Yağ sızıntısı

skyline35

Üye
İsim
Erhan
Araç
Golf 6 1.6tdi manuel
Merhaba arkadaşlar
Golf 6 dizel aracımı bugün güzelce temizlendim motor koruma kapağını kaldırdım heryere göz atayım dedim tam olarak parçanın ne olduğunu bilmiyorum siyah kıkırdaklı borunun geldiği kelepçe gibi olan yerinde bağlantı noktasında yağlanma vardı herhangi bir işlem yapmam gerekir mi kaçak neden olmuştur? balata spreyi ile güzelce temizledim 1 hafta sonra tekrar kontrol edeceğim.

Ekli dosyalar

• IMG_20241214_125645.jpg
    IMG_20241214_125645.jpg
    113.3 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20241214_125641.jpg
    IMG_20241214_125641.jpg
    78.6 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20241214_125623.jpg
    IMG_20241214_125623.jpg
    90.2 KB · Görüntüleme: 30

Karter havalandırma dediğimiz PCV sisteminden gelen yağ buharı. Bende Golf 6 dizel araç kullanıyorum. Aynı durum söz konusu. Temizleyip kontrol etmeniz önemli miktarı tayin edebilmek için. Endişelenecek birşey yok aslında. Miktar çok artarsa külbütör kapak değişimi yapılabilir. Bende gittiği yere kadar gitsin diye bırakıyorum bu şekilde.
Bakımlarda araca fazla yağ konulmadığından emin olun. 4.6-4.7 maks tam olarak süzülmüş karter için bahsediyorum.
Ustalar genelde 5 litrelik bidonu boca ediyor.
Araç kaç yaşında kaç km de?

Upvote 0
Bendede çok vermeye başladı havalandırma hortumun içindeki oringi kalınlaştırdım kesti zamanla boşluk yapıyor..
Yağ buharının basıncı fazla en zayıf yerde orası ..
Soğutma sisteminde de genleşme kapağının o ringi kapa değiştirdim çözüldü sonra sanayide gezerken oraya da o ring buldum yedek tutuyorum.

Upvote 0
Bendede çok vermeye başladı havalandırma hortumun içindeki oringi kalınlaştırdım kesti zamanla boşluk yapıyor..
Yağ buharının basıncı fazla en zayıf yerde orası ..
Soğutma sisteminde de genleşme kapağının o ringi kapa değiştirdim çözüldü sonra sanayide gezerken oraya da o ring buldum yedek tutuyorum.
Havalandırma hortumunun içindeki o ring ebatları var mı sizde? hortum yerinden kolay çıkıyorsa yapalım aynı işlemi.

Upvote 0
Değiştirmekte fayda var.
Selamlar.

2013 tdi dsg aracımın yaklaşık 1 senedir turbo devreye girince lastik balansı bozukmuş gibi bir sarsıntı oluyordu. Tesadüfen plastik muhafazayı kaldırınca motorun arkasına gelen ve üstünden motora giren kısmında yağ sızıntısı gördüm.

Araştırmam sonucu hortumun yağ havalandırma hortumu olduğunu öğrendim. Servisle iletişime geçmemle parça siparişi vererek serviste değişimini sağladım. Aracım servis bakımlı olduğu için serviste değişdirttim. Tak-çıkar bi malzeme.

Örnek verecek olursam motor için burnumuz ile aynı görevi görmekte. Yani solunum problemi oluşuyor. Şimdi herhangi bi sıkıntı yok. Sakin kullanan birisi olarak gaza yüklenmek geliyor ister istemez.

Parça kodu 04L103493. 100 tl civarında bi parça.

Kontrol etmenizde fayda var.

Upvote 0
Havalandırma hortumunun içindeki o ring ebatları var mı sizde? hortum yerinden kolay çıkıyorsa yapalım aynı işlemi.
Ankara / Ostimde gezerken aklıma geldi araçtan söktüm 1199 sokakta 38 numara olabilir internetten baktım konum orası elinde her ebatta oring bulunan malzemeci var.. yağ havalandırma ve genleşme kabı için 1-2 tık kalın ürün aldım ostimde bulamayacağınız bir şey yok yapamayacakları işte yok yeterki vaktiniz olsun .. :)

Upvote 0
2013 1.6 TDI da neredeyse 6-7 yıldır buna yakın. O ring değişerek geçici çözüm olabilir ama takılan oring ler bir süre sonra bozulabileceği için tekrar kaçırabilir dediği için servis değiştirmedim.

Geçen yıl bu boru 1000 tl cıvarında idi serviste.

Her tarafı ıslatmıyor sadece terleme ise böyle de kullanabilirsiniz. Bende 160.000 km hala orijinali.

Mevcut boruyu söküp oringleri ters çevirirseniz bir süre sızıntı kesilmese de azalabilir.

Upvote 0
Karter havalandırma dediğimiz PCV sisteminden gelen yağ buharı. Bende Golf 6 dizel araç kullanıyorum. Aynı durum söz konusu. Temizleyip kontrol etmeniz önemli miktarı tayin edebilmek için. Endişelenecek birşey yok aslında. Miktar çok artarsa külbütör kapak değişimi yapılabilir. Bende gittiği yere kadar gitsin diye bırakıyorum bu şekilde.
Bakımlarda araca fazla yağ konulmadığından emin olun. 4.6-4.7 maks tam olarak süzülmüş karter için bahsediyorum.
Ustalar genelde 5 litrelik bidonu boca ediyor.
Araç kaç yaşında kaç km de?

2012 model 135bin km de
Sorma ya bu yağ doldurma işi sanayide gerçekten problem.
Adama diyorum 5lt tamamını boşaltma fazla geliyor 4.5 4.7 yeterli dedim
yok diyor biz öyle yapıyoruz.
Israr ediyorum koyma sen yinede
Sen bunu nerden çıkartıyorsun Kim söyledi internet ten mi duydun
Hayır dedim kullanım kitapçığında yazanı okuyorum ordan öğrendim
Onlar yağ filtresini hesap etmiyor diyor
Allahım deli olacam xD
Birde bunu yapan kendini vw uzmanı sanıyor kendisinde CC var dışarda bana onu gösteriyor

Upvote 0
O hortumu internetten kısa araştırma yaptım orijinal yedek parçasını bulamadım elinde olan yada toplu sipariş vermek isteyen olursa beraber alabiliriz, anladığım kadarıyla hem yaşından hemde km lerden o bölgeden kaçırmaya başlıyor bizim arabalar

Upvote 0
2012 model 135bin km de
Sorma ya bu yağ doldurma işi sanayide gerçekten problem.
Adama diyorum 5lt tamamını boşaltma fazla geliyor 4.5 4.7 yeterli dedim
yok diyor biz öyle yapıyoruz.
Israr ediyorum koyma sen yinede
Sen bunu nerden çıkartıyorsun Kim söyledi internet ten mi duydun
Hayır dedim kullanım kitapçığında yazanı okuyorum ordan öğrendim
Onlar yağ filtresini hesap etmiyor diyor
Allahım deli olacam xD
Birde bunu yapan kendini vw uzmanı sanıyor kendisinde CC var dışarda bana onu gösteriyor
Ben çözümü şöyle buldum. Yağımı zaten kendim temin ediyorum. Gitmeden açıp 300-400 ml kadarını eskilerden kalan yağ bidonuna döküp öyle gidiyorum.
Gidince usta diyor bu açılmış :) diyorum ben açıp ayarladım sen hepsini boşaltabilirsin.

Upvote 0
Ben çözümü şöyle buldum. Yağımı zaten kendim temin ediyorum. Gitmeden açıp 300-400 ml kadarını eskilerden kalan yağ bidonuna döküp öyle gidiyorum.
Gidince usta diyor bu açılmış :) diyorum ben açıp ayarladım sen hepsini boşaltabilirsin.

Hahah iyimiş bidonu son damlasına kadar atabilir ustanında seninde için rahat etmiş oluyor xD

Upvote 0

Geri
Üst Alt