81 İlde Denetimlerin Sıklaşması

App plaka, Amerikan park lambası çakması sinyallerin sabit yanması, yüksek sesli egzoz, araç içi görünmeyecek kadar koyu cam filmi ve ön cam filmine ceza yazılması uygun.

LED lamba denetimi yapılsa daha fazla ceza kesilir aslında.
Umarım en kısa zamanda halojen lamba yerine değiştirilmiş olan LED lamba denetimi yapılır da ciddi anlamda trafik rahatlar.

Arka cam filmi konusunda mevzuatı düzenlenebilir.
Men kaldırmada arka cam filmi sökme zorunluluğu durumunda düzeltme yapılmalı.
Bunun amacı sürüş güvenliği ise, yani arkayı dikiz aynasında göremiyor manasında sorun teşkil eder deniliyorsa, trafikte dikiz aynası olmayan panelvan, kamyonet , kamyon çokça çeşitli araç var. Ayrıca çoğu aracın arka camları karartılmış olarak gelmekte.
En önemlisi de cam filmi uygulayan işletmelerin olması..

Son düzenleme:

Eğer fabrikasyon karartılmış arka cam ve arka yan camlar serbestse , sonradan cam filmi ile aynı şey yapılabilir arka camları söktüremezler, iyi bir avukatla bu iş çözülür…!

Şu sıralar basıklığa çok denetim yapıyorlar. Coil olduğu için men yiyen çokça arkadaşım bulunuyor. İşin kötü yanı trafik şube müdürlükleri coili söktürmeden meni kaldırmıyor. İl Emniyet müdürlüğüne giderseniz işiniz biraz daha kolaylaşıyor.

Hep yasakmış yan camlarda dahil tabi ki sözde... Pandemi döneminde biraz esnetmişler ancak şu an demelerine göre cam filmleri ön camda değil tüm camlarda yasakmış...
E fabrikasyon karartmalı camlı araçlara ne yapacaklar o zaman. Çok saçmaymış, geçmiş olsun.

Herkese iyi forumlar dilerim

Yıl sonu geleneği olan, trafik denetimlerinin arttığı cezaların çok fazla sayıda yazıldığı bir dönemdeyiz.

Bugün kare + app plakadan dolayı trafikten men + 2647 tl para cezası kesildi. APP plakalar da mühürlüydü bunu da belirtmek isterim. 2024 tescilli 0 ve 2.el araçlarda durum daha farklı . Hem app plaka cezası + Qr kod olmadığı için 2647 tl ayrıyeten ceza yazılıyor. Benim araç 2024 sonrasıydı Güç bela 2.cezayı yazdırmadan kurtuldum.

Daha da tatsız olanı, Araca plakadan dolayı trafikten men verilmesine rağmen meni kaldırmak için cam filmlerini de söktürüyorlar fabrikasyon olmadığı için(ön camda film yok sadece yan taraflarda 1'er numara filmler var aracımda)

APP plaka kullanan forumdaşlarımın yıl sonuna kadar daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum tekrardan herkese iyi forumlar dilerim
Benim araçta plaka kare ama APP değil direkt noterden aldım sorun yaşatır mı

Geri
Üst Alt