Golf 7 Araç İçine Su Alıyor

AbdulkadirDemiRR

Yeni Üye
İsim
Abdulkadir
Araç
Golf 7 1.4 TSİ
Merhaba arkadaşlar aracım 2015 Golf 7 Comfortline aracın içinde sadece şoför tarafında taban kısmından su alıyor arka tarafında veya diğer kısımlarda bir şey yok. Pedalların olduğu kısım kuru sadece orta tarafta sürekli bir ıslaklık mevcut 3 defa makineyle suyu çektirdim ama tekrar ıslanıyor. Araca kaportacı ve tamirci baktı fitiller sökülüp bakıldı ön taraftaki kanallar söküldü bakıldı altına bakıldı fakat herhangi bir problem görülmedi kanallar vs gayet normal ve temiz pedalların olduğu üst taraf kuru olduğu için kaloriferden kaynaklı değildir diye düşünüyoruz bu su nereden geliyor ? Yaklaşık 20 gündür bu şekilde. Daha önceden başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

Araç kaç model, ilk parti Golf 7 lerde, klima/kalorifer tesisatından kaynaklı paspaslara su akıtma durumu vardı.

Upvote 0
Araç kaç model, ilk parti Golf 7 lerde, klima/kalorifer tesisatından kaynaklı paspaslara su akıtma durumu vardı.
2015 model tamirci kaloriferde sıkıntı olmadığını düşünüyor. Göğüs tarafında bir sızıntı göremedik pedalların orda da bir problem göremedik.

Upvote 0
Arkadaşlar arka ayak bölümündeki havalandırmanın tesisatı nereden geçiyor tam olarak ?

Upvote 0
Selamlar, yağmur yağınca ıslanıyor ise kapı hoparlörünün etrafındaki yalıtım malzemesinden kapının içine dolup içeriye taşıyor da olabilir. Genelde arka kapı hoparlörlerinde oluyor ama bir öneri :)

Upvote 0
Bu durumla alakalı tam konu açacaktım, bu başlığı gördüm.
Öncelikle konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur.
Arkadaşlar benim araçta da şöyle bir durum olmuş. Bugün stepne havuzunda su birikintisi gördüm. Yağmur zannettim ama sonra baktım köpüklü su. Geçenlerde arabayı yıkatmıştım. Alttan davlumbaza doğru çok tuttu suyu arkadaş. Sanırım o zaman oldu.
Naçizane tavsiyem ara sıra özellikle yağmur ve yıkama sonrası kontrol edin su alabilecek olası bölgeleri.
İyi akşamlar herkese

Upvote 0
Bu durumla alakalı tam konu açacaktım, bu başlığı gördüm.
Öncelikle konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur.
Arkadaşlar benim araçta da şöyle bir durum olmuş. Bugün stepne havuzunda su birikintisi gördüm. Yağmur zannettim ama sonra baktım köpüklü su. Geçenlerde arabayı yıkatmıştım. Alttan davlumbaza doğru çok tuttu suyu arkadaş. Sanırım o zaman oldu.
Naçizane tavsiyem ara sıra özellikle yağmur ve yıkama sonrası kontrol edin su alabilecek olası bölgeleri.
İyi akşamlar herkese
Bagajdaki ıslaklık sorunu genelde stop altında tampon içindeki menfez sebebiyle oluyor. Ben de tamponu söküp o menfez çevresini yapıştırarak çözdüm. Bir de altta kalan sağda ve solda birer tapa var, onu çıkardım. Araçta sunroof varsa bi taraftaki tapa çıkıyor diye hatırlıyorum, soldaki tapayı çıkarmıştım, sağdaki çıkmamıştı sanki

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar aracım 2015 Golf 7 Comfortline aracın içinde sadece şoför tarafında taban kısmından su alıyor arka tarafında veya diğer kısımlarda bir şey yok. Pedalların olduğu kısım kuru sadece orta tarafta sürekli bir ıslaklık mevcut 3 defa makineyle suyu çektirdim ama tekrar ıslanıyor. Araca kaportacı ve tamirci baktı fitiller sökülüp bakıldı ön taraftaki kanallar söküldü bakıldı altına bakıldı fakat herhangi bir problem görülmedi kanallar vs gayet normal ve temiz pedalların olduğu üst taraf kuru olduğu için kaloriferden kaynaklı değildir diye düşünüyoruz bu su nereden geliyor ? Yaklaşık 20 gündür bu şekilde. Daha önceden başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?
Resim atarsanız tam olarak nerden aldığını daha kolay çözüm yorumları yazılabilir

Upvote 0
Resimde çember içerisine aldığım alanda ıslaklık mevcut ön veya arka tarafında herhangi bir ıslaklık yok.

Upvote 0
Su kaloriferden geliyorda çukur kısımda biriktigi için geliş yolunda ıslaklik yokken en alt seviyede ıslaklik oluyor olabilir mi acaba

Upvote 0

Su kaloriferden geliyorda çukur kısımda biriktigi için geliş yolunda ıslaklik yokken en alt seviyede ıslaklik oluyor olabilir mi acaba
bizde kaloriferden şüphelenmeye başladık fakat tamirci bu kadar ıslaklığın kaloriferden gelmeyeceğini gelse bile geliş yolunda illa belli edeceğini söylüyor henüz bir sonuca varamadık 😅

Upvote 0

Geri
Üst Alt