Maksimum 1.400'e araç tavsiyesi

thereal397

Yeni Üye
İsim
Barış
Araç
Golf 7
Bütçe: 1.4milyon
Benim gönlüm sunrooflu düşük Km'li golf 7'lerde fakat babam A180ci anlaşamıyoruz. Bu paralara 100bin km altında hatasız araç ne alınabilir?

Benim gönlüm sunrooflu düşük Km'li golf 7'lerde fakat babam A180ci anlaşamıyoruz. Bu paralara 100bin km altında hatasız araç ne alınabilir?
Focus seviyorsaniz focus bakın bı derim 2023 leri o bantlarda

50-60 binde 2017-2020 peugeot 3008 önerrm hocam dizel eat 6-8 kafanız rahat binersiniz

peugeot 2008 gt hocam..

Peugeut'u önerenler sanırım hiç Peugeot tecrubesi edinmemiş.Bugüne kadar çeşitli markaların 7 tane aracını satın aldım,bir okadarda şirket aracı olarak kullandım,birsürü markayıda çeşitli iş seyahatlerinde deneyimleme fırsatım oldu,ve Mercedes ve BMW'yi bir kenara bırakırsak ilk tercihim VAG grubundan herhangi bir araç olurdu,diğerleri gram ilgimi çekmiyor.Peugeot mesela güzel tasarımlar yapıyor ve bununla tüketiciyi acaip cezbediyor,ama kalite yerlerde.Konunun sorusuna gelirsek ben o paralara Vag grubundan küçük SUV'lara,Audi'nin 3 serilerine,Golf 7.5-8 bunlara bakardım.

Peder bey hatchback istiyorlar efendim. Ayrıca kendisine Leon gösterdim 1.5 TSI ACT motor 70binkm 2019 model FR Paket fakat ona da yok dedi. Bu adam tam olarak ne istiyor anlamadım. Gelmiş atmosferik civic övüyor bana. Hatchback isteyip sedan övmesi de bi çelişki.

Peder bey hatchback istiyorlar efendim. Ayrıca kendisine Leon gösterdim 1.5 TSI ACT motor 70binkm 2019 model FR Paket fakat ona da yok dedi. Bu adam tam olarak ne istiyor anlamadım. Gelmiş atmosferik civic övüyor bana. Hatchback isteyip sedan övmesi de bi çelişki.
O zaman focus station wagon ve ya hatchback

1.0 üzer mi? Yani aslında bende 1.6 dizel 2012 model golf 7 vardı. 0-100ü ve beygiri benzer. Bu kadar beygir 1.0 motoru yorar mı?
Normal kullanım için yeterli gelir.
Beklentiye bağlı biraz da.

Eski konuları açıp okumanızı tavsiye ederim.

Bilmediğim için soruyorum: belki siz araştırmış bakmışsınızdır, bu Honda Civic in 182 beygir 240 nm torklu motorları var, onlar da mı performanssız ? Cvt Şanzımanından dolayı mı güç kaybı oluyor?

1.0 üzer mi? Yani aslında bende 1.6 dizel 2012 model golf 7 vardı. 0-100ü ve beygiri benzer. Bu kadar beygir 1.0 motoru yorar mı?

1.6 dizel den sonra 1.0 benzin üzebilir. Ancak tabiki kullanım durumunuza da bağlı.

Bundan bir kaç yıl önce bir hafta boyunca şehir içi ve şehirler arası 1.0 clio kullandım. Golf ile karşılaştırılabilir, biraz beygir ve tork farkı var ama çok daha hafif bir araç.

Bu bir haftalık kullanım boyunca tüketim beklenilenden çok daha fazlaydı ve bazı zamanlarda beni oldukça üzdü. Üstelik araçta yanlız değilseniz durum daha vahim. Elmadağı çıkarken tırların bile beni sollamak için sıraya geçtiği anlar halen aklımdan çıkmaz.

1.6 dizel den sonra 1.0 benzin üzebilir. Ancak tabiki kullanım durumunuza da bağlı.

Bundan bir kaç yıl önce bir hafta boyunca şehir içi ve şehirler arası 1.0 clio kullandım. Golf ile karşılaştırılabilir, biraz beygir ve tork farkı var ama çok daha hafif bir araç.

Bu bir haftalık kullanım boyunca tüketim beklenilenden çok daha fazlaydı ve bazı zamanlarda beni oldukça üzdü. Üstelik araçta yanlız değilseniz durum daha vahim. Elmadağı çıkarken tırların bile beni sollamak için sıraya geçtiği anlar halen aklımdan çıkmaz.

1.0 tce de maksimum tork 142 nm
1.0 etsi de maksimum tork 200 nm
ikisi arasında gaza bastığınızda verdiği tepki arasında büyük fark var.

Ayrıca
1.0 tce motorlar 90 - 100 beygir iken
1.0 etsi motorlar 110 beygir.

Ve Son hızlar
clio tce lerde 175 180 civarı iken
golf etsi da 200 ü aşmakta...

Ayrıca iki aracın şanzımanları da farklı olacağından "benzer" performansta olmayacakları aşikar.

X markaların 1.0 motorları ile vw 1.0 etsi motorları arasında fark çok barizdir çoğu zaman, bunu da aracı uzun dönem kullandığınızda fark edersiniz.

4 yıla yakın 1.0 tsi Golf 7.5 kullanımınız sonucu olarak yazabiliyorum bunları.

Geri
Üst Alt