Golf 8 Impression 16 inç'den 18 inç Janta Geçiş Önerileri

luka61

Yeni Üye
İsim
ahmet
Araç
golf
  1. 18" janta geçmeyi düşünüyorum konfor anlamında çok gözle görülür konfor farkı kaybeder miyim? aynı zamanda geçtikten sonra konfor için yay coil vb. yapmam gerekir mi ne önerirsiniz.
  2. Jant olarak piyasadaki replikalardan kullansam bi zararını görür müyüm, şehiriçi kullanıyorum genellikle? Orjinal bir ürün bulamadım yada orjinale yakın malzeme kalitesi olarak iyi gördüğünüz bir yer(arceo vb tam hakim değilim) veya marka var ise yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler

1) konfor ciddi düşüyor. Yay takarsanız daha da düşer.
2) replika jant şehir içi şehir dışı diye değerlendirmeyin. Canınızdan kıymetli değil. İkinci el çıkma veya msw gibi jantları tercih edebilirsiniz. Fiyatları replikadan çok farklı değil

1) konfor ciddi düşüyor. Yay takarsanız daha da düşer.
2) replika jant şehir içi şehir dışı diye değerlendirmeyin. Canınızdan kıymetli değil. İkinci el çıkma veya msw gibi jantları tercih edebilirsiniz. Fiyatları replikadan çok farklı değil
Hocam msw tarzı jantların standart replikadan hiçbir farkı yok. ince yanak söz konusu olduğunda orj olsa dahi yamulma kaçınılmaz oluyor...

Örnek;
WhatsApp Image 2024-11-30 at 16.28.43.jpeg

1. 18" janta geçmeyi düşünüyorum konfor anlamında çok gözle görülür konfor farkı kaybeder miyim? aynı zamanda geçtikten sonra konfor için yay coil vb. yapmam gerekir mi ne önerirsiniz.
  2. Jant olarak piyasadaki replikalardan kullansam bi zararını görür müyüm, şehiriçi kullanıyorum genellikle? Orjinal bir ürün bulamadım yada orjinale yakın malzeme kalitesi olarak iyi gördüğünüz bir yer(arceo vb tam hakim değilim) veya marka var ise yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler

16" e göre konfor kaybı olacaktır.

18" Takınca araçta hafif bir yükseklik olacağından spor yayla desteklemeniz gerekecektir. Spor yay konfor kaybını minimize edecektir. Coilover sistemde alçaltma oranınıza göre konfor kaybınız artacaktır.

Replika olarak bilindik markaları tercih etmenizi tavsiye ederim . Arıcıoğlu grubunun EMR markası adı altında sattığı jantlar genelde kormetal,elit whells(ew) gibi bilindik markalar oluyor bununla birlikte borbet,cms,mam markalarını tavsiye edebilirim.

Powcan(petlas),PDW,SHLK,Megatork gibi markalarda mikro çatlak yamulma ve balans tutmama gibi durumlar yaşanabiliyor. Üstteki opsiyonlar varken 2.planda olmasını tavsiye ederim

16" e göre konfor kaybı olacaktır.

18" Takınca araçta hafif bir yükseklik olacağından spor yayla desteklemeniz gerekecektir. Spor yay konfor kaybını minimize edecektir. Coilover sistemde alçaltma oranınıza göre konfor kaybınız artacaktır.

Replika olarak bilindik markaları tercih etmenizi tavsiye ederim . Arıcıoğlu grubunun EMR markası adı altında sattığı jantlar genelde kormetal,elit whells(ew) gibi bilindik markalar oluyor bununla birlikte borbet,cms,mam markalarını tavsiye edebilirim.

Powcan(petlas),PDW,SHLK,Megatork gibi markalarda mikro çatlak yamulma ve balans tutmama gibi durumlar yaşanabiliyor. Üstteki opsiyonlar varken 2.planda olmasını tavsiye ederim
Bilgi için teşekkürler. Arceo önerir misiniz o da sanırım aricioglu

Konfor olayı kişiden kişiye değişiyor. Birçoğu konforda çok büyük fark olmadığını söylüyor. Bir çok kişi ise farkın oldukça hissedilir olduğunu söylüyor. Fark kesinlikle hissedilecektir, ancak iyi yada kötü demek bence kişiye bağlı. Sonuçta lastik yanağı 2cm den fazla kısalacak. Esneme payı oldukça azalacak. Dönüşlerde, manevralarda araç sıkılaşacak daha az yatacak.

Bende yakın zamanda 16" dan 18" e geçmeyi planladım. Çok düşündüm 17" mi olsun diye. 17 hem konfor,gösteriş,güvenlik anlamında en ideali. 18" de gösteriş artarken jant güvenliği azalıyor. Jant yere çok yaklaşıyor ve gözden kaçan sert bir çukur kesinlikle jant'a kadar dokunacaktır. Bu yüzden 18" e geçiyorsanız gözünüz hep yolda olsun. Aksi takdirde 4-5 aya jantları elinize alabilirsiniz.

Ben hafta içi sürekli iş aracındayım sadece hafta sonları kendi aracımı kullanmaya fırsatım var bu yüzden 18" olsun zaten fazla kullanmayacağım dedim.

Ayrıca araçta spor şasi yoksa ve standartsa, 18 jant takınca araç biraz sırıtabilir. Çünkü incecik bir lastik ve kaporta ile arasında büyük bir boşluk kalacak.

Golf ölçülerindeki bir araca 17 inch görsel estetik anlamında idealdir, 18 biraz abartılı…

17" orjinal a4 jantı ?
17" borbet jant hangisi aracıma daha iyi olur ? gri renk golf8

tercih yorumlarınızı bekliyorum göz aşinalığınız vardır :)

Ekli dosyalar

• bbb.png
    bbb.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 25
  • 12321x.png
    12321x.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 25
17" orjinal a4 jantı ?

Orijinal jantın yeri her zaman bir başka tabiki ama bu 5 kol sanki minibüs jantı gibi. Eğer bu iki seçenek varsa elinizde borbet yakışır. Octaviacılar çok sever bu modeli.

Bulma şansınız varsa CMS25 yada MAM RS4 modellerine bir bakın derim.

17" orjinal a4 jantı ?

Bu ikisi arasında kesinlikle borbet. A4 jantı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi minibüsçülerin kullandığı jantları anımsattı.

Merhaba, 16'inch'ten 18'e geçtim. Konforda tabiki düşüş oluyor kasislerden geçerken hissettiriyor veya çukurda. Ben yay taktırmadım aracımı paylaşıyorum eski ve yeni halini bakabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken kasis ve çukurlara dikkat edeceksiniz. :) Ürünü nerden aldığımı merak ederseniz paylaşabilirim. 18 inch Golf R piano black Jant;
WhatsApp Image 2024-12-04 at 09.34.40.jpeg

Geri
Üst Alt