81 İlde Denetimlerin Sıklaşması

Atesci

Üye
İsim
Umut
Herkese iyi forumlar dilerim

Yıl sonu geleneği olan, trafik denetimlerinin arttığı cezaların çok fazla sayıda yazıldığı bir dönemdeyiz.

Bugün kare + app plakadan dolayı trafikten men + 2647 tl para cezası kesildi. APP plakalar da mühürlüydü bunu da belirtmek isterim. 2024 tescilli 0 ve 2.el araçlarda durum daha farklı . Hem app plaka cezası + Qr kod olmadığı için 2647 tl ayrıyeten ceza yazılıyor. Benim araç 2024 sonrasıydı Güç bela 2.cezayı yazdırmadan kurtuldum.

Daha da tatsız olanı, Araca plakadan dolayı trafikten men verilmesine rağmen meni kaldırmak için cam filmlerini de söktürüyorlar fabrikasyon olmadığı için(ön camda film yok sadece yan taraflarda 1'er numara filmler var aracımda)

APP plaka kullanan forumdaşlarımın yıl sonuna kadar daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum tekrardan herkese iyi forumlar dilerim

yan cam filmine de mi laf yapıyorlar

yan cam filmine de mi laf yapıyorlar
Vallahi dostum geçen sene sattığım golfümde ön camda film vardı meni kaldırdım ancak satarken kaldırılmadığını öğrendik, Trafik tescile gidip meni kaldıracaktık (öndeki film aylar öncesinden sökülmüştü) adamlar yan camlar + en arka rezistansın da olduğu camı söktürmeden meni kaldırmadı. Mevzuat gereği yasakmış ancak app plakayla bağlantısını çözemedim camların...

On cam
On sag sol camlar yasak

On cam
On sag sol camlar yasak

Aracın meninin kaldırılması için en arka cam dahil sökülmesini istiyorlar. Yönetmeliğe göre görüşe engel yaratacak unsurlar cezaya tabii tutulsa da benim arka yolcu camıma ne hakla karışıyorlar gerçekten büyük tartışma konusu... Her zamanki klişe laflar bize silah tutulduğunu nereden görücez veya sizin aranan bir suçluyu taşımadığınız ne malum bahane şey gibidir herkeste bir tane bulunur misali :D :D

App plaka bence kare olduğu için daha çok sıkıntı çıkarmış. Bende düz app var herhangi bir konusu bile açılmadı. Tabi yoğun bölgelerde biraz ellenmiş araçta app kare olmasa da sıkıntı olur.

Yıl sonu geleneği olan, trafik denetimlerinin arttığı cezaların çok fazla sayıda yazıldığı bir dönemdeyiz.

Bugün kare + app plakadan dolayı trafikten men + 2647 tl para cezası kesildi. APP plakalar da mühürlüydü bunu da belirtmek isterim. 2024 tescilli 0 ve 2.el araçlarda durum daha farklı . Hem app plaka cezası + Qr kod olmadığı için 2647 tl ayrıyeten ceza yazılıyor. Benim araç 2024 sonrasıydı Güç bela 2.cezayı yazdırmadan kurtuldum.

Daha da tatsız olanı, Araca plakadan dolayı trafikten men verilmesine rağmen meni kaldırmak için cam filmlerini de söktürüyorlar fabrikasyon olmadığı için(ön camda film yok sadece yan taraflarda 1'er numara filmler var aracımda)

APP plaka kullanan forumdaşlarımın yıl sonuna kadar daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum tekrardan herkese iyi forumlar dilerim

Geçmiş olsun...

Benim evin balkon camın da da film var acaba ona da ceza keserlermi...

App plaka bence kare olduğu için daha çok sıkıntı çıkarmış. Bende düz app var herhangi bir konusu bile açılmadı. Tabi yoğun bölgelerde biraz ellenmiş araçta app kare olmasa da sıkıntı olur.
Hocam aslında araçta takılacak egzoz var,araç basık ancak hiçbirine takılmayıp sadece kare plakaya takıldılar pöfür pöfür üfleyen çift çıkış egzoz başlıklarını görmesine rağmen ses etmedi ancak plaka denetimi yaptıklarını söylediler

her dönem böyle saçma sapan bi neden tutturup ceza kesiyorlar millete e tabi para lazım devlete! dikkatli olun paranızı kaptırmayın boş yere 1-2 ay normal plakaları takın sonra app devam

Hocam aslında araçta takılacak egzoz var,araç basık ancak hiçbirine takılmayıp sadece kare plakaya takıldılar pöfür pöfür üfleyen çift çıkış egzoz başlıklarını görmesine rağmen ses etmedi ancak plaka denetimi yaptıklarını söylediler
Cunku her gun farkli bir denetim icin emir aliyorlar. Bir gun alkol, bir gun egzoz, bir gun cam filmi gibi. Ultra goze batacak bir olay olmadikca o gunku denetim disinda bir degisiklikle ilgilenmezler, kota doldurma sureleri uzar.

Geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum.

Geçmişte ön cam filmi var diye ceza yemiş ve meni kaldırmak için bütün cam filmlerini sökmek zorunda kalmıştım. Hatırladıkça canım sıkılıyor, meni kaldırırken ciddi üslup problemi olan polislerle muhatap olmuştum. Menin kaldırıldığına dair de herhangi bir belge vermiyorlar, kaldırıldı diyerek kapatıyorlar konuyu. Nasıl olsa kaldırıldı diyerek cam filmi yaptırsanız ve kaldırılmamış olsa yine mağdur olabilirsiniz. O sebeple başka bir trafik polisine de sorgulama yaptırmakta fayda var.

Herhangi bir sebepten trafikten men edilirseniz, araçta men sebebi olabilecek başka herhangi bir şey olduğu sürece meni kaldırmıyorlar.

Ön yasak, ön yan yasak, arkalar serbest gibi bir durum yok. Sağdan soldan duyulan ve aslı olmayan şeyler bunlar.
En önde yoksa polisler ses etmiyor ama bunun kanunda/yönetmelikte yeri yok. İstese arka camlar için de yazabilir, yine sökmek zorunda kalırsınız.

Geçmişte hangi camda olduğu fark etmeksizin herkese filmden ceza yazılmaya başlanmıştı ve RTE çıkıp insanları bu kadar mağdur etmeyelim demişti, onun üzerine duruldu cezalar. Fakat kanun/yönetmelikte bunu açıkça belirtmedikçe bazı memurlar tarafından suistimal edilebiliyor. Bu arada yasağın güvenlikle falan alakası yok, cam dağılıyormuş/dağılmıyormuş durumları da tamamen uydurma sebepler.

Geri
Üst Alt