Volkswagen ID.4 Detaylı İnceleme | Elektrikli VW SUV ID.4

Volkswagen'in ülkemize resmen getirdiği ilk elektrikli SUV larından biri
olan Volkswagen ID.4 ü inceledim ve Youtube kanalımda paylaştım. Siz değerli vw golf severlerle de paylaşmak istedim. Beğendiyseniz kanala abone olursanız sevinirim. İyi seyirler.

YOUTUBE
Güzel video olmuş teşekkürler

Ama ağırlık 2 ton
Son hız 160 km
0-100 - 9 saniye

Alana hayırlı olsun

@Xcorpit39 giriş modeli bu özelliklerde evet ancak 2 seçenek daha mevcut. Yinede Volkswagen markasına yakışmıyor. Belki kodlama ile limit değiştirilebilir. Ayrıca bu id4 serisi kime hitap ediyor ben anlamadım küçük araba isteyen için id3 var, büyük isteyen için id5 var. Örneğin her gün Ev-İş arası araç kullanan bir adam olsa bu id4 yerine aynı fiyat bandında id3gtx alır, hem daha ekonomik sürüşün hemde daha fazla performans'ın keyfini çıkartır.

Volkswagen bu elektrik işine pek istekli değil ve kafaları karışık gibi görünüyor.

@Xcorpit39 giriş modeli bu özelliklerde evet ancak 2 seçenek daha mevcut. Yinede Volkswagen markasına yakışmıyor. Belki kodlama ile limit değiştirilebilir. Ayrıca bu id4 serisi kime hitap ediyor ben anlamadım küçük araba isteyen için id3 var, büyük isteyen için id5 var. Örneğin her gün Ev-İş arası araç kullanan bir adam olsa bu id4 yerine aynı fiyat bandında id3gtx alır, hem daha ekonomik sürüşün hemde daha fazla performans'ın keyfini çıkartır.

Volkswagen bu elektrik işine pek istekli değil ve kafaları karışık gibi görünüyor.
Bunu alırım daha iyi mal gibi mal her anlamda en baz versiyonu dahi bundan daha iyi

Ekli dosyalar

• IMG_5484.png
    IMG_5484.png
    247 KB · Görüntüleme: 46
Model y sr kullanıcısıyım ben de zaten ancak vw nin elektriklilere daha çok önem vermesi gerek artık açık ve net şekilde bakalım zaman ne gösterecek.
Yine de bir çok araç yerine tercih edilebilecek bir model id.4
Id buzz ı çok beğendim bu arada onun da videosunu çektim hafta içi paylaşacağım.

500un üzerinde satildigi soylenmis bir bayide, renk opsiyonlari azalmis. Daha araç geleli 15 20 gün olmasına rağmen baya iyi bir sayı, ay sonu 1000i geçer büyük ihtimalle. Turkiyedeki vw sevgisi ayrı bir boyutta, o logoyu gorunce insanlar gidip alıyor. Bu aracın Tiguan ebatinda olup Tiguanin ust paketlerindeki opsiyonlari saglamasi milleti cezbetmistir büyük ihtimalle.

Esas id7 için büyük bir beklenti var insanlarda, passatci tayfa hazırda bekliyor. Aracı teslim almaya bayiye gittiğimizde müşterilerin çoğu id7yi soruyordu, çevremde de bekleyen baya insan var.

Evinden sarj imkanı olana ?
Niye ceryanlı araba aldın denmez!

petrollü araca göre evden sarjla 1/5 yakıt ekonomisi her seyi telafi ediyor. 300-350-400 km menzil bile eyvallah dedirtir. Evden sarj ekonomisiyle.

Dısardan ticari sarj istasyonlarında 1/2 ekonomi var petrollü araca göre
Bu 1/2 ekonomi oranı aracı 70-80 bin ? 100 bin km ye getirip satmaya kalktıgında cebinde kalan 1/2 ekonomi aracı satarkenki deger kaybını anca karsılar . Elde var sıfır hesabı !

evden sarjla 1/5 ekonomi + üzerine 650-700 menzil teknolojisi ile (3-4 yıl sonra ??? )

Çinli + fransız dahil her türlü elektrikli aracı kabul etme ihtimalim var

https://www.golftutkusu.com/topic/24129-volkswagen-id-ailesi/

Genel olarak bu menzilde bir elektrikli araç alınacaksa, mutlaka evin ikinci bir aracı daha olmalı.

Bugün üretilen aynı segment araçlarda malzeme kalitesinin daha düşük olacağını, sınırlı bir ömrünün olduğunu az çok hepimiz farkındayız. Geriye kalan yani ön olanda duran kısımları da güvenlik ekipmanları ve sunduğu teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

Pilli ya da pil destekli bir araç alacaksanız mutlaka bineceksiniz. Yatacak araçlar değiller.

Bu arada görünüşe göre bu araçların far yapısı itibariyle daha çok yurtdışı için üretilmiş ve Türkiye'ye gönderilmiş gibi bir his veriyor.
Daha önce seat Leon modelini yurtdışı için üretilmiş olan visio paketi sınırlı sayıda Türkiye'ye gönderdi. Bu araçlarda da dış görünüşten çok sürüş güvenlik ekipmanları dikkat çekiyordu.
Yani güçlü pilli ve artık teknolojik oyuncakların kısıtlı olmadığı bir araç gelmeli ve uygun olmalı ki yerini tutabilsin..

Geri
Üst Alt