görmüştüm ama aracın aküsü sökülmeli falan deniyordu.

Şifreli bijon mantığını zaten kabullenemedim bir türlü.

Hırsız ayaküstü 4 jantı ya da tekini yürütecek kadar cesursa zaten aracın camını indirir bagajı da içeriden açar şifreli bijonu da alır pekala...

Her lastik değişiminde şimdi patlayacak, şimdi sıyaracak korkusu jantların çalınma korkusundan daha büyüktür...

Benim tombul yanak 15" lyon u çalıp napsınlar... Bari midline plus a şifreli bijon koymasalardı da ilk defa sevinseydik iyiki yok diye...

Tornaya/ tornacıya ihtiyaç olmadı

Sifreli bijonun tek tırnak kısmı kırıldı

Bi sekilde söküldü

şifre modeli sınırlı sayıda, uygun modeli bulup söktürebilirsiniz

Ben, bir gün böyle bir sorun yaşanabileceğini düşünerek,

4 tane normal şifresiz bijon, 4 tane de şifresiz bijon kapağı alıp taktım, kafam rahat.

.

Son düzenleme:
Geçen hafta yeni aldığım araca kışlık lastik değiştirirken şifreli bijonun olmaması şokunu yaşamış biri olarak iki seçenek var. Ya bir frenciye ya da kaynakçıya gideceksiniz. Kaynak işin zor ve maliyetli çözümü. Frenci ona uygun lokmayı çekiçle vurarak geçirdi ve bijon anahtarı ile çevirerek söktü. Bunun için 400₺ ücret aldı. Daha sonra 4 adet yeni bijon aldım 4x75₺, 4 adet de bijon kapağı 4x7,5₺ toplam 730₺ ödeyerek şifresize çevirdim. Parasını geçtim soğukta oradan oraya gitmek daha çok yordu

Sifreli bijon seti ihtiyac olursa elimde mevcut 1.500 tl

İstanbul Mecidiyekoy

Geçen hafta yeni aldığım araca kışlık lastik değiştirirken şifreli bijonun olmaması şokunu yaşamış biri olarak iki seçenek var. Ya bir frenciye ya da kaynakçıya gideceksiniz. Kaynak işin zor ve maliyetli çözümü. Frenci ona uygun lokmayı çekiçle vurarak geçirdi ve bijon anahtarı ile çevirerek söktü. Bunun için 400₺ ücret aldı. Daha sonra 4 adet yeni bijon aldım 4x75₺, 4 adet de bijon kapağı 4x7,5₺ toplam 730₺ ödeyerek şifresize çevirdim. Parasını geçtim soğukta oradan oraya gitmek daha çok yordu
Evet hallettim bende kaynakcıda ama kaynak yapmadı farklı bi yolla açtı. Saçmalık tamamen bu şifrli bijon olayı. Allahtan yolda falan kalmadım. Bende tamamen normal bijona çevirdim

Geri
Üst Alt