2021 2022 Audi A3 Advanced.
2013-2019 A180'ler skandal araçlar Mercedes kılığında Renault'lar içi dışı kullanım rahatlığı konusunda çok zayıf korkunç hantal bakım masrafları yüksek, rakiplerine göre çok ezik büzük bir araç. 1.3TCe ve 1.5dCi motorlarla geliyorlar Mercedes'in kendi ürettiği motorlardan değil. Ne kadar Mercedes'ten uzak olsa da bakım konusunda A serisine S serisi para alıyorlar. Multimedyayı kullanmak eziyet, telefon bağlamak müzik dinlemek ayrı ayrı işkence. Alımı satımı çok zor. Dizelleri traktörden hallice.
Peugeot'lara değinecek olursak dışarıdan albenisi olan araçlar ancak malzeme kalitesinden korkunç yoksunlar, 1.2T motorları rezalet trigerleri yağın içinde çalışıyor çok zahmetli ve sık bakım istiyorlar. Frenaj konusunda dayanıksızlar, en ufak kazada haşat oluyorlar. Elektronik çok fazla kronikleri var gayet normal düzgün ilerleyen araç 5 dakika içinde 3-4 kere kırmızı motor lambası yakıp söndürüyor. Bir arkadaşım 308 kullanıyor 40k kilometrede 3 kez turbo hortumu değişti. 1.5 dizel motorları bir nebze daha iyi ancak onlar da PSA üretimler pek bir şey diyemiyorum. Şanzımanlarını çok övüyorlar ancak DSG'nin yanında çok ahım şahım şanzımanlar değil.
A3 onların yanında oldukça dolu albenisi olan VAG grubu prestijine ve kalitesine sahip. Piyasasına çok hakim değilim ancak 21 22ler hem km bakımından hem de fiyat bakımından çok üzmez alması satması kolay piyasada adı olan bir araç. 1.5TSI motorla geliyorlar bu motorlar yıllardır geliştiriliyor muazzam bir argeyle geliyorlar. 150 beygir 250nm tork üretiyor stok motor 235-240 çok rahatlıkla görülüyor ben ona göre oldukça ağır olan Passat Variant'la denemiştim hızlanma, son hız gayet tatmin edici. Sadece basılırsa yakan motorlar.
Eğer dizel taraftarıysanız 2020 30TDI A3'lere de bakabilirsiniz yıl gerilediği için Sline bile zorlayabilirsiniz. 1.6TDI motorlar da arge vs. konusunda çok başarılılar. Yağ değiştir filtre değiştir devam et tipindeler rahat bir şekilde 250-300bin kilometre görür. Ya da 2020 1.5TSI Golf, 2021 MK8 Golf Life, Passat Variant 2.0TDI gibi gibi akrabalarına da göz atabilirsiniz VAG grubu düzgün kullanılırsa hiçbir zaman üzmez. Şimdiden hayırlı olsun
.
Edit: DSG kötüleyen DSG kullanmaya çok hakim değildir
.