Dizelde Opet mi shel mi?

Ugurcubuks

Üye
İsim
Uğur
Araç
Golf
Dizelde hangi yakıtı kullanıyorsunuz shell alıyorum uzun zamandır ama soğukta sanki arabanın geç çalışmasına sebep oluyor yarım depo opet aldım daha erken çalışıyor araç ilk marşta

dizelde shell

Dizelde hangi yakıtı kullanıyorsunuz shell alıyorum uzun zamandır ama soğukta sanki arabanın geç çalışmasına sebep oluyor yarım depo opet aldım daha erken çalışıyor araç ilk marşta
Bu durumu videolayabilir misiniz? Yani Shell alıp aynı koşullarda geç çalıştığını gösteren video ve OPET alıp aynı koşullarda erken çalıştığını gösteren video?

Shell V-Power Diesel

İlave olarak Shell Türkiye Petrolleri A.Ş şubelerinden,

(Mann, Mahle / Knecht, Hengst) gibi kaliteli bir markanın yakıt filtresi,

Her 2 yılda bir yakıt filtresi değişimi,

Her yakıt filtresi değişiminde filtre kazanının içinin temizlenmesi.

ben suana kadar 12 yıl golf 7 kullandım hep opetten aldım sorunsuz ve tam performans çalışıyor.

"S.çamayan at arpaya bulur kabahat" diye bir deyiş geldi aklıma.

Bir de shell'cilerin uydurması olabilir, "benzini şelden aklı kelden al" derler.;)
:D

Çok hassas arabam olmadığından o kadar seçici bir motorum da olmadı. Şu an TSI 1.2 105 DSG var. Shell, Opet, Petrol Ofisi, BP, TürkPetrol, Aytemiz vb. bir fark görmedim

Kötü yakıt yoktur; tankları bakımsız ,sahibi vurdumduymaz yada ahlaksız istasyon sahibi vardır.Tüm yakıtlar tüpraştan dağıtılır, firmalar katkı kattıkları iddiasıyla satış stratejisi uygular.

100k km nin %90 lık kısmını hep TOTAL den aldım (tdi)

Araba sıfır arıza ile yola devam ediyor.

Bu durumu videolayabilir misiniz? Yani Shell alıp aynı koşullarda geç çalıştığını gösteren video ve OPET alıp aynı koşullarda erken çalıştığını gösteren video?
Kime neyi kanıtlayayım ? Shell veya opet ofisiniz varsa video atarım

Benzin olayı ayrı, ama dizelde “hepsi aynı abi Tüpraştan alıyorlar” diyenleri boşverin. Google’da Türkiye’nin dizel ithalat rakamlarına bakın ondan sonra değerlendirelim.

Dizelde yakıt fark eder, çünkü yerli de olabilir, Rus, Hindistan, Yunanistan, İtalya vb ürünü de. Katkı da ayrıca etkilidir. Düzgün ve temiz bir yakıt ise, marka değiştirince hissedilen farklılık muhtemelen enjektörlerin trim işlemi bitince geçer. Tıpkı yağ değiştirince yağın yeniliğinin ses farkını markasına yormamız gibi yakıtın anlık farkını da olumlu olumsuz görebiliyoruz.

Evin yakınında Shell ve POnun kendi istasyonları var. Kampanya durumuna göre bu ikisinden alırım genelde. Arada Opet falan olabilir. Yazlığa gidince Bpet de alıyorum çevre esnafın da tercih ettiği bayiden. Bir farkını pek göremedim doğrusu. O da gayet iyi.

Kaçak ve pis yakıt falansa o iş çok başka.

Benzin olayı ayrı, ama dizelde “hepsi aynı abi Tüpraştan alıyorlar” diyenleri boşverin. Google’da Türkiye’nin dizel ithalat rakamlarına bakın ondan sonra değerlendirelim.

Dizelde yakıt fark eder, çünkü yerli de olabilir, Rus, Hindistan, Yunanistan, İtalya vb ürünü de. Katkı da ayrıca etkilidir. Düzgün ve temiz bir yakıt ise, marka değiştirince hissedilen farklılık muhtemelen enjektörlerin trim işlemi bitince geçer. Tıpkı yağ değiştirince yağın yeniliğinin ses farkını markasına yormamız gibi yakıtın anlık farkını da olumlu olumsuz görebiliyoruz.

Evin yakınında Shell ve POnun kendi istasyonları var. Kampanya durumuna göre bu ikisinden alırım genelde. Arada Opet falan olabilir. Yazlığa gidince Bpet de alıyorum çevre esnafın da tercih ettiği bayiden. Bir farkını pek göremedim doğrusu. O da gayet iyi.

İşlek yerlerden almaya çalışıyorum hocam bulunduğum yer çok soğuk yer sabahları biraz zorlanıyor araba -10 hava şuan cuma günü yarım depo opet aldım 2 gündür sanki zorlanmıyor araba çalışırken çözemedim gitti hocam

aynen bu nokta çok gözden kaçırılıyor. Bazı firmalar sattıkları dizel yakıtın çok büyük bir kısmını ithal getiriyor. Gelen yakıtın ne kadar normlar içinde olacağı testleri vs markanın iş süreçleri. Ne kadar dikkatli oluyor bilinmez..

Kime neyi kanıtlayayım ? Shell veya opet ofisiniz varsa video atarım
Kanıt ile alakalı bir durum yok.

OPET ofisi ya da Shell ofisi değildir o, Petrol ofisidir.

Shell alınca sabah geç çalışıyor , OPET alınca daha erken çalıştığından bahsetmişsiniz.
Yani OPET geç çalışmaya çözüm olduğunu bulmuşsunuz.
Ben de rica ettim bu iki durumu videoyabilir misiniz diye.. yani sizin de tecrübelerinizden faydalanabilsek fena olmaz..

Son düzenleme:

Peki ithal edilen dizel yakıt direkt bayilere mi dağıtılıyor herhangi bir işlem kontrolden geçmeden.Eğer öyle ise vah ki ne vah

Geri
Üst Alt