Golf 7 Araç İçine Su Alıyor

AbdulkadirDemiRR

Yeni Üye
İsim
Abdulkadir
Araç
Golf 7 1.4 TSİ
Merhaba arkadaşlar aracım 2015 Golf 7 Comfortline aracın içinde sadece şoför tarafında taban kısmından su alıyor arka tarafında veya diğer kısımlarda bir şey yok. Pedalların olduğu kısım kuru sadece orta tarafta sürekli bir ıslaklık mevcut 3 defa makineyle suyu çektirdim ama tekrar ıslanıyor. Araca kaportacı ve tamirci baktı fitiller sökülüp bakıldı ön taraftaki kanallar söküldü bakıldı altına bakıldı fakat herhangi bir problem görülmedi kanallar vs gayet normal ve temiz pedalların olduğu üst taraf kuru olduğu için kaloriferden kaynaklı değildir diye düşünüyoruz bu su nereden geliyor ? Yaklaşık 20 gündür bu şekilde. Daha önceden başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

Hocam, arka cam yıkamaya giden su borusu sol kapı eşiğindeki plastiğin alt iç tarafından gidiyor, arkadaşımın aracında benzeri bir ıslanma sorunu olmuştu, sorunun oradaki su borusundan kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı, naçizane tavsiyem oraya da bakmanız.

Upvote 0

HOCAM 2017 Golf 7.5 larda su alma şikayeti olan var mı? varsa nereye dikkat etmemiz gerekiyorsa giderleri vb yerleri şimdiden temizleyelim su aktıktan sonra keşke yapsaydık olmasın.
yoksa sadece golf 7 lerde mi oluyor.

Upvote 0
Hocam, arka cam yıkamaya giden su borusu sol kapı eşiğindeki plastiğin alt iç tarafından gidiyor, arkadaşımın aracında benzeri bir ıslanma sorunu olmuştu, sorunun oradaki su borusundan kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı, naçizane tavsiyem oraya da bakmanız.
Bende aynı şeyi düşünüyorum döşemeyi söküp bakacağım. teşekkürler

Upvote 0
HOCAM 2017 Golf 7.5 larda su alma şikayeti olan var mı? varsa nereye dikkat etmemiz gerekiyorsa giderleri vb yerleri şimdiden temizleyelim su aktıktan sonra keşke yapsaydık olmasın.
yoksa sadece golf 7 lerde mi oluyor.
Golf 7 veya 7,5 fark etmiyor araçta sunroof var ise kesinlikle oranın gider kanalları temizlenmeli ön camın alt tarafındaki gider kanalları temizlenmeli kapı ve cam fitilleri vs kontrol edilmeli davlumbaz içlerini arada bir kontrol edin kir çamur birikebiliyor, aracın altında tıpalar bulunuyor o tıpaların kontrol edilmesi gerekli, bagajda stepnenin altını da arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyin ve aracın üzerine su döküp ön çamurluk ve kapı arasında alt taraftan suyun kanaldan akışına bakın düzgün akıyor mu diye ve ön cam giderinde su birikimi olup olmadığına bakarak kanalların temiz olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Upvote 0
Aynı problemi yaşıyordum, aynı şekilde ıslanıyor buğu ve kokuya neden oluyordu, her yeri kontrol ettim su vs. bulamamıştım, serviste iç senkronizasyon motoru değişince düzeldi, kaçak vs. de bulamadılar.

Upvote 0
Aynı problemi yaşıyordum, aynı şekilde ıslanıyor buğu ve kokuya neden oluyordu, her yeri kontrol ettim su vs. bulamamıştım, serviste iç senkronizasyon motoru değişince düzeldi, kaçak vs. de bulamadılar.
Merhaba özelden yazabilir misiniz bir kaç sorum olacaktu

Upvote 0
Hocam sistem izin vermiyor yazmama.
Buradan sorayım o halde. Aracımın gider kanalları vs kontrol edildi fitiller vs de aynı şekilde bir şey bulunamadı. Islanan yer sizde de aynı şekilde miydi ve iç senkronizasyon dediğiniz parça ne tam olarak su sızıntısı nasıl oluyor ?

Upvote 0
Buradan sorayım o halde. Aracımın gider kanalları vs kontrol edildi fitiller vs de aynı şekilde bir şey bulunamadı. Islanan yer sizde de aynı şekilde miydi ve iç senkronizasyon dediğiniz parça ne tam olarak su sızıntısı nasıl oluyor ?
Hocam bende biraz daha yukarı doğru daha çok keçeleri ıslatıyordu, servise götürdüm ben kalorifer musluklarından şüphelenmiştim ancak bana iç senkronizasyon motorunun değişmesi gerektiğini söylediler. Bu parça, aracın klima için dışarıdaki değil içerideki havayı devirdaim etmesini sağlıyor. Parça değişti, problem çözüldü ancak neden sızıntı olduğuna ben de hakim değilim. Bu arızadan 4-5 ay sonra araç antifriz eksiltmeye başlamıştı klimayı açınca akıtıyordu yine götürdüm yine kaçak bulamadılar, kendi kendine kesildi. Ancak sizinki çok açıkta, kalorifer muslukları ıslatıyor olabilir, pedalların yanında bulunuyor.

Edit: İç senkronizasyon modunu nadiren kullanırım.

Upvote 0

Upvote 0

Geri
Üst Alt