Golf 8.5 az bilinen özellikler

Golf 7+7,5 da kapı açık kaldıysa
Araca gaz verdiginde araç kalkış yapamıyordu. Ayrıca emniyet kemeri takılı olması da zorunlu degildi

Golf 8,5 da emniyet kemerini takmadan araç kalkış yapamıyor . Bu herkeste böyle mi ?
Kalkış yapmak değil de emniyet kemeri takılı değilse elektronik park freni bırakmıyor kendini. Manuel olarak indirirseniz kemer takmadan hareket edebiliyorsunuz.

Kalkış yapmak değil de emniyet kemeri takılı değilse elektronik park freni bırakmıyor kendini. Manuel olarak indirirseniz kemer takmadan hareket edebiliyorsunuz.
Zorluklar+zahmetler+ engeller
Yani ......

Elektronik park frenini elle indiriceksem kızılcık sopası görünümlü karadüzen eski tip el frenini de indirirdim.

Emniyet kemerini takmazsan gitmem zorlaması .....

Yani güvenlik için düşünmüşler abi. Evet kısa mesafe için, belki arabanın yerini değiştireceksek, ileri geri yapacaksak falan kemer takmak gereksiz gelecek ama öyle durumlarda da artık kendimiz indiriverelim ne diyim 😅

Garaj kapısını açmak için iniyorum. Park frenini otomatik çekiyor.
Araca bindiğimde kemer takılı değilse araç gitmemek için direniyor.
Fakat bir kaç defa debriyaj gaz ile ısrar edersen araç yürüyor :)
Bende bir sıkıntı olur diye her seferinde emniyet kemerini tekrar takıyorum.
Güvenlik için yapılmış. Bence bir sıkıntı yok.

Silecek servis pozisyonunu deaktif hale getirdim. Ancak son stop ettirmelerimde 1 saniyelik silecek sesi gibi bir ses geliyor. Tam stopa bastıktan sonra oluyor bu. Silecekleri de servis poz. gelmiyor tabi deaktif olduğu için. Bu ses normal midir?

Son düzenleme:
Silecek servis pozisyonunu dedektif hale getirdim. Ancak son stop ettirmelerimde 1 saniyelik silecek sesi gibi bir ses geliyor. Tam stopa bastıktan sonra oluyor bu. Silecekleri de servis poz. gelmiyor tabi dedektif olduğu için. Bu normal midir?
Biraz detaylandirir mısınız

Hocam Golf 7’lerde de vardı bu, muhtemelen ondan bahsediyorsunuz, silecek lastikleri deforme olmasın, yıpranmasın, yapışmasın diye küçük bir hareket yapıp oynatıyor araç. Cama değen yüzünü ters yüz gibi bişeyler yapıyor. Normal bi durum, sıkıntı yapmayın.

Silecek servis pozisyonunu deaktif hale getirdim. Ancak son stop ettirmelerimde 1 saniyelik silecek sesi gibi bir ses geliyor. Tam stopa bastıktan sonra oluyor bu. Silecekleri de servis poz. gelmiyor tabi deaktif olduğu için. Bu ses normal midir?
Aracı stop eder etmez, silecek sürtme sesini andıran 1 saniyelik bir ses geliyor.

@golfstream35
Cevaplar aşağıda

Sileceklerin aşağı yukarı gelmesinin temel nedeni; silecek lastiklerin silme işlemini yaparken sağa ve sola yatarlar. Silecek kullanılmadığı zaman ise dik durmazlar ve bir tarafa yatık kalırlar. Uzun süre aynı tarafa yatık kalırsa lastiklerde çatlama ve sonuç olarak kopmalar başlar. Eşit bir şekilde yatık kalması ise lastiklerin ömürlerinin uzaması açısından fayda sağlar.

Bahsettiğiniz sileceğin konum değiştirmesi, silecek lastiğinin ömrü uzaması içindir. Sadece sağ değil, her iki silecek de konum değiştirir.
Rüzgar direnci ya da aerodinami amacıyla yapılan bir hareket değildir. Zaten silecek yapısı yeterince aerodinamiktir. Ayrıca ne görüş engellemesi, ne de hırsızlık önlemek için gizleme gibi bir durum değildir..

Silecek değişimi için servis konumuna alınması kullanma kılavuzunda yazar.

Bu ve buna benzer birçok akla takılan durumları kullanma kılavuzunda bulabilirsiniz.
Maalesef son zamanlarda açılan konular daha önce açılmış ya da kullanma kılavuzunda karşılığı olan konulardır.

Golf 7+7,5 da kapı açık kaldıysa
Araca gaz verdiginde araç kalkış yapamıyordu. Ayrıca emniyet kemeri takılı olması da zorunlu degildi

Golf 8,5 da emniyet kemerini takmadan araç kalkış yapamıyor . Bu herkeste böyle mi ?
Ben emniyet kemeri takmadan hareket edebiliyorum

Bende 8.5 impression var kemer takmadan debrajdan ayağımı çekerken el freni otomatik iniyor

İlginç !!
@Kartal1903 arkadaşa aldığımız impression 8,5 aracta kemer takmadan kalkış yapılamıyor ?

Menüden güvenlik ayarlarından bi ayarı mı varki ?
Bendede aynısı var emniyet kemeri takmadan kalkıyor bir yanlışınız olmasın debrajdan ayağı çekerken otomatik iniyor

Bu mevzu bende biraz değişik oluyor. İlk çalıştırdığımda kemeri takmadan park freni kendini bırakıyor ama örnek veriyorum alışveriş için çıkıyorum bir iki dakikalığına bir yere uğrayıp geri geliyorum o zaman kemeri takmadan park frenini bırakmıyor.

Geri
Üst Alt